MainosKärcher

Nyt on aika laittaa piha kesäkuntoon! Näin puhdistat helposti kaikki pinnat

MAINOS Kaipaako kotisi julkisivu, autokatos tai terassi puhdistusta talven jäljiltä? Lue vinkit, miten puhdistus onnistuu tehokkaasti.

Kevään ja kesän pesu-urakkaan löytyy korvaamattoman käteviä tarvikkeita.


21.4. 15:13

Talven jäljiltä kotipihan terassilta, korkeista ikkunoista ja katoksista paljastuu usein ikäviä yllätyksiä. Terassiin on jäänyt kiinni pinttynyttä likaa, ikkunat ovat sameina ja autokatoksen lattialla lilluu suolavettä. Miten saada piha kesäkuntoon ennen kesän puutarhajuhlia?

Pelkällä painepesurilla voi olla hankala yltää pesemään korkeita ikkunoita, rännejä tai katoksia ilman kiipeilyä. Helpotusta pesu-urakkaan voi tuoda Kärcher-jatkovarsi, jonka avulla voi ulottua jopa viiden metrin korkuisiin pintoihin.

”Talven jälkeen on erityisen tärkeää pestä autokatoksen lattiat kunnolla.”

Terasseja suojaavat valokatteet keräävät helposti puista tippuvaa likaa ja alkavat ennen pitkää vihertyä ja tummua, ellei niitä pese säännöllisesti. Kärcher-jatkovarren avulla painepesurilla saa pinttyneetkin liat putsattua niin, että puutarha näyttää taas valoisalta.

Jatkovarren kulmaa voi säätää keskeltä, jolloin vedenpaineen suuntaaminen kasvihuoneen lasikaton tai asuntoauton päälle onnistuu näppärästi maasta käsin.

Jatkovartta varten ei tarvitse ostaa kokonaan uutta painepesuria, vaan sen saa kiinnitettyä vanhaankin painepesuriin joko suoraan tai adapterilla.

Jos pihakivetys on jäänyt puhdistamatta lehdistä edellisenä syksynä, lumen alta voi paljastua lehtien muodostamaa limaista likaa. Se lähtee hyvin irti tehokkaalla Kärcher-tasopesurilla, joka on painepesurin lisävaruste.

Erityistä tässä uudessa tasopesurissa on, että sen tehoa voi säätää. Siksi tasopesuria voi pienellä teholla käyttää myös puupinnoille, kuten painekyllästetyille terasseille.

Tasopesurissa on ainutlaatuinen kärkisuutin, jolla voi huuhdella hiekoitushiekan tai lehdet pois kivetyksiltä ennen varsinaista pesua. Pesusuutin pyörii kotelon sisällä, vesi kohdistuu suoraan pestävälle alueelle eikä roisku ympäriinsä.

Samalla laitteella voi pestä muitakin tasoja. Tasopesurin kahvan avulla sen voi napata käteen ja pestä vaikkapa autotallin oven.

”Talven jälkeen on erityisen tärkeää pestä autokatoksen lattiat kunnolla”, muistuttaa Kärcherin kuluttajatuotteiden myyntipäällikkö Simo Brisk.

Autokatokseen on usein päässyt kulkeutumaan tiesuolaa auton renkaissa. Jos tiesuolan jättää puhdistamatta, se voi alkaa syövyttää betonilattian tai kivetyksen pintaa. Tällaisille koville pinnoille Kärcher-tasopesuri sopii tehokkuutensa vuoksi hyvin.

Jos terassi on tehty lämpökäsitellystä puusta, sen puhdistuksessa kannattaa välttää kovaa vedenpainetta.

Paineesta herkästi vaurioituville pinnoille sopivin vaihtoehto on Kärcherin uutuus, terassipesuri. Sen pyörivät harjat ja kevyt vesisuihku puhdistavat hellävaraisen tehokkaasti – jopa ilman pesuainetta.

Brisk suosittelee pihan kaikkien pintojen pesua keväisin ja syksyisin, jotta pinnat säilyvät laadukkaina pitkään. Kun pintoja puhdistaa säännöllisesti, pesu hoituu nopeasti.

"Keskikokoisen terassin pesuun menee puolesta tunnista tuntiin”, Brisk arvioi.

Jos tehokkaat välineet puuttuvat, ne ehtii vielä hankkia ennen terassikauden korkkausta.

Tasopesuri (T 7 Plus T-Racer Terassipesuri)

–Sopii koville painetta kestäville tasoille, mm. kivi-, betoni, painekyllästetty puu

–Sisältää esihuuhtelutoiminnon, ei roiski

Lue lisää tasopesurista

Teleskooppinen jatkovarsi TLA 4

-Mahdollistaa pesun 5 metrin korkeuteen

-Keskeltä taittuva nivel, jonka avulla kaltevat pinnat ja katokset puhdistuvat maasta käsin

Lue lisää teleskooppisesta jatkovarresta

PCL 4 Terassipesuri

–Hellävarainen valinta herkille pinnoille

–Sopii lämpökäsitellyille puuterasseille, sileille ja tiivistetyille kivipinnoille ja laatoille

Lue lisää terassipesurista

Lue myös: