[MAINOS: Huawei] Syntyvätkö täällä tulevaisuuden helpoimmat mobiilipalvelut? Tekoälystä voi tulla uusi pankkiirimme - Mainos | HS.fi
MainosHuawei

Syntyvätkö täällä tulevaisuuden helpoimmat mobiilipalvelut? Tekoälystä voi tulla uusi pankkiirimme

MAINOS Millaisia pankkipalveluita haluaisit käyttää? Helsingissä syksyllä aloittanut innovaatiokeskus kehittää parhaillaan saumattomia teknologisia ratkaisuja kuluttajien tarpeisiin.

”Uskomme, että innovaatiokeskuksemme tuo harppauksia innovaatioihin tällä alalla. Olemme erittäin innoissamme avatessamme ovia tulevaisuuden tekniikalle ja palveluille”, sanoi avajaispuheessaan Huawein kuluttajaliiketoiminnan Keski-, Itä-, Pohjois-Euroopan ja Turkin pääjohtaja Derek Yu.


21.10. 17:37

Huawein uunituore innovaatiokeskus starttasi syyskuun lopulla suurin odotuksin. Helsinkiin perustettu Digital Finance and Security Innovation Lab -innovaatiokeskus kehittää ratkaisuja pankki- ja rahoitusalan kiperimpiin haasteisiin.

Huawein innovaatiokeskuksen tavoitteena on tehdä yhteistyötä monien alan toimijoiden kanssa ja luoda juuri niitä teknologioita, jotka tukevat asiakkaiden talouskehitystä parhaalla mahdollisella tavalla.

Automaatio, personointi, reaaliaikaisuus ja avoimuus ovat avainsanoja tulevien innovaatioiden metsästyksessä.

Innovaatiokeskus ratkaisee tulevaisuuden haasteita yhdessä Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston tutkijoiden sekä 15 muun yhteistyökumppanin kanssa – joukossa on muun muassa eurooppalaisia pankkeja ja eturivin fintech-yrityksiä, kuten itävaltalainen Raiffeisen Digital ja avointen pankkipalveluiden norjalainen pioneeri Neonomics.

Huawei on viime vuosina halunnut tarjota kuluttajille saumattoman tekoälykokemuksen – ja osana tätä kokemusta – luonnollisesti – joustavan pääsyn finanssipalveluihin.

Digital Finance and Security Innovation Lab -innovaatiokeskuksen avaaminen vahvistaa yrityksen sitoutumista uusiin ideoihin, jotka tarjoavat ratkaisuja nykypäivän kuluttajien tarpeisiin.

Innovaatiokeskus ratkaisee tulevaisuuden haasteita yhdessä Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston tutkijoiden sekä 15 muun yhteistyökumppanin kanssa.

innovaatiokeskus keskittyy toiminnassaan kolmeen avainasiaan: mobiiliteknologiaan, innovaatiokilpailuun sekä kumppanuuksiin. Juuri mobiiliteknologian kehittyminen on kirittänyt pankkitoiminnan ja rahoituksen kehitystä viimeisen vuosikymmenen aikana.

Huaweilla uskotaan, että sama suuntaus jatkuu, sillä sekä digitaalisissa finanssipalveluissa että maksuprosesseissa riittää kehitettävää edelleen.

Huawein innovaatiokeskukselta odotetaan paljon, koska yhtiö on maailman johtava teollisen tutkimus- ja kehitystoiminnan osaaja. Sillä on kunnianhimoinen pitkän aikavälin tutkimusinvestointistrategia.

”Huawei on kehittänyt AppGallerysta nopeasti maailman kolmanneksi suurimman sovelluskaupan.”

“Yleinen taloudellinen tasapaino on elintärkeää. Huawein visiona on saattaa rahoitusalan toimijat yhteen ja tehdä tuotteita sekä palveluita, jotka ovat paitsi helppokäyttöisiä ja kaikkien saatavilla, myös tekevät rahan käytöstä, siirtämisestä ja sijoittamisesta turvallista sekä miellyttävää”, sanoo innovaatiokeskuksen suunnittelijoihin lukeutuva Adam Rybusiewicz, joka johtaa Huawein kuluttajaliiketoiminnan finanssialan ekosysteemiä ja kumppanuuksia Keski-, Itä-, Pohjois-Euroopassa ja Turkissa.

Seuraavat toimijat ovat mukana innovaatiokeskuksen toiminnassa: Copenhagen Fintech, SOK, Intesa Sanpaolo, PAYSERA, VIA BILL, Smart ID, Neonomics, icard, Virtual Cards S.R.L, Sirumobile, Phyre, BLIK, Raiffeisen Digital, Fidesmo.

Tutustu Huawein kuluttajaliiketoimintaan

Adam Rybusiewicz linjaa, että tulevien palveluiden on tarkoitus tehdä rahan käytöstä, siirtämisestä ja sijoittamisesta turvallista sekä miellyttävää.

Mitä sitten on luvassa?

Tähtäimessä ovat ainakin henkilökohtaiset, helppokäyttöiset palvelut, joiden ansiosta asiakkaat voivat nauttia varojensa yksinkertaisemmasta ja kätevämmästä hallinnoinnista.

Automaatio, personointi, reaaliaikaisuus ja avoimuus ovat avainsanoja tulevien innovaatioiden metsästyksessä. Entistä kestävämmät, kokonaisvaltaisemmat ja asiakaslähtöisemmät ratkaisut parantavat talouden tasapainoa kaikilla yhteiskunnan tasoilla.

“Yhteistyö ei tarkoita ainoastaan kumppaneiden sovellusten lisäämistä Huawein AppGallery-sovelluskauppaan, vaan myös keinoja innovoida ja kasvaa. Huawei on kehittänyt AppGallerysta nopeasti maailman kolmanneksi suurimman sovelluskaupan. Sillä on jo 550 miljoonaa kuukausittaista aktiivista käyttäjää, ja käyttäjämäärä Kiinan ulkopuolella on kasvanut 46 prosenttia vuoden aikana, joten meillä on hyvät mahdollisuudet auttaa rahoituspalvelutoimijoita tarjoamaan kätevää ja helposti saatavilla olevaa rahoitusta kaikille ja kaikkialla”, näkee Siri Børsum, Huawein kuluttajaliiketoiminnan finanssialan ekosysteemin ja kumppanuuksien globaali varapääjohtaja.

”Meillä on hyvät mahdollisuudet auttaa rahoituspalvelutoimijoita tarjoamaan kätevää ja helposti saatavilla olevaa rahoitusta kaikille ja kaikkialla”, sanoo Siri Børsum Huaweilta.

Huawein vastaavanlaiset aiemmat projektit ovat johtaneet merkittäviin uusiin innovaatioihin. Näin on syntynyt esimerkiksi yhtiön Digital Car Key -toiminto, joka sallii kuljettajan lukita tai avata autonsa ovet sekä käynnistää autonsa älypuhelimen avulla.

Huaweilla on globaalisti 15 tutkimus- ja tuotekehityskeskusta muun muassa Suomessa, Ruotsissa, Saksassa, Venäjällä, Kiinassa, Intiassa ja Yhdysvalloissa. Suomessa Huawein edistykselliset tutkimus- ja tuotekehityskeskukset sijaitsevat Helsingissä ja Tampereella.

Huawei työllistää maailmanlaajuisesti yli 197 000 henkilöä, joista yli 105 000 työskentelee tutkimuksen ja tuotekehityksen parissa.

Huawein maailmanlaajuinen verkosto on rakennettu yli 30 vuoden kokemuksella televiestintäteollisuudesta, ja yhtiö on omistautunut toimittamaan innovatiivisimpia teknologisia ratkaisuja kuluttajille ympäri maailmaa.

Tutustu Huawein kuluttajaliiketoimintaan

Lue myös: