MainosLumo-kodit

Anne, 49, muutti viidenteen asuntoonsa samalla vuokranantajalla: ”Ei päällekkäisiä vuokria, kaikki meni niin kuin piti”

MAINOS Aina muutto ei ole herkkua. Anne Holapalle se oli kuitenkin helppoa sujuvien palveluiden ansiosta. Hän hehkui onnesta, kun tavarat löysivät nopeasti paikkansa uudesta kodista.

Uusi koti on löytynyt! Anne Holappa on viime aikoina tutustunut koiransa kanssa Talin alueeseen Helsingissä.


8.6.2021 15:07

Anne Holappa, 49, muutti toukokuussa Lumo-kodistaan toiseen Lumo-kotiin vuokralle. Hän vaihtoi maisemaa Helsingin sisällä Sörnäisten vilkkaasta kaupunginosasta Talin rauhaan. Nyt Holapan kolmio on hissillisessä kerrostalossa puistomaisella alueella, urheilupuiston vieressä.

”Lumo-asukkaan on helppo vaihtaa Lumo-kodista toiseen. Ei tule päällekkäisiä vuokria. Digitaalisen My Lumo -palvelun kautta pystyy tilaamaan useita muuttoon liittyviä palveluita”, Holappa sanoo.

Kun on asunut Lumo-kodissa yhtäjaksoisesti yli kolme vuotta, Lumo-asukas saa maksutta käyttöönsä muuttolaatikoita toiseen Lumo-kotiin muuttaessaan. Laatikot toimitetaan vanhaan kotiin ja noudetaan uudesta kodista ilman kuluja.

”My Lumo -palvelun kautta olen hoitanut kaikki asiat, kuten tilannut pyykinpesukoneen asennuksen.”

”Olen jo harjaantunut muuttaja, ja kotiin tuodut muuttolaatikot helpottavat muuttamista”, Holappa kertoo.

Lisäksi hän tilasi Lumo-kotien kautta muuttosiivouspalvelun vanhaan asuntoonsa. Loppusiivouksessa putsataan lattioiden ja muiden pintojen lisäksi perusteellisesti ovet ja ovenpielet, kaapit, liesi, jääkaappi ja patterit sekä kylpyhuoneet, vessat, sauna ja irtaimistovarasto.

Holappa hyödynsi myös Lumo-kotien kätevää avainkuriiri-palvelua, jonka kautta hänelle toimitettiin sovitusti uuden vuokra-asunnon avaimet vanhaan kotiin.

”Kävin etukäteen mittaamassa uuden kotini tilat ja suunnittelin huonekalujen järjestyksen siellä. Kun on suunnitellut tarkasti, toteutus ei ole enää vaikeaa.”

Lumo-muuttopalvelun avulla Holapan muutto sujuikin joutuisasti.

Anne Holapan muutto uuteen Lumo-kotiin sujui ripeästi.

”Muuttopalvelu siirsi muuttolaatikot ja huonekalut autoon. Noin 2,5 tunnissa vanha asuntoni oli tyhjennetty. Sain muuttomiehiltä kiitosta siitä, että olin pakannut hyvin”, Holappa kertoo.

”Pysyimme aikataulussa, ja muuttomiehet olivat ammattitaitoisia. Kaikki meni niin kuin piti. Hehkuin tyytyväisyydestä, ja muutto sujui loistavasti.”

Lumo-kodista toiseen muuttavan muuttopäivä ja irtisanomisaika ovat neuvoteltavissa. Vuokraa ei tarvitse maksaa samaan aikaan kahdesta kodista.

Kun vuokraa uuden kodin Lumo-verkkokaupan kautta, vuokraajan ei myöskään tarvitse maksaa vuokravakuutta.

”Lumo-kodissa asumisessa parasta on turvallisuudentunne.”

Holappa on kotoisin Oulusta, mutta hän on ollut helsinkiläinen jo 23 vuotta. Ensimmäisen kerran hän asui Lumo-asunnossa vuonna 2002, ja hän palasi takaisin Lumo-asukkaaksi vuonna 2016. Kaikkiaan Holappa on asunut viidessä Lumo-kodissa.

”Minulle on tärkeintä se, että huolto pelaa tarvittaessa. Minua kiehtovat elämääni helpottavat palvelut. Lumo-kodissa voin luottaa siihen, että isännöitsijä on aidosti kiinnostunut isännöimiensä talojen asukkaiden hyvinvoinnista ja että huoltoyhtiö hoitaa minkä tahansa ongelman”, Holappa sanoo.

”Uusi asuntoni on melko pieni, mutta näppärä. Muutolleni oli alkujaan järkisyyt, muun muassa edullisempi vuokra, mutta yllätys oli positiivinen. Olen totaalisen ihastunut täällä ympäröivään luontoon.”

Holapalla on neljävuotias, sekarotuinen noutaja, jonka kanssa hän lenkkeilee paljon. Uuden vuokrakodin lähellä Holappa on kiertänyt Talin urheilupuistoa ympäröiviä metsä- ja puistoalueita. Luonnonläheisyyttä lisäävät alueen siirtolapuutarha- ja palstaviljelyalueet.

”Oma sauna on minulle arjen luksusta.”

”Uuteen kotiin muuttaessa muutamia huolia on ollut, mutta ne on saatu järjestetyksi pikku hiljaa. My Lumo -palvelun kautta olen hoitanut kaikki asiat, kuten tilannut pyykinpesukoneen asennuksen. Ensimmäisen kerran hankin palvelusta myös astianpesukoneen kotiini.”

Holappa on jo saanut lähes kaikki tavaransa paikoilleen uudessa vuokra-asunnossaan. Nopea laajakaistayhteys ja sisustusmaalit sisältyvät Lumo-kodin vuokraan.

Holappa arvostaa sitä, että vuokrakoti on hyvien julkisten liikenneyhteyksien päässä.

”Oma sauna on minulle arjen luksusta. Toinen tärkeä juttu on se, että lasitetulle parvekkeelle mahtuu sohva, jossa voin löhöillä lukemassa. Kodin asunnosta tekee oma perhe”, Holappa sanoo.

”Lumo-kodissa asumisessa parasta on turvallisuudentunne. Voin luottaa vuokranantajaan.”

Lue lisää Lumo-asukkaan palveluista

Näin vuokraat oman kotisi helposti verkosta

Lumo-hakuvahdin avulla voit löytää juuri sinulle sopivan kodin

Lue myös: