MainosAutoVex

Näin laitat autoliikkeet kilpailemaan autostasi – ”Käytettyjä autoja myyty jo lähes 400 miljoonan euron edestä”

MAINOS Netissä autokauppa käy kuumana. Markkinaa on mullistanut entisestään AutoVex, jonka kautta omaa autoaan myyvät kuluttajat voivat kilpailuttaa satoja autoliikkeitä helposti kotisohvalta käsin.


”Meidän palvelumme avulla auton voi myydä siitä eniten tarjoavalle nopeasti ja vaivattomasti,” lupaa AutoVexin perustaja, toimitusjohtaja Sebastian Frick.

”Palvelun toimivuus perustuu kehittämämme ohjelmiston ja ammattitaitoisen tiimin yhteistyöhön”, hän kertoo.

Keväällä 2018 lanseerattu AutoVex on Suomen ensimmäinen ja johtava autoliikkeiden kilpailutuspalvelu. Viidessä vuodessa autoja on myyty yhteensä jo lähes 400 miljoonan euron edestä, josta viimeisen kahden vuoden osuus on ollut huimat 350 miljoonaa euroa. Toiminnan ensimmäiset vuodet yritys keskittyi tuotekehitykseen ja uuden palvelun esittelyyn.

Palvelu on auton myyjälle täysin ilmainen, eikä sen käyttö velvoita auton myyntiin – näin ollen palvelua käyttävä kansalainen voi ainoastaan voittaa.

”Voit aina valita itse, haluatko hyväksyä autoliikkeen tarjouksen vai et”, Frick toteaa.

AutoVexin liiketoimintamalli perustuu autoliikkeiden toteutuneista kaupoista maksamaan välityspalkkioon, joka on keskimäärin 210 euroa ja halvimmillaan 100 euroa.

Uusi idea mullisti oman auton myynnin

Mutta miksi AutoVex oikein lähti disruptoimaan autokauppaa? Frickin mukaan idea syntyi omasta, kohtuuttoman työläästä autonmyyntikokemuksesta.

”Saadakseen omasta autostaan parhaan hinnan joutui kontaktoimaan jokaisen autoliikkeen erikseen autoa esitelläkseen – ja tämän jälkeen neuvottelemaan hinnasta jokaisen kanssa. Tämä on aikaa vievää ja epämieluisaa puuhaa, varsinkin jos ei ole täysin varma auton käyvästä arvosta, tai tiedä autoista todella paljon yleisellä tasolla”, Frick toteaa.

Kun tarjouspyyntö on lähetetty, autoliikkeet pääsevät tekemään autosta tarjouksia. Myyjä voi ottaa rennosti ja lopuksi vertailla tarjouksia kaikessa rauhassa.

AutoVex-palvelu perustettiin, jotta autokaupat voi tehdä turvallisesti ja vaivattomasti kotisohvalta käsin, ilman sen syvällisempää ymmärrystä autoista tai autonmyyntibisneksestä. AutoVexin kautta autonmyyjä tekee kattavan myynti-ilmoituksen minuuteissa, lupaa Frick.

”Tarjouspyynnön jättäminen käy hetkessä. Auton tekniset tiedot täytetään automaattisesti, minkä jälkeen vastataan muutamaan kysymykseen muun muassa auton kuntoon liittyen”, Frick toteaa ja lisää, että prosessissa on tärkeää, että autoliike saa kaiken relevantin tiedon tarjouksen tekemistä varten.

Määrittele hinta ja tavoita koko Suomi

Frick tietää, että autoa myydessä käyvän hinnan määrittäminen on monelle haastavaa.

”Palvelu antaa autolle markkinadataan perustuvan hinta-arvion, joka tuotetaan samalla ohjelmistolla kuin mitä autoliikkeet itse käyttävät autoja hinnoitellessaan. Asiakaspalvelumme myös auttaa ilmoituksen teossa ja auton hinnoittelussa tarvittaessa.”

AutoVexin hienous piilee siinä, että autoaan myyvä kansalainen tavoittaa satoja autoliikkeitä, jotka kilpailevat autosta huutokaupassa. Kun tarjouspyyntö on lähetetty, autoliikkeet pääsevät tekemään autosta tarjouksia. Myyjä voi ottaa rennosti ja lopuksi vertailla tarjouksia kaikessa rauhassa, kuvailee Frick.

”Tarjouksen voi hyväksyä, tai mikäli hintaan ei ollut tyytyväinen, voi korkeimman tarjoajan kanssa vielä neuvotella palvelun kautta.”

Läpinäkyvä huutokauppa hyödyttää kaikkia

Autokauppaan pätee sama lainalaisuus kuin kaupankäyntiin ylipäätänsä: kilpailuttamalla mahdollisimman monta toimijaa saa lopputuloksena todennäköisesti parhaan hinnan. Frick huomauttaa, että Suomi on pullollaan autoliikkeitä ja autosta eniten tarjoava liike saattaakin olla itselle tuiki tuntematon, naapurikaupungissa sijaitseva toimija, joka kaiken lisäksi lupautuu noutamaan auton kotipihasta.

”Myös myyntipäätöksen tekeminen helpottuu, kun tietää että autosta on kilpaillut useampi liike ja hinta on näin ollen kohdallaan.”

Perinteisessä autokaupassa autoaan myyvä kuluttaja pyytää tarjouksia useasta autoliikkeestä ja autoliikkeet tekevät tarjouksiaan tietämättä muiden liikkeiden tarjouksista. AutoVexin huutokauppamalli hyödyttää auton myyjää, koska autoliikkeet näkevät toistensa tarjoukset, ja joutuvat korottamaan omaa tarjoustaan, mikäli mielivät pysyä kisassa mukana.

”Tällä tavoin päästään parhaaseen mahdolliseen hintaan.”

”Puolitoista päivää ja homma on paketissa”

AutoVexin lisävalttina on se, että autoliikkeet käyttävät palvelua päivittäin todella aktiivisesti. Huutokaupat ovat käynnissä 10 arkituntia ensimmäisestä tarjouksesta lähtien.

”Menee siis vain vajaa puolitoista päivää ja homma on paketissa.”

Hyödyt autoliikkeille ovat ilmeisiä nekin. AutoVex mahdollistaa autoliikkeille ostotoiminnan lisäämisen ja tehostamisen, toteaa Frick.

”Ennen meidän palveluamme ostotoiminta perustui pääsääntöisesti netissä autoaan myyvien kuluttajien kylmäsoittamiseen sekä omien verkkosivujen kautta tulleiden liidien kontaktoimiseen. Tämä on perinteisesti ollut todella aikaa vievää ja työlästä – ja osumatarkkuus kaupanteossa on ollut melko alhainen.”

AutoVexin avulla autoliikkeet pääsevät jo yhdessä kuukaudessa käsiksi tuhansiin autoihin, joista he voivat tehdä tarjouksia täysin digitaalisesti, hyödyntäen erilaisia työtä tehostavia automaattisia työkaluja ja toimintoja.

”Autoliikkeen ostaja voi kasvattaa ostamiensa autojen määrää merkittävästi palvelua käyttämällä”, kiteyttää Frick.

Näin myyt autosi eniten tarjoavalle:

  1. Mene AutoVexin sivulle ja tee ilmoitus. Kerro autostasi. Autosi perustiedot täytetään automaattisesti. Lisää kuvat ja lisätiedot – tässä ei mene kuin muutama minuutti. Saat samalla jo hinta-arvion!

  2. Seuraa tarjouskilpailua. Huutokauppa aukeaa, kun ensimmäinen tarjous tulee. Autoliikkeet tekevät tarjouksia autostasi noin kahden päivän ajan.

  3. Valitse paras tarjous ja tee kaupat! Ilmoituksesi sulkeuduttua voit hyväksyä haluamasi tarjouksen tai jatkaa neuvotteluita korkeimman tarjoajan kanssa. Auton myynti on ilmaista.

Helpoin tapa myydä auto parhaaseen hintaan

Miten otan hyvät kuvat autostani? Voinko myydä autoani samaan aikaan myös muualla? Lue usein kysytyt kysymykset vastauksineen.

Tutustu palveluun ja tee oma ilmoitus!

Lue myös: