MainosRenault

Sukelluspullot ja makkarat takakonttiin – näin sujui Barrow´n perheen erilainen koeajo

MAINOS Emma Barrow halusi testata uuden auton tositoimissa, joten hän hurautti Renault Capturilla lempiharrastuksensa pariin. Mukaan pääsi koko perhe.


Matka Porkkalanniemeen taittuu mutkaista tietä pitkin, jonka kurvit ovat tuttuja ulkoilijoille ja retkeilijöille. Perillä on vastassa punainen kahvilarakennus ja huikea merimaisema, johon Emma Barrow on mieltynyt – etenkin pinnan alta katseltuna.

”Olen harrastanut sukeltamista pari vuotta ja käynyt Porkkalassa kymmeniä kertoja. Veteen on helppo päästä ja ne ovat kirkkaita, ja näiltä vesiltä löytyy myös oman sukellusseurani perustama hylkypuisto”, Emma kertoo.

 ”Auto on tässä harrastuksessa välttämätön, sillä varusteita on monta kassillista.”

 

Porkkala valikoitui määränpääksi nytkin, kun Emma haki koeajoon 150 hevosvoimalla varustetun Renault Capturin. Kyytiin hyppäsivät myös mies Cyril ja lapset Téo ja Mellie. Kolmikko kuljeskeli rantakallioilla ja etsi nuotiopaikkaa sillä välin, kun Emma sukelteli iso, hypähdellen liikkuva katkaparvi seuranaan. Mukana oli myös myös Emmalle tuttu sukelluspari, sillä sukeltaminen on turvallisempaa porukassa kuin yksi. Tunnin vedessä olon jälkeen Emma liittyi muun perheen seuraan nautiskelemaan juuri valmistuneita hodareita.

Perheen kotoa on vain 45 minuutin matka Porkkalaan, mutta sukeltamaan lähteminen ei suju ihan noin vain. Varusteet painavat viitisenkymmentä kiloa, ja niitä on paljon.

”Auto on tässä harrastuksessa välttämätön, sillä varusteita on monta kassillista. Niiden nostaminenkaan ei ole tällaiselle pienikokoiselle naiselle ihan helppo tehtävä”, Emma kertoo.

Varusteiden pakkaamistahelpotti Renault Capturin kiskoilla yli 15 senttiä eteenpäin liukuva takaistuin sekä takakontti, jonka pohjan voi laskea alas. Toiminto on omiaan harrastusvälineiden tai vaikkapa isompien ostosten kuljettamiseen.

”Pohjan laskeminen on mainio idea. Pidin kovasti myös ajoasennosta, joka ei ole makaava. Oli mukavaa ajaa niin, ettei tarvinnut kurkkia ratin takaa, vaan istuin ikään kuin tien yläpuolella. Lapsetkin näkivät takapenkiltä kunnolla ulos, mikä oli heille elämys.”

Emma kehuu Capturia hiljaiseksi ja kuuliaiseksi autoksi, josta löytyy tarvittaessa myös kiihtyvyyttä ja urheilullisuutta. Toiminnot ovat juuri sopivasti käden ulottuvilla ja löytyvät helposti. Myös automaattivaihteisto ilahdutti, sillä Emma on tähän mennessä ajanut manuaalivaihtein.

”Vaihteet vaihtuivat joustavasti, mitä arvostan etenkin kaupunkiajossa. Pidin myös siitä, että pohja oli riittävän korkealla, eikä metsäisellä ja mutkaisella tiellä tarvinnut koko ajan pelätä, että auto raapaisee kuoppaisissa kohdissa tietä”, Emma listaa.

Barrow´n perhe harrastaa kotimaanmatkailua, ja matkat taittuvat usein autolla. Tänä kesänä on edessä ainakin mökkireissu Järvi-Suomeen ja yhdistetty sukellus- ja retkeilyreissu Kainuuseen. Vaikka vain Emma sukeltaa, harrastus tuntuu yhteiseltä, sillä pariskunta nauttii luonnossa liikkumisesta ja kauniista maisemista.

Toinen yhteinen mielenkiinnon kohde on suomalainen design, joten ohjelmassa on tänäkin kesänä kierroksia kirpputoreilla ja antiikkimarkkinoilla. Pariskunta tarkistaa aina jo hotellia varatessaan, olisiko lähettyvillä kiinnostavia myymälöitä.

”Cyril pitää erityisesti tuoleista ja 1950-luvun messinkivalaisimista. Tässäkin harrastuksessa auto on tarpeen, sillä tuoleja ja muita isompia aarteita ei noin vain kanneta kainalossa kotiin”, Emma naurahtaa.

Selfie kohteessa

Varaa oma kulttuurikoeajosi tästä!

Fakta

Renault CAPTUR – tyylikäs crossover

Koeajossa erittäin hyvin varusteltu Fête -erikoismalli: vakiona muun muassa 90 tai 150 hevosvoimainen turbomoottori, ilmastointi, suomenkielinen Media Nav -multimediajärjestelmä navigoinnilla, handsfree -älyavainkortti, 16” kevytmetallivanteet ja mäkilähtöavustin.

  • Kampanjamallin hinta -1 000 €

  • Kaksivärimaalaus veloituksetta

  • Peruutustutkapaketti veloituksetta

  • Captur-etusi lähes 2 500 €

  • Hinta nyt TCe 90 Fête 18 990 €

  • TCe 150 Fête automaatti 21 990 €

TCe 90 Fête 18 990 €, WLTP CO2 139 g/km, yhd. kulutus 6,2 l/100 km. Captur TCe 150 EDC-aut Fête 21 990 €, WLTP CO2 146 g/km, yhd. kulutus 6,4 l/100 km. Hinnat sis. toimituskulut 600 €. Kampanja on voimassa uusiin asiakastilauksiin, rekisteröinti 31.8.2019 mennessä.

Luitko jo nämä?

Tuoreimmat Renault - kumppaniosio