[Mainos: Skipperi] Vaihda maantiet aaltojen välkkeeseen – ensi kesän parhaat matkat tehdään vesille - Mainos | HS.fi
MainosSkipperi

Vaihda maantiet aaltojen välkkeeseen – ensi kesän parhaat matkat tehdään vesille

MAINOS Yhteiskäyttöiset moottoriveneet yli 10:llä paikkakunnalla avaavat kotimaanmatkailuun aivan uuden ulottuvuuden. Vietä kesäpäivä Helsingin ja Espoon saaristossa tai ihastele ilta-aurinkoa Päijänteellä. Kaikki helposti kuukausimaksulla.


11.5. 8:35

Vuosi 2020 sai meistä jokaisen etsimään uusia seikkailuja lähempänä kotia. Matkustusrajoitukset ulkomaille ja pahimmillaan naapurimaakuntaan estivät perinteiset kesälomareissut. Viime kesänä tämä trendi näkyikin vesillä, jossa oli aiempaa enemmän uusia veneilijöitä.

Tutkimusten mukaan yli 80 prosenttia suomalaisista pitääkin veneilyä kiinnostavana ja luonnonläheisenä harrastuksena. Samaa tarinaa kertoi Skipperin tekemä asiakaskysely. Isona esteenä veneilylle nähdään kuitenkin aloittamisen kustannukset, sekä omistamisen mukanaan tuomat velvoitteet.

“Olin juuri eronnut ja harmittelin, että jouduin samalla luopumaan myös veneilystä, mistä oli muodostunut minulle tärkeää. Ajatus oman veneen hankinnasta oli käytännössä mahdoton, koska tiesin mitä kaikkea oman veneen omistamiseen ja ylläpitoon liittyy – eikä investointikaan olisi ihan pieni. Skipperin toimintamalli sopii täydellisesti omaan tilanteeseeni”, toteaa Satu Laakso, jolle tuleva kausi on jo kolmas Skipperi Fleet -palvelussa.

Laakso kertoo veneilleensä aiemmin saarella sijaitsevalle mökilleen ja opetelleensa moottoriveneellä ajoa ja veneen hallintaa mökillä.

“Veneilyn harrastaminen on tehty todella helpoksi ja työasiat unohtuvat sillä hetkellä, kun köydet irtoavat laiturista”, Satu Laakso sanoo.

Täysin uusi tapa veneillä – kuukausimaksulla!

Skipperi Fleet syntyi asiakkaiden pyynnöstä. Meiltä kyseltiin mahdollisuutta käyttää moottoriveneitä pitkin kesää, jollakin järkevällä hinnoittelulla. Ihmisten ehdotuksista huokui halu päästä vesille ilman vaivaa ja turhia kustannuksia.

Merelle ja järville kaivattiin rentoutumaan ja nauttimaan luonnon rauhasta eikä venesatamaan rassaamaan perämoottoria syksyn loskakeleillä. Skipperi Fleet palvelussa onkin kaudella 2021 jo yli 150 Yamarin Cross BR venettä yli 10:llä eri paikkakunnalla Suomessa. Lähtösatamiakin on reilut parikymmentä – kaikki helposti kuukausimaksulla.

“Aikaisemmin veneily tapahtui käytännössä samoilla vesillä, mutta nyt olen pääkaupungin lisäksi päässyt tutustumaan Turun Saaristoon sekä veneilemään Päijänteellä, Saimaalla sekä Tampereen Pyhä- ja Näsijärvellä”, Laakso kertoo.

Tulevana kesänä Laakson on tarkoitus veneillä myös uusissa kaupungeissa. Hän toivoo myös, että pääsisi veneilemään Norjaan, missä Skipperi Fleet aloittaa tällä kaudella toiminnan Oslossa. Suomen ja Norjan lisäksi Skipperi Fleet löytyy myös Ruotsista ja Tanskasta, sekä Uudesta-Seelannista.

Palvelun käyttäjillä on käytössä kaikki veneet kaikissa satamissa, joten palvelu avaa täysin uuden näkökulman myös kotimaanmatkailuun. Voit viettää päivän merellä Hangon edustalla tai suunnata esimerkiksi Tampereelle tai veneillä esimerkiksi Kotkassa.

Veneilypäivien määrää ei ole rajoitettu, joten kesän aikana voi huoletta käydä kokeilemassa vaikka jokaisen vesistön, josta meidän veneitä löytyy. Kuukausimaksun lisäksi maksetaan vain polttoaine oman kulutuksen mukaan.

Uusia kippareita ja kokeneita merikarhuja – Veneilykoe kaikille jäsenille

Veneilyssä ollaan tekemisissä luonnon kanssa ja siihen vaaditaan riittävästi tietoa ja taitoa. Turvallinen veneily on kuitenkin rennointa veneilyä. Kaudella 2020 Skipperi Fleet jäsenistä noin 30% oli vasta-alkajia ilman kokemusta veneen käsittelystä.

Tätä varten kuukausimaksuun sisältyy myös Skipperi Akatemia, josta löytyy käytännönläheisiä koulutusvideoita mm. väistämissäännöistä, navigoinnista ja miten rantautua esimerkiksi luonnonsatamaan. Videoiden lisäksi uudet kipparit käyvät vielä käytännön koulutuksessa vesillä, jossa meidän kouluttajan kanssa harjoitellaan muun muassa veneen hallintaa ja esimerkiksi lähestymistä ja kiinnitymistä laituriin.

Skipperin kautta Satu Laaksokin paneutui navigointiin perusteellisemmin ja kävi Skipperi Akatemian sisällöt. Koulutukset saavat Laaksolta suitsutusta.

“Kurssit tarjoavat teorian lisäksi myös käytännön opastusta veneilyyn. Skipperiläisillä on loistava ja kannustava asenne”, sanoo Laakso, jolla on jo kauden 2021 ensimmäiset veneretket takanapäin.

Vaikka suurin osa käyttäjistä onkin entisiä tai nykyisiä aktiiviveneilijöitä on meille ensiarvoisen tärkeää, että jokainen käyttäjämme omaa riittävät taidot, jotta veneily olisi turvallista kaikille vesillä liikkujille.

Tätä varten jokaiselta käyttäjältä vaaditaan meidän Veneilykokeen suorittaminen. Kokeessa testataan käyttäjän tietoja yleisistä vesillä tarvittavista taidoista. Vaikka Suomessa ei veneilyajokorttia olekaan niin tämä on meidän vastine sille.

Skipperi Fleet – iloista veneilyä ilman huolia

  • Skipperi Fleet on uudenlainen veneiden yhteiskäyttöpalvelu, jolla saat käyttöösi yli 150 täysin varusteltua Yamarin Cross -venettä yli 20 satamassa ympäri Suomen. Kuukausimaksulla.

  • Voit käyttää kaikkia veneitä ja satamia koko kauden (1.5. - 31.10.) Maksat lisäksi vain polttoaineet oman kulutuksen mukaan. Ei muita kustannuksia

  • Kuukausimaksuun sisältyy myös Skipperi Akatemian koulutusvideot, sekä Veneilykoe. Tämän lisäksi pakollinen käytännön veneilykoulutus alle kolme vuotta kokemusta omaaville veneilijöille kuuluu hintaan.

  • Tarvitset veneilyyn ja veneen tankkaukseen ainoastaan puhelimen, sillä veneiden varaukset ja käyttö tapahtuu sovelluksella.

  • Sinulla voi olla kaksi aktiivista varausta kerrallaan tai voit yhdistää molemmat yhdeksi pitkäksi varaukseksi

  • Päivät on jaettu kahteen vuoroon 8.30-16.00 ja 16.30-8.00

  • Pitkä varaus on 23,5h joko 8.30-8.00 tai 16.30-16.00

  • Tilaus on jatkuva, mutta laskutamme vain veneilykaudelta

  • Lue lisää ja liity nyt, kausi on jo käynnissä: skipperi.fi/fleet

Lue myös: