MainosGold&Green

Kansainvälinen kokki hehkuttaa suomalaistuotetta – Helpot höyrysämpylät täytteineen on täydellinen perjantaiherkku

MAINOS Maailmaa kiertänyt kokki Samuel McCormick on suuri Nyhtökauran ystävä. Hänen lempireseptissään kuohkeat bao bunit tarjotaan maukkaiden lisukkeiden kera.

Perinteisesti bao bunien lisukkeena tarjotaan nyhtöpossua, mutta Nyhtökaura on McCormickin suosikkivaihtoehto.


Rapsakat, paahdetut heinäsirkat olivat Samuel McCormickin lapsuudessa maistuva välipala. Kun hyönteisproteiinia hämmästeltiin 2010-luvun sirkkabuumin myötä Suomessakin, oli se McCormickille jo tuttua herkkua.

Ruotsalais-amerikkalainen McCormick asui lapsuudessaan lukuisissa Aasian maissa, ja hyvin monenlaisten keittiöiden makumaailmat ovat tulleet hänelle sitä kautta tutuiksi.

Street food -konkari, vegaanituotteiden pioneeri ja ruoka-alan konsultti McCormick kokee vahvat maut ja aasialaisen keittiön omimmakseen, mutta kansainvälisyyden ansiosta eri keittiöiden parhaat puolet yhtyvät sujuvasti hänen hyppysissään.

Yhdessä syöminen ja ruoan jakaminen on minulle olennainen osa ruokailunautintoa.

”Yhdessä syöminen ja ruoan jakaminen on minulle olennainen osa ruokailunautintoa, ja se kumpuaa Aasian kokemuksistani. Ravintolassakaan en tilaa kolmea ruokalajia, vaan pyydän pöydän täyteen eri annoksia, joita maistellaan kaikki yhdessä”, McCormick kertoo.

Nykyään McCormick asuu Suomessa ja viihtyy täällä erinomaisesti. Hänet tunnetaan kasvipohjaisten proteiinien ja erityisesti Nyhtökauran puolestapuhujana. Tämä mehevärakenteinen kasviproteiini on herkullinen, ravitseva ja ilmastoystävällinen vaihtoehto lihalle, ja McCormickin mukaan se on monipuolinen luottoainesosa hyvinkin erityyppisiin ruokalajeihin.

”Nyhtökaura on mahtavan muuntautumiskykyinen kasviproteiini, ja sen kanssa voi käyttää rohkeasti mausteita”, Samuel McCormick vinkkaa.

”Tärkeää on muistaa, että mausteet paahdetaan ensin öljyssä. Esimerkiksi valkosipuli, chili ja sipuli antavat makunsa öljyyn, minkä jälkeen vasta pannulle lisätään Nyhtökaura. Silloin lopputulos on täydellinen ja rapea.”

McCormickin perheessä suorastaan rakastetaan aasialaista ruokaa, ja usein perjantaipizzan sijaan pöytään tarjoillaankin pehmeät bao bunit mehevine täytteineen. Kuohkeat baot eli höyrysämpylät valmistuvat nopeasti höyrytyskorissa tai siivilässä kattilassa. Aterian juju on se, että baojen kylkeen valmistetaan herkullisia lisukkeita, joista jokainen voi valita itselleen mieluisimman yhdistelmän.

Tärkeää on muistaa, että mausteet paahdetaan ensin öljyssä.

Perinteisesti bao bunien lisukkeena tarjotaan nyhtöpossua, mutta Nyhtökaura on McCormickin suosikkivaihtoehto. Lisäksi kylkeen tarjoillaan pikkelöityjä kasviksia ja chilimajoneesia.

”Maukas ja hyvärakenteinen Nyhtökaura on nopea ja helppo valmistaa toisin kuin tuntien hauduttelua vaativa nyhtöpossu. Lisäksi se on täysin kasviperäinen valinta lautaselle ilman säilöntäaineita.”

Samuel McCormickin luottoreseptiä on helppo muunnella omien mieltymysten mukaan.

”Tämä on loistava resepti aloittaa bao buneihin tutustuminen. Toisella kokkauskerralla voi keksiä uusia lisukkeita ja lisätä vaikka tujauksen chiliä ja inkivääriä”, McCormick ehdottaa.

Kasvipohjaiseen kokkailuun

  • Nyhtökaura® sopii jokaisen aterian sydämeen, kotiruokasuosikeista uusiin tuttavuuksiin.

  • Sen mehevä rakenne sitoo maut itseensä ja antaa tilaa luovuudelle keittiössä. Mausta mielesi mukaan! Pannulla Nyhtökaura paistuu rapeaksi ja imee itseensä makua.

  • Kaurasta ja palkokasveista valmistettu Nyhtökaura® sisältää kuitua, rautaa ja roimasti proteiinia, ja sille on myönnetty Sydänmerkki.

  • Makuvaihtoehtoina ovat maustamaton Nyhtökaura® Nude sekä Nyhtökaura® Tomaatti, joka on maustettu tomaatilla, savupaprikalla ja persiljalla.

  • Katso lisää resepti-ideoita

Lue yllä oleva sisältö, ja vastaa kyselyyn! Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan 50 euron arvoisia GoGift-lahjakortteja.

Tutkimuksen toteuttaa Digitalist Group Oyj Sanoma Media Finland Oy:n toimeksiannosta.

Lue myös: