[Mainos: Netvisor] Helppo laskutus auttaa yrittäjää: ”En halua tapella huonon ohjelmiston kanssa” - Netvisor taloushallinto | HS.fi
MainosNetvisor

Helppo laskutus auttaa yrittäjää: ”En halua tapella huonon ohjelmiston kanssa”

MAINOS Yrittäjä voi keskittyä toimintansa kehitystyöhön, kun laskutus on suurelta osin automatisoitu ja talousdata aina ajan tasalla.

Kassavirtaennuste on paras raportti yrityksen päätöksenteon tueksi.


8.10.2020 14:50

Näin Pien BrewPubin yrittäjä Tuomas Kokkonen kuvaili vähän aikaa sitten Bisnespöytä-podcastissa yrityksen taloushallinnon haasteita. Ja sitähän se konkreettisesti on.

Pilvipalveluna toimiva taloushallinto-ohjelmisto on merkittävä apu yrityksen talouden hallinnassa. Sen avulla on helppo laatia budjetti, seurata sen toteutumista ja huolehtia kassavirrasta.

Modernissa taloushallinto-ohjelmistossa automaatio hoitaa monet laskupäätä ja rutiinia vaativat tehtävät. Automaation ansiosta inhimillisten virheiden määrä laskee ja päätöksenteossa tarvittavien raporttien valmistuminen nopeutuu. Se esimerkiksi laskee arvonlisäverot, luo kustannuspaikkalaskelmat ja muodostaa kirjanpidon automaattisesti liiketapahtumien pohjalta.

Esimerkiksi Netvisorissa ostolaskutuksen voi automatisoida lähes sataprosenttisesti tarkastuksesta kirjanpitoon kirjaamiseen asti. Myyntilaskujen laatiminen ohjelmistolla on kätevää, koska tuotetiedot, asiakkaiden yhteystiedot, sovitut maksuehdot, alv-kannat ja muutkin laskulle tarvittavat tiedot löytyvät järjestelmästä valmiina.

 Itse olen ainakin niin laiska, että haluan asioiden hoituvan mahdollisimman helposti.

Helppous painoi vaakakupissa myös Tuomas Kokkosella, kun hän päätti investoida kattavaan taloushallinto-ohjelmistoon heti yrityksen alkutaipaleella.

”Ajattelimme kollegan kanssa, että pääsemme helpommalla, kun hankimme heti alusta alkaen kunnollisen taloushallintojärjestelmän ja tilitoimiston avuksi. Itse olen ainakin niin laiska, että haluan asioiden hoituvan mahdollisimman helposti”, Kokkonen perustelee.

Kun kaikki yrityksen taloustieto löytyy yhdestä ja samasta järjestelmästä, on talouden kokonaiskuva aina ajan tasalla. Taloushallinto-ohjelmisto luo automaattisesti käytettävissä olevasta datasta kassavirtaennusteen, jonka avulla kassan kehitystä, tilille tulevia ja tililtä lähteviä rahavirtoja on helppo seurata vaikka päivittäin.

Kassavirtaennusteen hienous on se, että ajantasaisen kassatilanteen lisäksi se näyttää, minkä suuruisia laskuja on tuloutumassa ja erääntymässä lähiaikoina. Ikävät notkahdukset tulovirrassa tai piikit menoissa eivät pääse yllättämään, kun kassavirtaennustetta seurataan säännöllisesti.

 Haluan mieluummin käyttää aikani yrityksen kehittämiseen kuin huonon ohjelmiston kanssa tappelemiseen.

Monet seuraavat yrityksen taloutta tuloslaskelmalta, mutta todellisuudessa kassavirtaennuste on parempi raportti yrityksen päätöksenteon tueksi. Kassavirta kertoo havainnollisena grafiikkana realistisen kuvan yrityksen kassan tilanteesta viikkoja eteenpäin.

Tuloslaskelma sen sijaan voi antaa yltiöpositiivisen kuvan yrityksen käytettävissä olevista rahavaroista. Siinä voi esimerkiksi näkyä myyntejä, jotka tuloutuvat vasta kuukausien päästä, jolloin helposti tehdään virheellisiä investointipäätöksiä. Samoin pelkän pankkitilin saldon tuijottaminen voi johtaa harhaan, jos ei ota huomioon tulevien päivien ja viikkojen tuloja ja menoja.

Tuomas Kokkonen pitää tärkeänä, että yrityksen taloutta on mahdollisimman helppoa seurata.

”Haluan mieluummin käyttää aikani yrityksen kehittämiseen, kuin huonon ohjelmiston kanssa tappelemiseen. Haluan, että laskutuksen hoitaminen on mahdollisimman helppoa, ja että pystyn seuraamaan, miten raha liikkuu”, Kokkonen kertoo.

Kokosimme yhteen taloushallinnon automatisointiin liittyvät Bisnespöytä-podcast-jaksot ja muut hyödylliset vinkit yrittäjälle.

Tutustu sisältöihin

Kiinnostuitko kokeilemaan Netvisoria? Siirry maksuttomaan kokeiluun

Lue myös: