[MAINOS: Roche Oy] Eveliina sairastui rintasyöpään 27-vuotiaana: ”Mietin, paranenko minä ja aloin etsiä tietoa verkosta” - Mainos | HS.fi
MainosRoche Oy

Eveliina sairastui rintasyöpään 27-vuotiaana: ”Mietin, paranenko minä ja aloin etsiä tietoa verkosta”

MAINOS Vuosittain rintasyöpädiagnoosin saa noin 5 000 suomalaista naista. Vakava sairaus koskettaa sen kohtaavia eri tavoin.

Joka kahdeksas nainen sairastuu rintasyöpään jossain elämänsä vaiheessa.


29.9. 15:44

Rintasyöpä on naisten yleisin syöpä. Vuosittain rintasyöpädiagnoosin saa noin 5 000 suomalaista naista. Eveliina sairastui rintasyöpään 27-vuotiaana.

”Vaikka perheessä oli ollut rintasyöpää, diagnoosi oli järkytys. Heräsi valtavasti kysymyksiä. Tunti siitä, kun olin saanut tietää sairastavani rintasyöpää, aloin etsiä tietoa verkosta”, Eveliina kertoo.

Joka kahdeksas nainen sairastuu rintasyöpään jossain elämänsä vaiheessa. Vakava sairaus koskettaa sen kohtaavia eri tavoin. Toiset kaipaavat paljon tietoa ja vertaistukea. Toiset haluavat käsitellä asiaa ensin itse. Jokainen rintasyöpä ja potilaan tarina on erilainen.

”Vähitellen aloin saada vastauksia. Se rauhoitti oloa, kun muodostui kuva omasta sairaudesta ja sen hoidosta”, Eveliina jatkaa.

Säännöllinen rintojen omatarkkailu ja seulontoihin osallistuminen on tärkeää muutosten tunnistamiseksi. Rintasyövän varhaisen toteamisen ja hoitojen kehittymisen myötä rintasyövän hoitotulokset ovat Suomessa hyvät.

”Alussa mietin, paranenko minä ja olenko terve kymmenen vuoden päästä. Nyt aktiivisten hoitojen päätyttyä pystyn iloitsemaan tästä hetkestä enkä murehdi niin paljon tulevasta”, Eveliina toteaa.

Rintasyöpä koskettaa myös sairastuneen perhettä ja ystäviä. Potilasjärjestöjen vertaistuki, kuuntelu ja läsnäolo tuovat lohtua ja apua sairastuneelle ja hänen läheisilleen.

Lue lisää rintasyövästä, sen oireista ja hoidosta

Täältä löydät Eveliinan ja muiden potilaiden tarinoita elämästä rintasyövän kanssa.

Lue myös: