MainosGVK

Kaakelimaali on erinomainen apu remontissa – näin helposti kohennat kylpyhuoneen ilmeen

MAINOS Kylppäriremontti voi olla myös vaivaton ja edullinen. Jos tarvetta perustavanlaatuiseen uudistukseen ei ole, GVK:n kaakelimaalien avulla saa nopeasti loihdittua uuden ilmeen. Katso asiantuntijan ohjeet.


11.2.2021 15:58

Kylpyhuoneen remontoinnilla on kallis ja hankala maine, minkä takia moni ei siihen mielellään tartu. Pitäisi repiä seinät ja lattiat, olla tarkkana kallistuksissa ja tiivistyksissä, puhumattakaan kaakelien asennus- tai saumaustöistä.

Isommassa remontissa toki täytyy pohtia muun muassa nämäkin seikat. Mutta riittäisivätkö pienemmätkin pohdiskelut, rahat ja vaiva, jos tavoitteena on uudistaa kulahtanut ilme ja päivittää värisävyt? Tällaisessa tilanteessa kaakelimaali on oiva apu.

”GVK Inline -kaakelimaalissa on paras hinta-laatusuhde, ja sen vaatimat pohjatyöt ovat helppo toteuttaa vaikka itse. Lisäksi se erottuu kilpailevista tuotteista sen erittäin laajan sävyvalikoiman vuoksi, mikä mahdollistaa asiakkaan vision toteutuksen hyvinkin tarkasti”, kertoo GVK:n aluemyyntipäällikkö Hanna Rantanen.

Rantanen neuvoo, kuinka kylppäriremontti toteutetaan Inline-kaakelimaalin avulla vaihe vaiheelta.

1. Suunnittelu ja maalien hankinta

Ennen remonttia Rantanen kehottaa selvittämään ainakin, ovatko laatat kunnossa ja tarkistamaan, ettei kylpyhuoneessa ole kosteusvaurioita.

”Jos kaikki on kunnossa, pintojen maalaus on loistava ratkaisu ilmeen päivittämiseen. Ei tarvitse heittää ehjiä, hyviä laattoja pois vain sen takia, että kenties vuosia sitten valittu väri ei enää miellytä silmää. Kaakelimaalin käyttäminen on huomattavasti edullisempaa ja ekologisempaa kuin ehjien laattojen vaihtaminen uusiin.”

GVK Inline -kaakelimaali on sävytettävissä muun muassa NCS- värijärjestelmän erittäin laajan värikartan sävyihin, jotka soveltuvat hyvin sisustamiseen. Myymälöiden asiantuntijat auttavat mielellään sopivan sävyn valitsemisessa.

Kylpyhuonekaakelien maalaukseen käytetään 2-komponenttista epoksimaalia, jossa on maali ja kovete. Kaupasta kotiin tuodaan siis kaksi purkkia, joiden sisällöt sekoitetaan maalausvaiheessa keskenään. On myös olemassa 1-komponenttinen akrylaattimaali, jossa on pelkkä maaliosa ja joka sopii kuivien tilojen kaakeleiden maalaukseen.

2. Huolelliset pohjatyöt

Hyvän lopputuloksen varmistamiseksi tehdään ensin huolellisesti pohjatyöt. Lattialämmitys tulee sulkea käsittelyn ajaksi. Laatat täytyy puhdistaa sienen tai harjan avulla runsaalla vedellä ja hapanta ja emäksistä pesuainetta käyttäen. Varmista, että käyttämäsi pesuaine ei jätä mitään kalvoa tai kemikaaleja pinnalle.

Käsittely kannattaa toistaa pari kertaa, jotta varmasti saadaan rasvat, tahrat ja saippua kokonaan pois. Pesun jälkeen alueen on hyvä antaa kuivua noin vuorokauden ajan.

Tämän jälkeen tehdään kevyt karhennus hienolla hiekkapaperilla, jotta maali tarttuu paremmin laattaan. Hiontapölyt imuroidaan ja pinnat pyyhitään lopuksi.

Seuraavaksi poistetaan saumasilikonit ja suojataan ei-maalattavat alueet.

3. Sekoitetaan maalit

Varsinainen maalaustyö alkaa sekoittamisesta: GVK:n 2-komponenttimaalissa sekoitetaan yksi osa maalia (A-osa) ja kaksi osaa kovetetta (B-osa).

Rantanen neuvoo ottamaan telat ja pensselit esiin ennen sekoittamista:

”Sekoitus kannattaa tehdä vasta siinä vaiheessa kun on valmis aloittamaan työskentelyn, sillä maali alkaa kovettua melko nopeasti, ja työstöaikaa on sekoituksen jälkeen noin 30 minuuttia. Seoksen menekki on 10 m2/litra/maalauskerta ja maalaus tehdään kahteen kertaan Toisin sanoen litralla maalaa 5 neliömetriä kahteen kertaan.”

4. Pensselit heilumaan

Telan tai pensselin valinta riippuu maalauskokemuksesta. Esimerkiksi mikrokuitutela 8 millimetrin nukalla on todettu toimivaksi vaihtoehdoksi. Ensikertalainen onnistuu helpommin pensselillä.

Maalaustekniikassa kannattaa olla tarkkana:

”Maalia pitää levittää riittävän runsaasti, mutta valua ei saa. Ei myöskään liian ohuesti, koska silloin vesi voi päästä reunoista, kulmista tai saumoista läpi. Mahdollisimman tasainen maalaus mahdollistaa tyylikkään lopputuloksen.”

5. Toinen käsittelykerros seuraavana päivänä

Kuivuminen kestää noin 12 tuntia, ja toinen käsittelykerros onkin hyvä tehdä aikaisintaan seuraavana päivänä. Täysin kovettunut pinta on noin seitsemän päivän kuluttua, minkä jälkeen se kestää täyden kulutuksen.

6. Viimeistely tarvittaessa

Tuote jättää kiiltävän pinnan. Jos halutaan parantaa askelvarmuutta, voidaan levittää GVK Inline -polyuretaanilakka pinnan himmentämiseksi.

Nopeasti uusi ilme kylpyhuoneeseen

  • GVK Inline -kaakelimaali 2K:lla on helppo uudistaa kylppärin ilme.

  • Pohjatyönä riittää vain puhdistus ja karhennus.

  • GVK:n kaakelimaaleja on mahdollista sävyttää haluttuun sävyyn.

  • GVK on suomalainen, 20 henkilöä työllistävä yritys, jolla on 75 vuoden kokemus maalien valmistamisesta.

  • GVK:lla on myös kattava valikoima muita tuotteita ulko- ja sisämaalaukseen sekä puunkäsittelyyn. Lisäksi yritys valmistaa desinfiointituotteita.

  • Tuotteita on saatavilla RTV-ketjun myymälöistä sekä muista hyvin varustelluista rauta- ja sisustuskaupoista.

Tutustu GVK:n kaakelimaaleihin

Lue myös: