MainosHuawei

Urheilulääkäri Pippa Laukka vinkkaa: tätä jokaisen kannattaa mitata säännöllisesti

MAINOS Uudessa kompaktissa älykellossa on kattaus timanttisia toimintoja, joiden avulla voi huolehtia hyvinvoinnistaan. Tällä älykellolla onnistuu muun muassa sydämen rytmin mittaus.

Urheilulääkäri Pippa Laukka muistuttaa, että jatkuvasti koholla oleva verenpaine vaurioittaa sydäntä, verisuonia, aivoja ja munuaisia.


16.11. 10:44

Huawei toi marraskuussa Suomessa myyntiin uuden Watch D -älykellon. Se on ensimmäinen CE-sertifioitu älykello, joka mahdollistaa EKG-seurannan ja verenpaineen mittauksen.

Huawein Watch D:n erittäin suorituskykyinen EKG-sensorimoduuli seuraa käyttäjän EKG-tietoja ja tuottaa reaaliaikaisia raportteja niiden pohjalta.

Laitteen kompaktiin kokoon sisällytetty ja huolella suunniteltu verenpaineen mittauslaitteisto – kuten pieni pumppu, ilmapussi ja tarkka paineanturi – taas mahdollistavat verenpaineen mittauksen missä ja milloin tahansa.

Huawei Watch D myös tuottaa harvinaisen tarkkaa dataa: älykello yltää verenpainemittauksessa jopa ±3 mmHg:n virhemarginaaliin.

Älykello ei ole kuitenkaan lääketieteellinen laite. Laitteen käytöstä saatavat tiedot ovat vain viitteelliseen käyttöön eikä niitä tule käyttää lääketieteelliseen tutkimukseen, diagnosointiin tai hoitoon.

Lue lisää: 6 syytä rakastua Huawei Watch D -älykelloon

Urheilulääkäri Pippa Laukka toteaa, että myös näennäisesti terveeltä vaikuttavan ihmisen kannattaa mitata verenpainettaan säännöllisesti.

”Kohonnut verenpaine ei yleensä tunnu, joten sen saa selville vain mittaamalla. Jatkuvasti koholla oleva verenpaine taas vaurioittaa sydäntä, verisuonia, aivoja ja munuaisia. Se on myös maailmanlaajuisesti eniten terveitä elinvuosia verottava riskitekijä”, Laukka sanoo.

”Työn ja vapaa-ajan erottaminen toisistaan edistää normaalia sydänterveyttä.”

Verenpaineen seuranta ei kuitenkaan aina ole ongelmatonta. Moni ihminen esimerkiksi jännittää lääkärin vastaanotolla, jolloin verenpaine voi nousta tavallista korkeammaksi.

”Verenpaine vaihtelee myös vuorokauden eri aikoina. Yöllä paine on keskimäärin 10–20 prosenttia matalampi kuin päivällä. On siis erittäin hyödyllistä, jos verenpainetta voi mitata eri vuorokaudenaikoina ja säännöllisesti.”

Verenpaineen mittauksen ja EKG-seurannan ohella Huawei Watch D -älykellossa on runsas valikoima hyvinvointia tukevia ominaisuuksia, kuten tieteeseen perustuva unenseuranta, koko päivän SpO2-seuranta, ihon lämpötilan tunnistus sekä stressinseuranta.

Laukka kannustaa stressin vähentämiseen ja ehkäisemiseen.

”Työn ja vapaa-ajan erottaminen toisistaan edistää normaalia sydänterveyttä.”

Laukka painottaa, että sydämen ja verenkiertoelimistön hyvinvoinnin kannalta on tärkeää noudattaa terveellisiä elämäntapoja säännöllisesti.

”Tähän kuuluu, että syödään terveellisesti, kuntoillaan kohtuullisesti, nukutaan tarpeeksi – ja hallitaan stressitasoa päivittäin.”

Huawei Watch D on myös treenimestarin toiveuni. Se tukee aktiivista elämää: kellossa on muun muassa valittavana yli 70 eri harjoitustilaa.

Harjoittelutilojen avulla älykellon käyttäjä voi astua kutkuttavasti mukavuusalueensa ulkopuolelle – tai vaihtoehtoisesti vaikkapa juosta, soutaa tai polkea sydämen kyllyydestä.

Kello tunnistaa kuusi yleistä harjoitusta ja pystyy GNSS-paikannuksen ansiosta seuraamaan kuljettuja ulkoreittejä tarkasti.

Huawei Watch D -älykellon suositushinta on 449 euroa.

Lue lisää: 6 syytä rakastua Huawei Watch D -älykelloon

Lue myös: