MainosNetvisor

Suuryrityksen taloushallinto selkiytyi ohjelmistouudistuksella – data on nyt helpommin hallittavissa

MAINOS 450 henkilöä työllistävän Auramaan talouspäällikkö kertoo, miten moni asia sujuu nyt nopeammin – ja aiemmat tavat tuntuvat järjettömiltä.

Kuljetusliike Y. Auramaa Oy siirtyi käyttämään Netvisorin taloushallinto-ohjelmistoa sen selkeiden konsernitoimintojen ja erinomaisen asiakaspalvelun ansiosta.


12.11.2020 14:53

Yksi Suomen suurimmista kuljetusalan yrityksistä, Kuljetusliike Y. Auramaa Oy, siirtyi vuonna 2018 käyttämään uutta ohjelmistoa taloushallinnossaan. He kilpailuttivat useita taloushallinto-ohjelmistoja, mutta päätyivät Netvisoriin sen selkeiden konsernitoimintojen ja erinomaisen asiakaspalvelun ansiosta.

Auramaa Yhtiöt työllistää noin 450 työntekijää ja 160 alihankkijaa. Yhtiön liikevaihto on runsaat 77 miljoonaa euroa.

Auramaalla hoidetaan koko yhtiön taloushallinto omana toimintona. Laskutuksesta, reskontrasta, kirjanpidosta ja palkanlaskennasta huolehtii reilun kymmenen hengen tiimi. Talouspäällikkö Elina Virtasen mukaan Netvisoriin on oltu erittäin tyytyväisiä.

 Erityisen mukavaa on, kun kaikki tieto on yhdessä paikassa ja sitä pystyy helposti myös hakemaan hakusanoilla.

”Verkkopohjainen ohjelmisto on tuonut paljon mahdollisuuksia, kun työtä voi helposti tehdä nyt etänä ja laskut voi tarkastaa myös mobiilissa. Erityisen mukavaa on, kun kaikki tieto on yhdessä paikassa ja sitä pystyy helposti myös hakemaan hakusanoilla”, Elina Virtanen kuvailee.

Netvisor toimii Auramaalla kaiken talousdatan tietovarastona. He käyttävät laskutuksessa TransEumua, raportointiin PowerBI:tä sekä tuntikirjauksiin ja toiminnanohjaukseen AC Pantheria. Netvisorissa hoidetaan reskontra, kirjanpito ja palkanmaksu. Kokonaisuus toimii Virtasen mukaan hyvin, ja tieto kulkee pääasiassa automaattisesti ohjelmistosta toiseen.

Auramaalla on käytössä BiBook-integraatio, jonka avulla tieto saadaan siirtymään Netvisorista yhtiön omaan Power Bi -raportointiin automaattisesti. Tämä helpottaa työtä, parantaa datan laatua entisestään ja mahdollistaa sen, että yhtiössä voidaan itse räätälöidä tarvittavat raportit.

Talousosasto saa jatkuvasti tietopyyntöjä muun muassa varaosahankinnoista, toimittajakohtaisesta laskutuksesta ja ostolaskujen määristä. Pääkirjanpitäjä Teija Aution mukaansa tiedot on helppo löytää Netvisorista ja koota pääkirjaan, jossa tiedon voi lajitella helposti ymmärrettävään muotoon. Tietoa on helppo käsitellä Netvisorissa ja tarvittaessa sitä on myös helppo siirtää Exceliin.

”Pidän erityisesti siitä, että Netvisorissa on helppo tarkastaa tietoja. Esimerkiksi taseen lukujen taakse pääsee porautumaan vaikka laskulle asti ja tarkastamaan, mistä luvut muodostuvat.”

Aution arkea helpottavat myös myyntilaskutuksen palvelukorit. Niiden avulla voidaan hallita toistuvia laskutuksia monipuolisesti, esimerkiksi laskuttaa massana tiettyjä asiakkaita ja tuotteita.

”Laskukorit ovat käteviä. Muuten olisi hirveän paljon muistettavia asioita. Aiemmin minulla olikin pöytä täynnä muistilappuja, mutta nyt en enää tarvitse niitä”, Autio kertoo.

Netvisorin myötä Auramaa Yhtiöiden kirjanpitäjien työ on muuttunut merkittävästi. Autio kertoo, että esimerkiksi kaikki tiliotteet tulostettiin vielä 2017 paperille. Nyt kaikki on sähköisessä muodossa ja paljon helpommin hallittavissa.

Netvisor säästää taloushenkilöstön aikaa merkittävästi rutiinikirjauksista. Esimerkiksi ostoreskontran tiliöinteihin kului aikaisemmin lähes puolet työajasta. Tiliöinti on nopeutunut Netvisorin ansiosta, mutta suurten laskumäärien vuoksi tiliöimistä riittää edelleen joka päivälle.

Yksi vanha rutiini Auramaan taloushallinnossa on saatu karsittua lähes kokonaan pois. Neljä vuotta sitten melkein kaikki heidän laskunsa tulivat paperisina postissa. Jokainen lasku jouduttiin skannaamaan, jotta se saatiin taloushallintojärjestelmään. Nyt lähes kaikki laskut tulevat sähköisesti suoraan järjestelmään.

”Kyllä silloin tehtiin ihan järjetöntä hommaa. Nyt niin moni asia toimii helpommin ja nopeammin”, Elina Virtanen huokaa.

Virtasen mukaan pelkästään se, että kaikki taloustieto on yhdessä ohjelmistossa, helpottaa paljon. Toinen tärkeä ominaisuus Netvisorissa on läpinäkyvyys. Jo alkunäkymästä näkee tiivistelmän tärkeimmistä asioista. Jos jotain haluaa tarkistaa, on kaikki tieto vain muutaman klikkauksen päässä.

 Netvisorin porautumisominaisuus on erityisen kätevä silloin, kun jossain on tapahtunut virhe ja sitä joudutaan etsimään.

Netvisorin porautumisominaisuus on erityisen kätevä silloin, kun jossain on tapahtunut virhe ja sitä joudutaan etsimään. Aiemmin virheen etsintä oli kuin neulan etsimistä heinäsuovasta. Netvisorissa tiedot pääsee tarkistamaan suoraan lukuja klikkaamalla. Miltä tahansa raportilta pääsee halutessaan porautumaan lukujen taakse ja tarkistamaan, mistä kyseiset summat muodostuvat.

Uuden talousohjelmiston myötä ajankäyttö Auramaan talousosastolla on muuttunut järkevämmäksi. Työaikaa pystytään käyttämään enemmän yhtiötä hyödyttäviin tehtäviin, kun tietojen etsimiseen ja tarkastamiseen kulunut aika on vähentynyt. Elina Virtasen mukaan Netvisor on tuonut varmuutta talouden hoitoon.

”Nyt on paljon varmempi olo, kun voi luottaa, että tiedot ovat oikein, ja jos virheitä ilmenee, ne on helppo löytää ja korjata. Netvisoriin tallettaa tietoa ihan mielellään, kun tietää, että sen saa myös helposti ulos.”

Selkeää joustavuutta toimintaan on tuonut pilvipalvelun yhteiskäyttöisyys. Netvisoria käyttää Auramaa Yhtiöillä noin neljäkymmentä työntekijää, eikä esimerkiksi etätöihin siirtyminen ole vaikuttanut talouden hallintaan millään tavalla.

Netvisorin monipuoliset käyttäjäoikeudet, ovat suuressa konsernissa erinomainen ominaisuus. Kun käyttäjiä on paljon, on tärkeää, että ohjelmistosta saatavat tiedot voidaan rajata käyttäjäprofiilin mukaisesti.

Virtasen ja Aution mukaan parasta Netvisorissa ovat porautumismahdollisuus ja sen kokonaisvaltainen helppous. Käyttöliittymän selkeys helpotti käyttöönottoa ja ohjelmiston opettelua. Virtanen kiittelee myös Netvisorin ammattitaitoisia kouluttajia ja asiakaspalvelua.

”Kouluttajat tiesivät jokaisen kysymyksen kohdalla heti, mistä pulma johtui ja osasivat antaa oikeanlaista apua. Kertaakaan ei ole tuntunut, että olisimme jääneet yksin ohjelmiston kanssa.”

Kiinnostuitko?

Kokosimme yhteen kiinnostavia asiakastarinoita ja lisätietoa Netvisorin ominaisuuksista. Tutustu sisältöihin

Kiinnostuitko kokeilemaan Netvisoria? Siirry maksuttomaan kokeiluun

Lue myös: