[Mainos: Euro-East] Virtaa ja vitamiineja koko päiväksi – näin helposti teet smoothiesta astetta paremman - Mainos | HS.fi
MainosEuro-East

Virtaa ja vitamiineja koko päiväksi – näin helposti teet smoothiesta astetta paremman

MAINOS Granaattiomena on paitsi herkullinen myös uskomattoman terveellinen. Hedelmän hyödyt voi nauttia helpoimmin valmiina mehuna. Katso maukas resepti!

Smoothieen ja juomasekoituksiin granaattiomenamehu sopii erityisen hyvin, sillä sen syvä väri tekee juomasta herkullisen punaisen.­


26.1. 8:48

Granaattiomena on löytänyt paikkansa suomalaisten ostoskorissa. Ja siinäpä vasta hedelmä: se on terveellinen, herkullinen ja pitää sisällään monia terveyttä edesauttavia hyötyjä. Granaattiomenassa on runsaasti vitamiineja ja antioksidantteja, minkä vuoksi moni ravintotieteilijä nimeää granaattiomenan suoranaiseksi superruoaksi.

Siemenien saaminen irti granaattiomenan kuoresta ei ole aina helpoin tehtävä ja voi olla hyvinkin sotkuista, joten valmis mehu on oiva oikotie. Mehusta granaattiomenan terveysvaikutukset saa nautittua mukavan vaivattomasti.

Granaattiomenan siemenistä puristetaan upean väristä ja kirpeän raikasta mehua. Mehun maku saattaa vaatia alkuun hieman totuttelua, sillä se on samaan aikaan sekä hapanta että makeaa. Kuten tavallisia omenoita, myös erilaisia granaattiomenalajikkeita on olemassa yli 70, ja ne kaikki ovat hieman erimakuisia.

 Kreikkalaisessa mytologiassa granaattiomenaa on pidetty kuolemattomuuden symbolina ja elämän eliksiirinä.

Granaattiomena on historian saatossa yhdistetty niin kauneuteen, hedelmällisyyteen kuin ikuiseen nuoruuteenkin. Kreikkalaisessa mytologiassa hedelmää on pidetty kuolemattomuuden symbolina ja elämän eliksiirinä.

Syyttä suotta nämä uskomukset eivät ole syntyneet. Granaattiomenan vaikutusta terveyteen on tutkittu paljon: Sen sisältämien vitamiinien ja antioksidanttien uskotaan suojaavan soluja, vaikuttavan hidastavasti ihon vanhenemiseen sekä vahvistavan vastustuskykyä. Kivennäis- ja hivenaineet puolestaan auttavat nesteenpoistossa, vahvistavat luustoa, sydäntä ja hermoja. Lisäksi granaattiomena sisältää runsaasti polyfenolisia yhdisteitä, jotka ovat myös terveydelle hyödyllisiä.

Granaattiomenan sisältämien vitamiinien ja antioksidanttien uskotaan suojaavan soluja, vaikuttavan hidastavasti ihon vanhenemiseen sekä vahvistavan vastustuskykyä.­

Granaattiomenamehua voi hyödyntää monipuolisesti ruoanlaitossa ja marinadeissa. Se antaa esimerkiksi liha- ja kanaruokiin sekä syvyyttä että hapokkuutta. Herkulliselta maistuu myös granaattiomenamehusta tehty siirappi, jota voi käyttää muun muassa balsamicon tapaan salaatinkastikkeena.

Smoothieen ja juomasekoituksiin granaattiomenamehu sopii erityisen hyvin, sillä sen syvä väri tekee juomasta herkullisen punaisen. Valmiiseen mehuun voi kokeilla lisätä myös kivennäisvettä tai spritea.

Kokeile raikasta ja virkistävää granaattiomenasmoothieta, josta saat elinvoimaa koko päiväksi! Smoothiessa on runsaasti C-vitamiinia ja kuitua.

Granaattiomenasmoothie

2 annosta

  • 2 dl Euro-Eastin granaattiomenamehua

  • 1 iso banaani (pakastettu tai tuore)

  • 250 g kotimaista marjasekoitusta pakasteesta (mansikka, vadelma, mustikka)

Jos käytät pakastettua banaania, leikkaa banaani siivuiksi ja laita hyvissä ajoin pakkaseen.

Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita sileäksi smoothieksi. Lisää tarvittaessa granaattiomenamehua, jos seos on hyvin paksua. Kaada smoothie laseihin ja koristele mustikoilla ja vadelmilla.

Huom. Jos käytät ulkomaisia pakastevadelmia, muistathan kuumentaa ne kunnolla ennen käyttöä.

Vireyttä ja elinvoimaa valmiista granaattiomenamehusta

  • Euro-Eastin granaattiomenamehut ovat 100-prosenttisia täysmehuja ilman säilöntäaineita.

  • Näitä luonnollisia granaattiomenamehuja ei ole valmistettu tiivisteestä: granaattiomenamehu on täysin kypsistä, käsin poimituista hedelmistä tuorepuristettua mehua.

  • Mehuissa on vain hedelmän oma sokeri, ei mitään lisättyä.

  • Euro-Eastin valikoimaan kuuluu granaattiomenatäysmehu sekä luomutäysmehu, tetrassa sekä lasipullossa.

  • Euro-Eastin granaattiomenamehuja saa kaikista hyvin varustetuista ruokakaupoista ja tavarataloista.

Tutustu granaattiomenamehuihin

Valmiiseen granaattiomenamehuun voi kokeilla lisätä myös kivennäisvettä tai spritea.­

Lue myös: