[MAINOS: VASEK ja Vaasan kaupunki] Napolilainen Lidia löysi piilotetun jalokiven pohjoisen meren rannalta: ”Rakastuin ja päätin jäädä” - Töihin Vaasaan | HS.fi
MainosVASEK ja Vaasan kaupunki

Napolilainen Lidia löysi piilotetun jalokiven pohjoisen meren rannalta: ”Rakastuin ja päätin jäädä”

MAINOS Wärtsilässä nykyisin työskentelevä Lidia Molfini on oppinut, että pimeät talvetkin voivat olla varsin hurmaavia. Hän varautuu niihin lämpimillä vaatteilla, kynttilöillä ja sisulla.

Lidia Molfini on ihastunut Vaasan historiaan, taiteeseen ja ystävällisiin asukkaisiin.


7.10. 10:02

Napolilainen Lidia Molfini tiesi Vaasasta vain kaksi asiaa: sen pohjoisen sijainnin ja viileän ilmaston. Mutta sinne hän oli menossa.

Juristin koulutuksen saanut Molfini oli anonut ja päässyt kuuden kuukauden koulutusohjelmaan Wärtsilälle. Odotuksena oli, että hän voisi tutustua elämään pienessä pohjoisessa kaupungissa perin pohjin. Vaasaan Molfini saapui kesällä 2018 ja aloitti suuren seikkailunsa.

Vaasa ylitti nuoren italialaisnaisen kaikki odotukset.

”Minä rakastuin paikkakuntaan ja kulttuuriin ja päätin jäädä”, hän kertoo.

”Kaupunki on hyvin toimiva kaikin puolin.”

Molfini kutsuu Vaasaa ”piilotetuksi jalokiveksi”: vuodenaikojen kierto on yksinkertaisesti lumoava, ja kaupunki itsessään tarjoaa historiaa, taidetta ja ystävällisiä alkuasukkaita.

”Vaasa on myös kansainvälinen bisneskaupunki yrityksineen ja yliopistoineen”, hän lisää.

Hae töihin Vaasaan

Vaasa ylitti nuoren italialaisnaisen kaikki odotukset.

Kun Molfini kulkee uuden kotikaupunkinsa katuja, hän tuntee olonsa turvalliseksi – mikä ei aina ollut itsestäänselvyys Napolissa. Etukäteen pelätty talvikaan ei ole häntä lannistanut.

”Olen oppinut, että pimeät talvetkin voivat olla varsin hurmaavia, kunhan niihin varautuu lämpimillä vaatteilla, kynttilöillä ja sisulla”, Molfini paljastaa kotikonstinsa kaamosta vastaan.

Molfini on osa Wärtsilän Marine Legal and Compliance -tiimiä. Hän käsittelee korvaushakemuksia hyödyntäen uusia digityökaluja – ja myös kouluttaa ja opastaa wärtsiläläisiä näihin asioihin liittyen.

”Vaasa on myös kansainvälinen bisneskaupunki yrityksineen ja yliopistoineen.”

Molfinin mukaan suomalainen työkulttuuri korostaa itsenäisyyttä ja vastuullisuutta – ja näitä piirteitä hän todella arvostaa.

”Kollegani ja esimieheni tukevat minua hienosti. Meidän tiimissä tsempataan toisia ja tähdätään koviin tuloksiin”, hän kuvailee työarkeaan.

Molfini selvästi viihtyy työssään ja vaikuttaa saavuttaneen erittäin toimivan tasapainon työn ja vapaa-ajan välillä.

”Minulle on tärkeää, että pystyn saavuttamaan ammatilliset tavoitteeni ja samalla nauttimaan vapaa-ajasta”, hän toteaa.

Molfini katsoo, että omasta ajasta saa eniten irti, kun suhtautuu vapaa-aikaan sopivan suunnitelmallisesti: opettelee uuden taidon tai menee mukaan hyväntekeväisyysorganisaation toimintaan.

Lidia Molfinille tärkeää on laaja ystäväpiiri.

”Omaa vapaa-aikaa pitää myös muistaa suojella tarvittaessa”, hän lisää.

Molfinille tärkeää on myös laaja ystäväpiiri, jossa on vaasalaisia, italialaisia ja paljon, paljon muita.

”Aina kun kokoonnumme yhteen, meillä on niin erilaiset taustat ja kokemuspohjat, että kaikilla on tosi hauskaa. Samalla yhdessäolo mahdollistaa henkilökohtaista kasvua.”

Entä suosittelisiko Molfini Vaasaa kotikaupungiksi myös muille? Vastaus on napakka: todellakin!

”Tykkään tosi paljon kaupungin nuorekkaasta fiiliksestä – mikä varmaankin johtuu suuresta yliopistojen määrästä täällä. Kaupunki on myös hyvin toimiva kaikin puolin.”

Molfini ei lakkaa hämmästelemästä sitäkään, että pieni automatka voi viedä kaupungin sykkeestä saaristoon tai metsän siimekseen.

”Se on uskomatonta”, Molfini huokaa.

”Kaupunki tarjoaa niin paljon erilaisia aktiviteetteja ja harrastusmahdollisuuksia – aina löytyy jotain mielekästä tekemistä.”

Hae töihin Vaasaan

Lue myös: