MainosPorvoo

Tiedätkö jo paikan? Lue, miksi tapahtuma kannattaa järjestää täällä

MAINOS Kokonaisen korttelin kokoinen kulttuuri- ja kongressikeskus Taidetehdas juhlii ensi vuonna kymmenvuotissynttäreitään. Porvoon Länsirannan sydän on ainutlaatuinen paikka yleisö- ja yritystapahtumille.

Porvoon isossa tapahtumatalossa on mahdollista järjestää vaikka mitä: gaaloja, juhlia, seminaareja, messuja ja markkinoita. Myyntipäällikkö Christel Toivo etsii asiakkailleen parhaat ratkaisut.


9.11.2021 16:25

Kulttuuri- ja kongressikeskus Taidetehtaasta on moneksi.

Porvoon isossa tapahtumatalossa on mahdollista järjestää vaikka mitä: juhlia, seminaareja, kokouksia, messuja ja markkinoita. Esimerkiksi Taidetehtaan Avanti-saliin voi myös ajaa autolla, mikä on ihanteellista uusien autojen lanseeraustilaisuuksissa.

Avanti-salissa on korkeatasoinen tekniikka sekä valmiudet etuosan madaltamiseen ja nousevan katsomon hyödyntämiseen. Salissa järjestetäänkin Taidetehtaan suurimmat tapahtumat. Alkuperäisten pylväiden reunustamassa tilassa on vuosien varrella nähty ja kuultu suomalaisia eturivin taitelijoita ja artisteja sekä järjestetty kansainvälisiä yritystapahtumia.

Taidetehdas on vain alle tunnin matkan päässä Helsingin keskustasta ja puolen tunnin päässä Helsinki-Vantaan lentoasemalta.

”Ihminen on seuraeläin, joka tarvitsee tapaamisia kasvokkain.”

”Suurimpaan saliimme mahtuu 800 ihmistä esimerkiksi cocktail-tilaisuuteen. Nousevaan katsomoon sen sijaan mahtuu 560 ihmistä. Kaksi suurinta saliamme ovat vanhoja tehdassaleja. Voimme järjestää noin 2000 hengen tilaisuuksia yhdistämällä tilojamme”, kertoo myyntipäällikkö Christel Toivo.

Lue lisää Taidetehtaan kokous- ja tapahtumatiloista

Porvoon Taidetehtaan alue on kokenut huomattavan muodonmuutoksen.

1920-luvulla alueella toimi vaneritehdas. Rannalle alkoi nousta nopeasti lisää rakennuksia ja toiminta monipuolistui. Vanerin lisäksi alueella on valmistettu kehyslistoja, hevosenkenkiä sekä työkaluja ja -koneita.

1960-luvulla tehtaat siirtyivät Fiskarsin omistukseen, kunnes Porvoon kaupunki osti tehdaskiinteistöt vuonna 1986. Rouhea tehdastunnelma veti puoleensa taiteilijoita – ja siten työkalut ja koneet vaihtuivat luovan teollisuuden välineisiin.

Porvoon Taidetehtaan alue on käynyt läpi muodonmuutoksen.

Ensimmäisenä taiteenlajina tehdastiloihin saapui musiikki, joka kajautettiin ilmoille fanfaarin lailla kamariorkesteri Avantin järjestettyä Suvisoitto-festivaalit ensimmäisen kerran.

Uudistettu Taidetehdas valmistui keväällä 2012, ja se avattiin yleisölle toukokuussa. Ensi vuonna Taidetehdas juhliikin kymmenvuotissynttäreitään.

Rouhea tehdastunnelma veti puoleensa taiteilijoita.

Tänä päivänä Taidetehtaalla on yli 20 erikokoista työhuonetta taiteilijoille ja luovan alan toimijoille. Tiloissa luodaan taidetta kuvataiteista ja arkkitehtuurista tanssiin ja musiikkiin. Taidetehtaalla on myös kuvattu tv-tuotantoja, kuten The Voice of Finlandia.

Porvoossa asuva Toivo on työskennellyt Taidetehtaassa koko sen taipaleen ajan.

”Olen onnellinen, että olen saanut rakentaa Taidetehdasta omalta osaltani. Parasta työssäni on löytää asiakkaille juuri se oikea ratkaisu ja nähdä, miten heidän tapahtumansa sujuu.”

”On ihan uskomatonta jälleen järjestää asiakkaiden kanssa tapahtumia!” Christel Toivo iloitsee.

Taidetehtaan ja Porvoonjoen länsirannan kehittäminen on Porvoon kaupungin suurimpia hankkeita. Toivo toteaa, että Taidetehdas on kehittynyt huikeaa vauhtia.

”Kaikki eivät kuitenkaan vielä ole kuulleet Taidetehtaasta. Kun kerron, mikä se on, kuulijat ovat yleensä vaikuttuneita.”

Koronapandemian rajoitusten hellitettyä Taidetehtaassa on järjestetty paljon yritysjuhlia. Ennen joulua riittää yleisötapahtumia, kuten konsertteja ja stand up -esityksiä.

”Noin kahden vuoden odotuksen jälkeen olemme olleet innoissamme. On ihan uskomatonta jälleen järjestää asiakkaiden kanssa tapahtumia! Patoutunut ilo tapahtumista on päässyt valloilleen: ihmiset ovat jälleen lähteneet nauttimaan kulttuurista.”

Taidetehdas uskoo jatkossakin fyysisiin tapahtumiin hybridi- ja etätapahtumien rinnalla. Erilaiset tilaisuudet tarjoavat mahdollisuuden rakentaa ihmisten välisiä suhteita alati digitalisoituvassa maailmassa.

Pian Porvoon Taidetehtaan valtaa jälleen jouluinen tunnelma.

”Ihminen on seuraeläin, joka tarvitsee tapaamisia kasvokkain. Vaikka hybridikokoukset jatkuvat edelleen, tällä hetkellä asiakkaat haluavat kokoontua fyysisesti paikan päälle. Nettiyhteyden kautta hymyt osallistujien kesken eivät välity samalla tavoin.”

Taidetehdas on esteetön, ja käsidesit ovat tulleet jäädäkseen tehtaan tiloihin.

Porvoon Taidetehtaan lähellä ovat kaikki Porvoon lukuisat mahdollisuudet ravintoloineen ja kauppoineen. Taidetehtaan tapahtumiin osallistujille järjestyvät sujuvasti majoitukset ja kuljetukset.

Tehtaasta löytyy paitsi paljon kokoustiloja myös elokuvateatteri ja ravintoloita. Esimerkiksi Sinne Porvoo tarjoaa Taidetehtaalla korkealuokkaista, lähellä tuotettua ruokaa.

Uusporvoolainen, italialainen kokki Simona Milazzo on valikoinut tarjolle Italian ja Suomen parhaimmat raaka-aineet, kuten esimerkiksi Piemonten viinitarhoja, leikkeleitä ja juustoja sekä Sisilian auringossa kypsyneitä manteleita ja pistaaseja.

Pian jouluinen tunnelma ja tohina täyttävät jälleen Taidetehtaan. Jo marraskuun lopussa suomalaisen muotoilun huiput kerääntyvät joulumarkkinoille Porvooseen. Ornamon Design Joululla on lähes 40 vuoden perinteet Helsingissä. Tänä vuonna se järjestetään ensimmäistä kertaa myös Porvoossa.

Tule Porvoon Taidetehtaan joulumarkkinoille

Lue lisää Taidetehtaan kokous- ja tapahtumatiloista

Lue myös: