MainosLumo-kodit

Henna, 36, yllättyi, kuinka kivaa vuokralla asuminen voi olla: ”Äärimmäisen kätevää kiireiselle kaupunkilaiselle”

MAINOS Henna Grönberg löysi pitkän etsinnän jälkeen unelmiensa kodin. Hän arvostaa sitä, että kaikki vuokralaisen tarvitsemat palvelut toimivat helposti ja luotettavasti.

Lumo-kodissa asuessaan Grönberg on käyttänyt ahkerasti My Lumo -palvelua, jonka kautta Lumo-kotien asukas voi hoitaa kaikki asumiseen liittyvät asiat helposti vaikka kännykällä.


24.5.2021 17:12

Hankesuunnittelija Henna Grönberg, 36, oli haaveillut lähes kymmenen vuotta asunnosta Apinalinnan taloyhtiössä Helsingin Vallilassa. Hän oli ottanut käyttöönsä useita hakuvahtipalveluja seuraamaan vuokra-asuntojen tarjontaa.

Yhtenä iltapäivänä Grönberg oli järjestötyöhönsä liittyvässä tapahtumassa, kun hän vilkaisi puhelimestaan sähköpostiinsa kilahtanutta ilmoitusta. Asunto olisi saatavilla Apinalinnasta!

”Tapahtumapaikan pihalla klikkasin itseni Lumo-verkkokauppaan. Vuokrasin asunnon heti. Näin säästyin asuntonäytöissä ravaamiselta.”

Grönberg luki verkkokaupan vuokrausehdoista, että peruuttamisoikeus on olemassa niin kauan, kunnes hän on nähnyt asunnon ja hyväksynyt sen.

 ”Vuokra-asunnon on oltava toimiva, ja sen pitää sopia omaan elämäntyyliin ja tarpeisiin.”

”Maksoin vain ensimmäisen kuukauden vuokran – ja unelmieni asunto oli minun. Loistava ja riskitön palvelu.”

Aikaa tähän kaikkeen kului noin vartti.

Satavuotias Lumo-talo Helsingin Vallilassa on osa Suomen suurinta yhtenäistä umpikorttelia. Apinalinnaksi kutsuttu talo on kuuluisa idyllisestä sisäpihastaan.

Korttelin keskellä on vaahteroiden reunustama vehreä keidas, ja pihalla järjestetään muun muassa kaikille avoimia pihakirppareita. Ulkopuolelle jäävät kantakaupungin hälinät.

Grönberg kuvaa yksiötään rauhalliseksi. Hän nukkuu öisin makoisasti.

 ”Maksoin vain ensimmäisen kuukauden vuokran – ja unelmieni asunto oli minun.”

”Rakastan kotini ikkunoista sisäpihalle avautuvaa näkymää. On kodikasta, kun voi katsella lasten leikkejä ja pyykkien kuivumista naruilla”, Grönberg kertoo.

”Näen myös Paavalin kirkon tornin kellon, joten en tarvitse omaa seinäkelloa.”

Grönberg kokee, että sisäpiha on jatke hänen omalle kodilleen. Taloyhtiössä on tarjolla yhteisöllisyyttä: naapureihin voi tutustua esimerkiksi yhteisillä grillipaikoilla.

Välillä Henna Grönberg on tehnyt etätöitä kotonaan. Lumo-kodin vuokraan sisältyvän netin perusnopeus kasvaa entisestään kesällä, mikä on asukkaille ilouutinen.

Lumo-kodissa asuessaan Grönberg on käyttänyt ahkerasti My Lumo -palvelua, jonka kautta Lumo-kotien asukas voi hoitaa kaikki asumiseen liittyvät asiat helposti vaikka kännykällä.

”Olen hoitanut niin saunavuoron varaamisen kuin huoltoilmoitukset My Lumo -palvelun kautta. Se on äärimmäisen kätevä kiireiselle kaupunkilaiselle”, Grönberg sanoo.

”Palveluun tehty vikailmoitus ohjautuu suoraan oikealle taholle. Vuokralaisen ei tarvitse itse tietää, kenelle kuuluu soittaa. Lisäksi palvelun kautta näkee, missä vaiheessa työ on.”

Grönberg maksaa asunnostaan runsaan 700 euron kuukausivuokraa.

”Vuokra on edullinen Vallilan hintatasoon nähden.”

 ”Rakastan kotini ikkunoista sisäpihalle avautuvaa näkymää. On kodikasta, kun voi katsella lasten leikkejä.”

Luontoa rakastava Grönberg haluaisi alkaa harrastaa kaupunkiviljelyä. Talon asukkaiden muodostaman Lumo-tiimin avulla hänen toiveensa voi toteutua.

Lumo-tiimi kehittää yhteistä asumista sekä järjestää kivaa tekemistä ja toimintaa koko talon väelle käytössä olevalla Lumo-rahalla. Tiimit voivat tilata isännöitsijän kautta esimerkiksi erikokoisia viljelypaketteja.

”On tärkeää, että vuokralaisella on vaikutusmahdollisuuksia elinpiiriinsä.”

Grönberg asuu ensimmäistä kertaa elämässään Lumo-kodissa.

”Olen iloisesti yllättynyt, kuinka kivaa ja helppoa asuminen on ollut täällä. Kokemukseni digitaalisista palveluista ovat olleet todella hyviä”, Grönberg kertoo.

Hän halusi tehdä kodistaan omannäköisensä ja maalasi pari seinää uusiksi. Maalit ja maalaustarvikkeet Grönberg sai maksutta omakseen Lumo-kotien kautta.

”Tärkeintä on hyvä fiilis. Vuokra-asunnon on oltava toimiva, ja sen pitää sopia omaan elämäntyyliin ja tarpeisiin.”

Välillä Grönberg on tehnyt etätöitä kotonaan ja talon sisäpihalla. Lumo-kodin vuokraan sisältyvän netin perusnopeus kasvaa entisestään kesällä, mikä on asukkaille ilouutinen.

”Nopea netti helpottaa työn tekemistä merkittävästi. Lumo-kodissa parasta on luotettavuus. Kaikki asiat onnistuvat täällä.”

Näin vuokraat oman kotisi verkosta helposti

Luo Lumo-hakuvahti, jonka avulla voit löytää sinulle oikean kodin

Lue lisää Lumo-kodeista

Lue myös: