[MAINOS: Huawei] Haluatko kehittää harjoitteluasi? Näissä älykelloissa on suomalainen huippualgoritmi, jonka tarkkuus on maailmanluokkaa - Mainos | HS.fi
MainosHuawei

Haluatko kehittää harjoitteluasi? Näissä älykelloissa on suomalainen huippualgoritmi, jonka tarkkuus on maailmanluokkaa

MAINOS Tyylikkäät älykellot analysoivat tarkasti käyttäjänsä suoriutumista. Suomessa kehitetyn algoritmin ansiosta älykelloa ranteessaan pitävä tietää, miten hänen kuntonsa kehittyy.

Päätutkija, tohtori Petri Wiklund Huawei Technologies Oy:stä seuraa älykellostaan hiihtosuoritustaan.


2.12.2021 9:49

Huawei on laajentanut kelloperhettään kahdella uudella Huawei Watch GT 3 -mallilla. Huippumateriaaleista valmistetut laitteet edustavat klassista muotoilua, joka voidaan helposti yhdistää käyttäjän yksilölliseen tyyliin vaihdettavilla rannekkeilla.

Kahdessa eri koossa (46 mm ja 42 mm) saataville tulevat kellot ovat yhdistelmä ajatonta eleganssia ja uusinta teknologiaa. Molemmissa Watch GT 3 -versioissa on yli 100 harjoitustilaa, tekoälyä hyödyntävä harjoitussuunnittelija, parannettu paikannus juoksujen tarkkaa seurantaa varten sekä uusi viidennen sukupolven sykemittari.

Watch GT 3 käyttää urheilutoimintojen seurantaan TruSport-algoritmia, joka on kehitetty Suomessa. TruSport-algoritmi seuraa ja analysoi käyttäjän kuntoilua ja harjoittelua, kertoo päätutkija, tohtori Petri Wiklund Huawei Technologies Oy:stä.

”TruSport määrittelee muun muassa käyttäjän yksilölliset, dynaamiset harjoittelualueet sekä arvioi ja seuraa käyttäjän aerobisen kunnon kehittymistä”, kuvailee Wiklund, jolla on yli kymmenen vuoden kokemus terveysteknologiaan, terveyteen ja liikuntaan liittyvästä akateemisesta tutkimuksesta.

Watch GT 3, 42 mm, kullansävyinen kello voisi olla oiva lahjavalinta tänä jouluna.

”TruSport myös arvioi harjoittelun aiheuttaman fyysisen kuormituksen, sen aiheuttaman harjoitusvaikutuksen sekä reaaliaikaisen suorituskyvyn – ja lisäksi palautumisajan erilaisista harjoitustyypeistä”, hän lisää.

Osta Huawei Watch GT 3 -älykellot täältä

Huawei Watch GT 3 on varustettu myös parannetulla SpO2-seurannalla, unen seurannalla sekä Bluetooth-puheluilla. Kello on yhteensopiva sekä Android- että iOS-laitteiden kanssa.

”Sykemittaus sekä kuntoilun ja suorituskyvyn seuranta ovat halutuimpia ominaisuuksia älykelloissa.”

Huawei Watch GT 3:ssa on tehokas akku, joka kestää jopa 14 päivää 46 mm:n mallissa ja jopa 7 päivää 42 mm:n mallissa, mikä tekee siitä luotettavan ja erittäin tehokkaan jokapäiväisen avustajan.

Petri Wiklundin mukaan Huawein älykellot todella erottuvat edukseen markkinoilla, monellakin eri tavalla.

”Huawein uusissa älykelloissa yhdistyvät edistyksellinen terveyden ja unen seuranta, monipuoliset urheiluominaisuudet, huippuluokan materiaalit, personoitava tyyli ja markkinoiden parhaimmistoa oleva mittaustarkkuus.”

Huawei Watch GT 3:ssa on tehokas akku, joka kestää jopa 14 päivää 46 mm:n mallissa.

Vuonna 2020 myytyjen älykellojen määrä oli maailmanlaajuisesti noin 115 miljoonaa kappaletta – ja sen odotetaan nousevan yli 258 miljoonaan vuoteen 2025 mennessä. Wiklundin mukaan tämä liittyy vahvaan trendiin, jossa ihmisten tietoisuus terveellisistä elämäntavoista kasvaa jatkuvasti.

”Ihmiset haluavat mitata ja seurata omaa terveyttään, unen laatuaan ja liikunta-aktiivisuuttaan. Älykelloista on tullut keskeinen teknologia päälle puettavien terveyden- ja kuntoilunseurantalaitteiden markkinoilla”, tutkija pohtii.

Älykellojen suosio on rajussa kasvussa. Ihmiset haluavat seurata yhä enemmän omaa terveyttään, unen laatuaan ja liikunta-aktiivisuuttaan. Kuvassa joogaavalla naisella on ranteessaan Watch GT 3 42 mm.

”Teknologian yhä kehittyessä ja mittaustarkkuuden parantuessa uskon, että älykelloista voi tulla tärkeä teknologia myös terveydenhuoltoalalle.”

Tutkimusten valossa on selvää, että kuluttaja arvostaa tiettyjä ominaisuuksia älykelloissa – ja osaa niitä myös jo vaatia.

”Reaaliaikainen sykemittaus sekä kuntoilun ja suorituskyvyn seuranta ovat halutuimpia ominaisuuksia älykelloissa. Muita arvostettuja ominaisuuksia ovat unen ja palautumisen seuranta. Myös akun kestoa pidetään tärkeänä”, tietää Wiklund.

Osta Huawei Watch GT 3 -älykellot täältä

”TruSport määrittelee muun muassa käyttäjän yksilölliset, dynaamiset harjoittelualueet sekä arvioi ja seuraa käyttäjän aerobisen kunnon kehittymistä”, kuvailee Petri Wiklund.

Lue myös: