MainosPorvoo

Etsitkö ytyä innovaatioihin? Täältä löytyy tontti yritykselle, joka haluaa torjua ilmastonmuutoksen

MAINOS Nyt on tarjolla pääsylippuja maailmanluokan bio- ja kiertotalouskeskittymään. Kaupungista löytyy yrittäjähenkeä, eloisaa kulttuuria ja monipuolista tukea teknologisiin uudistuksiin.

Jos yritys etsii uutta tonttia tai harkitsee investointia, Porvoo tarjoaa loistavia mahdollisuuksia. Näin toteaa Porvoon kaupungin tonttipäällikkö Pekka Söyrilä.


1.9.2021 11:50

Vastuullisuus ja kestävä kehitys. Kiertotalous ja ympäristöliiketoiminta. Ilmastoviisaus ja hiilineutraalisuus. Nämä ovat Porvoon kaupungin arvoja.

Jos yritys etsii uutta tonttia tai harkitsee investointia, Porvoo tarjoaa loistavia mahdollisuuksia. Historiallinen, omaleimainen kaupunki on panostanut luoviin ratkaisuihin taistelussaan ilmastonmuutosta vastaan.

”Porvoo haluaa edesauttaa sitä, että yritykset keskittyvät cleantechiin, puhtaaseen teknologiaan, joka edistää luonnonvarojen kestävää käyttöä sekä ehkäisee ja vähentää liiketoiminnan kielteisiä ympäristövaikutuksia. Emme toivo tänne yrityksiä, jotka aiheuttavat ympäristöhäiriöitä tai saastuttavat ympäristöä”, sanoo Porvoon kaupungin tonttipäällikkö Pekka Söyrilä.

Pekka Söyrilä kertoo, että Porvoo tarjoaa yrityksille valmiita, asemakaavoitettuja tontteja, jotka voivat olla pinta-alaltaan noin 3000 neliömetristä seitsemään hehtaariin.

Porvoo on jo pitkään tavoitellut hiilineutraaliutta. Lisäksi syksyllä 2014 Porvoo liittyi Kohti hiilineutraalia kuntaa -hankkeeseen. HINKU-kunnat ovat sitoutuneet tavoittelemaan 80 prosentin päästövähennystä vuoden 2007 tasosta vuoteen 2030 mennessä.

Yhteisenä tavoitteena on ilmastonmuutoksen hillitseminen. Samalla säästetään kustannuksissa. Keinoina ovat energian ja materiaalien säästö sekä energiatehokkuuden edistäminen palvelujen tuotannossa, rakentamisessa, hankinnoissa ja kunnossapidossa.

”Porvoo haluaa edesauttaa sitä, että yritykset keskittyvät cleantechiin, puhtaaseen teknologiaan, joka edistää luonnonvarojen kestävää käyttöä.”

Porvoo oli esimerkiksi ensimmäinen kaupunki, joka otti omassa konekalustossaan käyttöön Nesteen uusiutuvan MY dieselin. Se on kehitetty ja tuotettu Porvoossa uusiutuvista raaka-aineista.

”Näin pystyimme merkittävästi laskemaan paikallisen liikenteen päästöjä ja parantamaan ilmanlaatua.”

Porvoo on onnistunut laskemaan paikallisliikenteen päästöjä. Kaupunki oli ensimmäinen, joka otti omassa konekalustossaan käyttöön Nesteen uusiutuvan MY dieselin.

Kansainvälisesti Porvoo on tunnettu Pohjoismaan suurimmasta petrokemian ja öljynjalostuksen klusteristaan, Kilpilahdesta.

Alueella toimivat tällä hetkellä muun muassa Neste, Borealis, Ecokem ja Fortum. Veturiyritykset ovat panostaneet ja sitoutuneet julkisesti kestävän kehityksen liiketoiminnan kehittämiseen.

Kilpilahdessa panostetaan kestävän kehityksen vaatimukset täyttävien, vähähiilisten ja energiatehokkaiden prosessien ja tuotteiden tutkimukseen ja tuotekehitykseen. Jäte-, materiaali- ja sivutuotevirrat kulkevat yritykseltä toiselle – ja kiertotalousekosysteemi on saatu toimimaan saumattomasti.

”Kilpilahti on vielä osin hyödyntämätön kasvun, työllistymisen ja kestävän kehityksen mahdollistaja. Kehityksen tueksi tarvitsemme niin kotimaista osaamista kuin kansainvälistä asiantuntijuutta”, Söyrilä toteaa.

”Uskomme, että Kilpilahden tuomat uudet liiketoimintamahdollisuudet sekä alihankinta- ja ekosysteemiverkostot ovat erinomainen syy kiinnostua Porvoosta juuri nyt. Kilpilahdella on potentiaalia kehittyä merkittäväksi maailmanluokan bio- ja kiertotalouskeskittymäksi.”

Porvoossa on tilaa ilmastoviisaille yrityksille.

Porvoo tarjoaa yrityksille valmiita, asemakaavoitettuja tontteja, jotka voivat olla pinta-alaltaan noin 3000 neliömetristä seitsemään hehtaariin.

”Meillä on paljon hyviä tontteja tarjolla. Uusia tontteja on mahdollista myös räätälöidä yritysten tarpeiden mukaan. Tulemme mielellämme yrittäjiä vastaan ja yritämme löytää parhaat ratkaisut yritysten tarpeisiin. Pyrin siihen, että byrokratiaa on mahdollisimman vähän”, Söyrilä kertoo.

Kilpilahden työpaikka-alueella tontit ovat myynnissä vuonna 2022. Porvoon Kuninkaanportissa on sekä valmiita että räätälöitäviä tontteja. Lisäksi tontteja on tarjolla yritysalueilta Ölstensistä, Tarmolasta ja Kaupunginhakasta.

Lue lisää Porvoon yritystonteista

”Porvoosta löytyy yrittäjähenkeä, eloisaa kaupunkikulttuuria ja ytyä teknologisiin innovaatioihin. Jo nykyisellään hyvä infrastruktuuri ja julkiset palvelut, kaavoitus, asuminen, kaksikielisyys ja lupamenettelyt sekä saavutettavuus mahdollistavat yrityksille ja kansainvälisille osaajille houkuttelevan, turvallisen ja luotettavan toiminta- ja asuinympäristön Porvoossa.”

Yrityksiä palvelee alueen oma kehitysyhtiö Posintra, joka tarjoaa matalalla kynnyksellä asiantuntijatietoa kaupungin markkinoista, toimialoista, työvoimasta, verkostoista ja avainhenkilökontakteista päätöksentekoa varten.

Etätyöt Porvoon kauniissa miljöössä houkuttelevat monia osaajia.

Kaupungin sijoittumispalvelut järjestävät yrittäjille muun muassa räätälöityjä tutustumiskäyntejä, joilla on mahdollista selvittää esimerkiksi, millaisia toimitiloja ja asiakkaita Porvoosta löytyy. Uusille yrityksille riittää Porvoossa yhteistyömahdollisuuksia niin yritysten kuin oppilaitosten kanssa.

Yritysten on helppo rekrytoida koulutettuja työntekijöitä ja tavoittaa potentiaalisia asiakkaita Porvoosta. Kaupungissa on myös laadukkaita ja kohtuuhintaisia asumisvaihtoehtoja.

Porvoossa vierailee vuosittain noin miljoona turistia. Se on sopivasti kahden metropolin, Helsingin ja Pietarin, välissä.

”Liikenneyhteydet Porvoosta ovat erinomaiset: Helsinkiin ajaa 45 minuuttia moottoritietä pitkin, lentoasemalle noin 30 minuuttia ja satamat ovat lähellä, Vuosaaren satama noin 25 minuutin päässä. Joukkoliikenne busseilla toimii hyvin.”

Lue lisää Porvoon parhaasta arjesta

Lue myös: