[Mainos: Sorcolor Oy] Sorosen veljesten kesätyöstä kasvoi menestyvä yritys: ”Haluamme tehdä asiat toisin ja tuoda selkeyttä hinnoitteluun” - Mainos | HS.fi
MainosSorcolor Oy

Sorosen veljesten kesätyöstä kasvoi menestyvä yritys: ”Haluamme tehdä asiat toisin ja tuoda selkeyttä hinnoitteluun”

Nopeasti kasvanut kotimainen perheyritys työllistää jo yli 200 henkilöä. Kasvusta huolimatta laatu on pidetty korkeana – ja toiminnan ytimessä ovat edelleen omat työntekijät, eli maalarit.


7.1. 22:23

Seitsemän vuotta sitten Tuomas Soronen opiskeli Raumalla puukäsityön opettajaksi ja tarvitsi rahaa.

”Aloin etsiä kesätöitä, jotta saisin opintoni rahoitettua.”

Soronen päätti jaella mainoslappuja, joissa tarjosi maalauspalveluita palkkiota vastaan.

”Raumalainen maalikauppa V&O antoi mukavasti taustatukea työnhakuuni, sillä heidän asiakkaansa tarvitsivat apua ulkomaalaukseen. Siitä hommat lähtivät liikkeelle”, Sorcoloriksi nimetyn yrityksen nykyinen toimitusjohtaja muistelee.

Tuomakselta löytyi käsillä tekemisen taito, ja pian remmiin liittynyt veli Miika Soronen puolestaan ymmärsi asiakaspalvelun arvon päälle.

”Asiakastyytyväisyys on meille aina ollut kaikki kaikessa. Haluamme asiakkaidemme olevan niin tyytyväisiä, että he suosittelevat meitä tuttavilleen. Siihen voi vaikuttaa niinkin yksinkertainen asia, kun että siivotaan tavarat huolellisesti pois jaloista, kun lähdetään asiakkaan luota valmiin projektin jälkeen”, Tuomas kertoo.

Sana huolellisesti maalaavista veljeksistä alkoi Raumalla kiertää, ja Soroset tarvitsivat nopeasti lisää työvoimaa. Myös johtoporras sai lisävahvistusta kolmannesta veljeksestä, Samuel Sorosesta. Tuomas muistelee alkuaikoja lämmöllä.

Tuomas Sorosen mukaan yrityksen alkuperäinen idea ei ole matkan varrella muuttunut. ”Työt tehdään aina mahdollisimman hyvin.”­

”Meillä kävi hyvä tuuri. Ulkomaalausten kysyntä lisääntyi, ja me olimme onnistuneet saamaan tosi hyviä työntekijöitä. Aluksi kaikki ahkerina tunnetut tutut ja serkut pyydettiin töihin.”

Tuomas listaakin yrityksen työllistävän vaikutuksen oman liiketoiminnan pyörittämisen parhaaksi puoleksi.

”Paras tunne syntyi siitä, kun pääsimme työllistämään muitakin nuoria ensimmäisen kerran kesällä 2013. Seuraavana kesänä toiminta oli kymmenkertaistunut ja vuonna 2015 olimme jo oikea yritys.”

Viimeistään tuolloin veljekset ymmärsivät, että heillä on käsissään menestyvä bisnes. Samalla tuli ajankohtaiseksi palveluvalikoiman laajentaminen ulkomaalauksesta sisämaalaukseen.

”Noihin aikoihin sisämaalaus oli vielä monesti yhtä kuin mies, Hiace ja pensseli. Ja siihen päälle lätkäistiin hinta, joka saattoi urakan päätteeksi olla jotakin ihan muuta, mistä oli alun perin sovittu. Me emme näin toimi, vaan olemme luoneet myös sisämaalauksiin selkeän konseptin, joka asiakkaan on helppo ostaa meiltä kokonaispalveluna”, Tuomas kertoo.

”Ja meidän hinta ei muutu, vaan on aina se, mistä on tarjousvaiheessa sovittu.”

Viisi askelta helppoon sisämaalaukseen: 1) Valitse asunnon koko. 2) Onko asunto tyhjä vai kalustettu? 3) Eriväriset seinät maksavat 100 € kappale. 4) Tapetinpoiston hinta määräytyy asunnon koon mukaan. 5) Jos maalautat kattosi, valitse katon maalaus asuntosi koon mukaan. 6) Jos haluat yöpyä hotellissa maalauksen aikana, lisää hotelliyöt.­

Poikkeusolojen aikana ihmiset ovat olleet entistä kiinnostuneempia kodeistaan – sekä sisä- että ulkopuolelta.

”Lisääntynyt kotona oleskelu on näkynyt meillä siten, että sisämaalausten kysyntä on ollut kovasti kasvussa. Nousussa on erityisesti koko talon tai asunnon sisätilojen sävy-ympäristön muuttaminen. Sisustajalle helpotusta tuo värisuunnittelupalvelumme – ja tietysti meiltä onnistuvat tapetoinnitkin”, Tuomas kertoo.

Sorosten perheyritys haluaa paitsi tehdä alan hinnoittelusta oikeudenmukaista, pitää myös omat työntekijänsä tyytyväisinä.

”Yrityksemme koko toiminnan ydin on se, että arvostamme maalarien työtä. Koulutamme heitä ja haluamme pitää maalarien ammattitaidon korkealla, sillä Sorcolorin laatu ja osaaminen yrityksenä kulminoituu käytännössä maalareidemme osaamiseen. Myös yhteishenki on arvo, jota emme pidä itsestäänselvyytenä. Meillä maalari on aina kuningas. Hyvin palkattu ammattilainen ei tee hutiloitua työtä.”

Sorosen veljesten mukaan yrityksen lähtökohtana on muutenkin olla erilainen toimija remonttimarkkinalla.

”Sorcolor on reilu työnantaja, joka maksaa verot ja työnantajamaksut asianmukaisesti. Me kerromme asiakkaalle hinnat etukäteen ja toimintamme on täysin läpinäkyvää. Tavoitteenamme on muuttaa koko toimialaa tähän suuntaan. Uskon, että avoin hinnoittelu tulee standardiksi maalaus- ja koko remonttialalla, sillä avoin hinnoittelu on paitsi asiakkaan, myös toimialan etu.”

Perinteisesti remonttimyynnissä tullaan usein kauppaamaan remonttia suoraan ovelle, kerrotaan hinta ja yritetään lyödä kaupat heti lukkoon. Tällaisessa tilanteessa arvioitu hinta harvoin täsmää lopulliseen urakan hintaan, sillä työtunnit tapaavat venyä. Sorosen veljekset uskovat toisenlaiseen tapaan toimia.

”Sorcolorilla hinta on aina se, mitä tarjousvaiheessa on sanottu. Meillä asiakas näkee kiinteän hinnan jo ennakkoon, eli siinä vaiheessa, kun he vasta tutustuvat palveluihimme netissä”, Tuomas kertoo.

Kotimainen perheyritys

  • Sorcolor on kehittynyt sesonkimaalausyhtiöstä ympärivuotiseksi täyden palvelun maalausliikkeeksi

  • Tutustu Sorcolorin kiinteään hinnoitteluun osoitteessa sorcolor.fi/hinnat

  • Tarjouksen oman talon maalauksesta pyydät helpoiten nettisivujen yhteydenottolomakkeella tai soittamalla numeroon 044 733 8741.

Lue lisää: sorcolor.fi

Lue myös: