MainosUNITY

Asumisen ja työskentelyn perinteiset mallit murenevat – nyt kiinnostavat palvelut ja yhteisöllisyys

MAINOS Uuden ajan asumiskonsepti taipuu sekä kodiksi että työpaikaksi, jonka helppous houkuttaa: tarjolla on kaikki, mitä arjessa tarvitaan – ja vähän enemmänkin. Työpisteen saa halutessaan vain päiväksi, mutta yhä useampi on kiinnostunut pidempiaikaisista ratkaisuista.


16.11. 13:30

Jos uusi yhteisökonsepti ilmoittelisi itsestään perinteiseen malliin, moni luultavasti pitäisi ilmoitusta liian hyvänä ollakseen totta. Vai mitä sanot tästä:

”Tarjolla ihastuttava, täysin varusteltu yksiö kuntosalilla, kahvilalla, kattoterassilla, omalla pysäköintialueella, kokoustilalla ja työpisteellä, sisältäen viikoittaisen siivouksen!”

Häkellyttävän paljon lupaava kuvaus pitää kuitenkin prikulleen paikkansa, sillä kuluttajien tarpeesta lähtöisin oleva muutos markkinoilla on tuonut sekä asumiseen että työskentelyyn uusia vaihtoehtoja.

UNITYN kantava idea onkin tarjota huolettomuutta sekä asumiseen, majoittumiseen että työskentelyyn, tyyliä unohtamatta.

Työmatkalla tai pidemmällä työkomennuksella oleva tai esimerkiksi remonttia pakoileva on jo pitkään voinut valita perinteisen hotelli- tai vuokra-asumisen sijaan huoneistohotellin, joka tarjoaa kodinomaista asumista.

Myös työnteon tavat ovat muuttuneet ja sen myötä co-working tilojen määrä ja toimistoyhteisöt kasvaneet. Kehittyvät kasvuyritykset, freelancerit, etäduunarit ja satunnaiset kokoustajat ovat ottaneet työ- ja oleskelutilaa tarjoavat yhteisölliset tilat omakseen.

Suomeen vuonna 2022 saapuneen UNITY:n palvelussa asiakas voi halutessaan yhdistää nämä kaksi – kodinomaisen, tyylikkään asumisen ja yhteisöllisen, inspiroivan työskentelytilan, joiden lisäksi tarjolla on myös kattavat lisäpalvelut.

Käytännön toiminnot on mietitty viimeisen päälle ja älykkäät ratkaisut tiloissa varmistavat, että elämä sujuu ja työnteko on vaivatonta.

UNITY toimii Suomessa kahdella paikkakunnalla eli Helsingissä ja Tampereella. Helsingin Jätkäsaaresta löytyy 105 korkeatasoista loft-huoneistoa, työskentelytiloja, baaria, kuntosalia ja saunoja unohtamatta.

UNITY Tampere on puolestaan kehittänyt entisen Pyynikin trikootehtaan teollisuusalueen eloisaksi asuinalueeksi, joka tarjoaa erilaisia asumismuotoja sekä työskentelytilaa kaiken kattavine palveluineen. Pyynikin harjun ja Pyhäjärven väliin asettuva sijainti on loistava, sillä matka Tampereen keskustaan kestää ainoastaan kymmenen minuuttia ja lähimmät bussi- sekä raitiovaunupysäkit ovat vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä.

Sähköpyörän tai autonkin vuokraaminen onnistuu heti majapaikasta. Alueella on kauppa ja kokata voi kuin kotonaan, mutta tarjolla on myös buffetaamiainen ja ravintolan palvelut.

Sekä Helsingin että Tampereen yhteisölliset työskentelytilat ovat modernit ja toimivat, ja tarjoavat joustavia ratkaisuja erilaisiin tarpeisiin aina päivän pistokeikoista vakituisiin työtiloihin. Täällä voi verkostoitua ja rakentaa yhteisöä samanhenkisten ammattilaisten kanssa, jotka jakavat halun keskittyä laadukkaasti olennaiseen.

UNITY Helsingin toimipiste sijaitsee merellisessä Jätkäsaaressa.

Pelkäksi hotelliksi tai co-working-tilaksi UNITYA ei kannata sanoa, sillä kyseessä on enemmänkin asumisen, yöpymisen ja työskentelyn keskus, joka sopii niin ammattilaisille, freelancereille, opiskelijoille, perheille kuin pariskunnille. Kaikki arjessa tarvittava on käsillä, omaa pyykinpesukonetta myöten.

UNITYN kantava idea onkin tarjota huolettomuutta sekä asumiseen, majoittumiseen että työskentelyyn, tyyliä unohtamatta. Sisustuksesta on vastannut myös Artekin taiteellisena johtajana vaikuttanut brittimuotoilija Tom Dixon, joka on tunnettu varsinkin valaisimistaan.

Käytännön toiminnot on mietitty viimeisen päälle ja älykkäät ratkaisut tiloissa varmistavat, että elämä sujuu ja työnteko on vaivatonta.

UNITY tarjoaa mahdollisuuksia myös rentoutumiseen työn ohessa.

Tulee olemaan kiinnostavaa nähdä, kuinka asumisen ja työskentelyn trendit Suomessa kehittyvät. UNITYn kaltainen konsepti hämärtää hotelli- ja vuokra-asumisen rajoja, mutta vielä mielenkiintoisempia muutoksia on luultavasti edessä työelämän puolella.

Projektimaisen työn ja työntekijöiden liikkuvuuden lisääntyessä toimitilatarpeet muuttuvat. Siinä missä co-working-tilat ovat aiemmin olleet enemmän start up-yritysten ja diginomadien kehto, on todennäköistä, että nyt näihin tiloihin suuntaavat katseensa myös isommat, perinteisten toimialojen yritykset, jotka pyrkivät uudistamaan yrityskulttuuriaan tai löytämään juuri heidän tarpeisiinsa paremmin soveltuvia työskentely-, neuvottelu- ja koulutustiloja, jotka tukevat myös brändityötä toivotulla tavalla.

Niin tai näin, vaikuttaisi siltä, että UNITYlla on ratkaisu kaikkeen.

Fakta

UNITY Helsinki

  • 105 korkeatasoista loft-huoneistoa, coworking-työskentelytiloja, ylimmän kerroksen baari/lounge, kahvilapalvelut, kuntosali, saunat ja tiloja, jotka tekevät elämisestä ja työskentelystä harmonista.

  • Sijaitsee Jätkäsaaressa, joka on yksi Suomen pääkaupungin uusista ja merkittävistä kehitysalueista.

  • Aivan rakennuksen vierestä kulkee raitiovaunu, jolla pääsee kätevästi ydinkeskustaan.

  • Kävelymatkan päässä UNITY:stä on paljon ravintoloita, baareja, kahviloita ja ostosmahdollisuuksia.

  • Erinomainen vaihtoehto niille, jotka kaipaavat inspiroivaa työympäristöä ja yhteisöä ympärilleen.

Tutustu tarkemmin: UNITY Helsinki

Lue myös: