[Mainos: Lahti] Antti Sihlmania ei saa enää lähtemään pois Lahdesta: ”Moni pääkaupunkiseudulla asuva on kateellinen näistä mahdollisuuksista” - Lahti | HS.fi
MainosLahti

Antti Sihlmania ei saa enää lähtemään pois Lahdesta: ”Moni pääkaupunkiseudulla asuva on kateellinen näistä mahdollisuuksista”

MAINOS Loistavat liikuntamahdollisuudet, työ ja ystävät saivat Antti Sihlmanin rakastumaan Lahteen.

Antti Sihlman on aktiiviliikkuja. Hän harrastaa muun muassa salibandya, hiihtoa, soutua, golfia ja pyöräilyä.­


15.2. 14:58

Antti Sihlman päätyi Lahteen sattumalta urheilun ja opiskelupaikan perässä.

Sihlman muutti Pukkilan kunnasta Uudeltamaalta Lahteen vuonna 2001. Hän alkoi opiskella tietojenkäsittelyä silloisessa Lahden ammattikorkeakoulussa.

Sihlman halusi pelata salibandya korkeimmalla sarjatasolla järkevän matkan päässä. Sihlmanin pelipaikka vaihteli vuosien mittaan, mutta Lahdesta pääsi sujuvasti pelaamaan joka kuntaan ja suuntaan.

”Urheiluaikana kävin kotona käytännössä vain nukkumassa. Sitten Lahdesta löytyi minulle töitä, mikä sai jäämään kaupunkiin. Arvostan palveluita enkä olisi missään vaiheessa halunnut asua pienemmällä paikkakunnalla.”

Antti Sihlman antaa kiitosta erityisesti perinteisille Salpausselän laduille.­

Sihlmanin aktiivista peliuraa jatkui vuoteen 2017 asti. Sen jälkeen hän on ollut erityisen kiitollinen Lahdesta ja kaupungissa luomistaan sosiaalisista suhteista.

”Tiedän, että saan aina lenkkiseuraa ja pääsen pelaamaan. Täällä kaikki mahtuvat harrastamaan. Näin impulsiivisen ihmisen olisi mahdoton asua paikassa, jossa jokainen vuoro pitäisi varata viikkoja etukäteen.”

Aktiiviliikkujana Sihlman on testannut kattavasti kotikaupunkinsa kaikki liikuntapaikat. Hän harrastaa muun muassa salibandya, hiihtoa, soutua, golfia ja pyöräilyä.

Sihlman antaa kiitosta erityisesti perinteisille Salpausselän laduille sekä viime vuosina rakennetuille maastopyörä- ja vaellusreiteille.

 ”Saan aina lenkkiseuraa tai pääsen pelaamaan. Täällä kaikki mahtuvat harrastamaan.”

Yksi Sihlmanin hurjimmista kokemuksista on ollut Red Bull -juoksutapahtuma. Se on tarkoitettu juoksijoille, jotka haluavat mitata oman suorituskykynsä rajoja 400 metrin pyrähdyksellä Lahden suurmäen huipulle.

Lisäksi Sihlman ajaa mielellään maantiepyörällä 80 kilometriä Vesijärven ympäri.

Aktiiviliikkujana Sihlman on testannut kattavasti kotikaupunkinsa kaikki liikuntapaikat.­

Sihlmanin koti sijaitsee luonnonsuojelualueen reunassa pohjoisessa Lahdessa, kuusi kilometriä keskustasta Kilpiäisten kaupunginosassa.

”Metsä näkyy ikkunasta ja rantaan on parisataa metriä. Kesällä voin lähteä soutamaan ja hyvinä talvina hiihtämään Vesijärven jäälle. Polkupyörällä pääsen keskustaan, satamaan syömään tai Takkulan golfkentälle 15 minuutissa. Moni pääkaupunkiseudulla asuva kaverini on kateellinen näistä mahdollisuuksista.”

Aamuisin Sihlman lähtee usein pariksi tunniksi pelaamaan mailapeli padelia Kiveriön kaupunginosassa sijaitsevalle hallille. Aamiaisen jälkeen hän palaa kotiinsa Kilpiäisiin. Vaikka paikat ovat eri puolella Lahtea, matka taittuu vartissa.

Antti Sihlman harrastaa muun muassa salibandya, hiihtoa, soutua, golfia ja pyöräilyä.­

Aamu-urheilun jälkeen Sihlman alkaa tehdä töitä etänä kansainvälisessä ohjelmistoyrityksessä. Hänen asiakkaansa asuvat ympäri maailmaa, joten mies räätälöi työaikansa tarvittaessa aamuyön tunneille tai myöhäiseen iltaan.

Kun kaikki on lähellä, vaihtelevat aikataulut eivät haittaa.Tietotekniikan lisäksi Sihlman on ottanut haltuun valokuvauksen, jota hän tekee sivutoimisesti myös ammatikseen. Sihlman jakaa Instagramissa aktiivisesti kuvia Lahden luonnosta ja liikuntapaikoista.

Päivitä näkemyksesi Lahdesta!

  • Lahti on Euroopan ympäristöpääkaupunki vuonna 2021.

  • European Green Capital Award on Euroopan komission järjestämä kilpailu. Ympäristöpääkaupungin tunnustus jaetaan vuosittain kaupungille, joka on ympäristöosaamisen edelläkävijä, toimii esimerkkinä muille kaupungeille sekä kehittää innovatiivisia ratkaisuja ympäristöhaasteisiin. Tunnustusta ei ole aikaisemmin myönnetty Suomeen.

  • Lahden tavoitteena on olla Suomen ensimmäinen hiilineutraali kaupunki vuoteen 2025 mennessä. Lahti luopui kivihiilen käytöstä keväällä 2019.

  • Lahti kokeili asukkaiden henkilökohtaista liikkumisen päästökauppaa ensimmäisenä maailmassa vuonna 2020.

  • Lahden tavoitteena on tulla jätteettömäksi kiertotalouskaupungiksi 2050 mennessä. Jo 99 prosenttia lahtelaisten kotitalousjätteestä menee hyötykäyttöön.

  • Lahdessa ratkaistaan tulevaisuuden ympäristöhaasteita yhdessä asukkaiden, yritysten ja korkeakoulujen kanssa. Lahtelaiset pääsevät tekemään rohkeita ympäristötekoja vuoden jokaisena päivänä.

Lue myös: