[Mainos Slovenian Tourist Organization] Olutkylpyjä, suklaa-minttuhierontaa, luksustelttailua – tätä kaikkea löytyy Slovenian hyvinvointikohteista - Slovenian matkailu - Kumppaniosio | HS.fi
MainosSlovenian Tourist Organization

Olutkylpyjä, suklaa-minttuhierontaa, luksustelttailua – tätä kaikkea löytyy Slovenian hyvinvointikohteista

MAINOS Olitpa sitten liikenteessä kumppanin, perheen tai ystävien kanssa, Sloveniasta löytyy kaikille sopiva kohde lomalle. Kotiin palaa levännyt matkailija.

Wellness Orhidelian kylpyläalueen arkkitehtuuri on modernia.


25.5.2018 10:44

Kylpyläperinne on Sloveniassa pitkä, ja aiemmin kylpylöissä hoidettiin ensisijaisesti terveyttä. Nykyään puhutaan hyvinvointikeskuksista, joiden palveluihin kuuluu paitsi kylpemistä myös hotelli, ravintola, järjestettyä toimintaa tai urheilumahdollisuuksia. Span puolella nautitaan hemmottelu- ja rentoutushoidoista tai kauneudenhoidosta.

Maassa voi lomailla hyvällä omallatunnolla: kourallinen Slovenian ympäristöystävällisiä kaupunkeja on tänä vuonna nimetty Euroopan parhaaksi matkakohteeksi, jossa toteutuu kestävä kehitys. Myös kylpylöissä ympäröivä luonto otetaan yhä paremmin huomioon. Monissa kylpylähoidoissa käytetään paikallisia ainesosia, kuten hunajaa, metsän marjoja, merilevää, suklaata, parantavia yrttejä tai villikukkia. Lisäksi Slovenian kylpylöissä keskitytään henkiseen hyvinvointiin. Niiden ohjelma ohjaa miettimään, mitkä uudet tavat auttaisivat jaksamaan paremmin stressaavassa arjessa.

Kylpylöiden sisäänpääsyn, ruokailun, yöpymisen ja hoitojen hinnat vaihtelevat kohteittain, mutta ovat keskimäärin hyvin kohtuulliset Suomen hintatasoon verrattuna. Slovenian-matkailijat viipyvät hyvinvointikeskusten hotelleissa pidempään kuin muissa majoituskohteissa, keskimäärin noin viisi päivää. Runsaasta valikoimasta löytyy sopiva kylpyläkohde jokaiselle.

Čatežin kylpylässä voi uida joessa, johon johdetaan vesi kuumista lähteistä.

1. Pariskunnalle hemmotteluhoitoja

Melkein kaikki kohteet sopivat hyvin pariskunnille, ja valinta kannattaa tehdä omien mieltymysten mukaan. Esimerkiksi Thermana Laškon kylpylä sijaitsee Laškon kaupungissa, joka on tunnettu oluesta ja hunajasta. Molempia ainesosia käytetään myös hoidoissa – miltä kuulostaisi esimerkiksi olutkylpy kahdelle? Tämä kohde sopii kulinaristille, ja ravintolassa on tarjolla vaikkapa ayurveda-menu. Pienessä Terme Cerkno Spassa taas saa rentoutua rauhassa Julisten Alppien juurella.

2. Lapsiperheelle vesiliukuja

Lapset on huomioitu monissa kohteissa, ja perheille tarkoitetuissa kylpylöissä on monesti vesipuistoista tuttuja vesiliukuja ja muuta puuhaa. Kylpylälomalle innostuvat ehkä isovanhemmatkin mukaan, eivätkä he tällä kertaa päädy lapsenvahdeiksi. Monessa kylpylähotellissa lapsen saa joksikin aikaa hoitoon, jossa hänelle on kivaa tekemistä. Lapsille on myös omia hoitokäsittelyjä, ja esimerkiksi Terme Olimia Span suklaa-minttuhierontaa rakastavat jo taaperoikäiset. Myös Terme Čatež Spa ja Terme Ptuj Spa sopivat hyvin lapsiperheelle.

3. Kuntoutujalle asiantuntevaa hoivaa

Kylpylöitä perustettiin jo kauan sitten luonnonvesien lähteille, sillä vesi edistää hyvinvointia. Jos rentoutumisen lisäksi tarvitsee hoitohenkilökunnan apua kuntoutumiseen, on Sloveniassa monia kylpylöitä siihen tarkoitukseen. Dobrna Thermal Spassa kylvettiin jo vuonna 1403, ja siellä terveydenhuollon ammattilaiset hoitavat myös terveysongelmia. Kuumista lähteistä nouseva vesi on kalsiumpitoista, ja auttaa siksi tulehduksiin ja allergioihin. Talaso Strunjanin kylpylässä puolestaan käytetään merivettä, mutaa, levää ja suolaa paikallisilta suolaplantaaseilta.

Suola-mutahoito Thalasso Spassa.

4. Tyttöporukalle vartalohoitoja

Vartalon saa Slovenian kylpylöissä hellittyä uuteen kukoistukseen. Terme Zreče Spassa voi rentoutua erilaisissa hoidoissa ja nauttia luonnonlähteistä Pohorje-vuoristoalueen rinteillä tai saunakylästä, johon kuuluu yhdeksän eri saunaa. Terme Topolšica Spassa selluliitille tai sen ehkäisyyn on oma tehohieronta, ja vastapainoksi voi valita suklaahieronnan. Jos kaipaa näkyvää muutosta ulkonäköön, Terme Krka Spassa on myös esimerkiksi täyteaineilla tehtäviä hoitoja.

5. Luksuksen ystävälle vain parasta

Kun vain täydellinen on tarpeeksi hyvä, valinta on Terme Olimia Spa. Se on saanut Slovenian parhaan hyvinvointikohteen tittelin kahdeksan vuotta peräkkäin. Span alueella toimivat hyvinvointikeskukset Wellness Orhidelia ja Wellness Center Termalija sekä pitkän listan hoitoja tarjoava Spa Armonia. Majoitusvaihtoehtoja on kuusi, ja niihin kuuluu myös glamping- eli luksustelttailukylä. Toinen erityisen tasokas kohde on Terme Portorož Spa, joka mainostaa hyvinvointi- ja spa-valikoimansa olevan Euroopan laajin.

Lähteenä muun muassa: Euroopan parhaat matkakohteet 2018

Matka mielessä?

Lue lisää jutussa mainituista kylpylöistä ja kylpylälomailusta Sloveniassa.

Luitko jo nämä?

Uusimmat - Slovenian matkailu