MainosDermosil.fi

Nämä kosmetiikan tehopelaajat ovat vihannesosastolta tuttuja – ”Biohajoavuus on entistä tärkeämpää”

MAINOS Syksyn sadosta uutetaan kosmetiikan tehoaineita. Sertifioitu luonnonkosmetiikka on lupaus vastuullisuudesta. Kesällä kuluttajan valinnoilla on erityistä väliä.


17.6. 14:07

Kosteuttava ja pehmentävä eivät ole sanoja, joita yleensä käytetään kuvailemaan porkkanaa.

”Se antaa myös hienon sävyn iholle”, lisää Dermosilin Product Manager Henrietta Backlund.

Pohjanmaan rannikolla sijaitsevan, suomalaisen kosmetiikkayrityksen asiakkaat ovat jo vuosia voineet nauttia porkkanan terveysvaikutuksista – iholla.

”Beetakaroteenia ja antioksidantteja sisältävä porkkanaöljy on yksi valikoimamme kestosuosikeista”, kertoo Backlund.

Dermosil kuuntelee tuotekehityksessä asiakkaiden toiveita. Kestosuosikki porkkanaöljyn ympärille lähtikin näin rakentumaan kokonaan uusi tuotesarja, Juuri.

Sarja sisältää luonnollisista ja luonnollista alkuperää olevista ainesosista valmistettuja ravinteikkaita tuotteita, joissa on hyödynnetty porkkanan lisäksi myös punajuurta, joka sisältää runsaasti antioksidantteja ja vitamiineja.

Juuresten hyvät ominaisuudet saadaan ihonhoitokäyttöön uuttamalla. Sekä porkkana- että punajuuriuute on jo pitkään tunnettu luonnonkosmetiikan maailmassa ja varsinkin niiden anti aging -vaikutukset kiinnostavat monia.

Kesällä sarja täydentyy retiisishampoolla ja -suihkugeelillä, keittiökäsisaippualla ja retiisi-sokerikuorinnalla.

”Fermentoitu retiisi toimii kosmetiikassa luonnollisena säilöntäaineena, sillä antibakteerisena aineena se pidentää tuotteen käyttöikää”, taustoittaa Backlund.

Lisää kiinnostavia uutuuksia on luvassa joulun alla, kun sarja täydentyy sokerijuurikastuotteilla.

Ympäristöystävällisyys ja luonnonmukaisuus ovat monelle nykyään tärkeitä kriteerejä myös kosmetiikkaa hankkiessa. Esimerkiksi Juuri-sarjan porkkanainen puhdistusaine, kasvovoide ja roll-on deodorantti ovat Ecocert Cosmos -sertifioituja tuotteita.

Luonnonkosmetiikan sertifiointi on kuluttajalle lupaus muun muassa siitä, että tuotteiden raaka-aineet ja valmistusprosessit ovat läpäisseet standardien mukaisen seulan.

”Vastuullisuus ulottuu myös siihen, mitä tuotteista ja niiden raaka-aineista kerrotaan”, avaa Backlund.

Sertifiointi takaa myös, että luonnonvaroja on tuotteiden valmistuksessa hyödynnetty kestävästi ja että niiden pakkaukset ovat kierrätettäviä.

Innokkaan mökki- ja venekansan tulisi kesäisin kiinnittää erityistä huomiota siihen, mitä pesuaineita vesistöjen äärellä käytetään.

Biohajoavuus tekee tuotteista ympäristöystävällisempiä. Se tarkoittaa nimensä mukaisesti sitä, että tuote ajan mittaan hajoaa luonnossa.

Esimerkiksi Juuri-sarjan biohajoava punajuurisaippua auttaa säilyttämään ihon ihanteellisen kosteustasapainon ympäristöystävällisyyttä unohtamatta. Saippua on lisäksi pakattu kierrätysmuovista valmistettuun pakkaukseen.

”Meille on tärkeää tehdä ympäristötyötä ja pyrkiä vaikuttamaan siihen, etteivät raaka-aineet jää kuormittamaan luontoa”, kertoo Backlund.

Myös kosmetiikan jakelu voi olla ympäristöteko. Dermosil toimii ilman välikäsiä ja toimittaa tuotteet verkkokaupastaan suoraan asiakkaille. Näin kuljetusten ympäristövaikutukset vähenevät.

”Käytämme nykyään myös vähemmän ja kierrätettyä pakkausmateriaalia”, Backlund kertoo.

Hän mainitsee toivovansa, että mahdollisimman moni innostuisi kokeilemaan luonnonkosmetiikkaa. Ekoaallossa voi olla mukana jo muutamalla uudella lempituotteella.

”Me pyrimme tekemään luonnonkosmetiikasta helposti lähestyttävää ja toimimaan vastuullisesti niin asiakkaan iholla kuin ympäristöä ajatellen.”

Tutustu Dermosil-tuotteisiin

1. Kasvojen kuorintavoide porkkana, Ecocert Cosmos Organic, 6,90 € | 2. Kasvovoide porkkana, Ecocert Cosmos Organic, 6,90 € | 3. Deo Roll-On porkkana, Ecocert Cosmos Organic 5,20 € | 4. Keittiökäsisaippua retiisi, 6,90 € | 5. Shampoo & suihkugeeli retiisi, 7,50 € | 6. Kasvojen puhdistus porkkana, Ecocert Cosmos Organic, 7,90 € | 7. Vartalovoide punajuuri, 5,90 € | 8. Vartalon sokerikuorinta retiisi, 9,90 €

Lue myös: