MainosUNITY

Työelämän muuttuminen on lisännyt ihmisten kaipuuta yhteisöihin – ”Voisi puhua suorastaan patoutumasta”

MAINOS Helsingissä ja Tampereella toimiva uusi yhteisö uhkuu hyvää, eteenpäin vievää energiaa. Vuorovaikutusta edesauttavat sekä rakennettu ympäristö että ihmiset kaiken keskiössä.

UNITYn Suomen maajohtaja Tina Kaikkonen.


16.11.2022 14:00

Kun vaikkapa luova prosessi tai tuore bisnesidea kaipaa uutta perspektiiviä, on työyhteisöstä tai muusta ammatillisesta verkostosta hyötyä. Yhä useammin tilanne kuitenkin on se, että sen enempää työyhteisöä kuin verkostoakaan ei ole – työelämä on pirstaloitunut, etätyö lisääntynyt ja yksinyrittäjiä jo yli puolet Suomen kaikista yrittäjistä. Työ voi lisäksi olla projektiluontoista, liikkuvaa ja verkoston rakentaminen hidasta.

”Ihmisten tarve olla osa yhteisöä on mielestäni lisääntynyt. Koronan jälkeen voisi puhua suorastaan patoumasta, joka nyt purkautuu”, sanoo majoitus- ja työskentelykeskus UNITYn Suomen maajohtaja Tina Kaikkonen.

”Me keskitymme nimenomaan yhteisöllisyyteen. UNITY muuttaa sekä asumiseen, elämiseen että työtekoon liitettyjä perinteisiä ajatusmalleja”, Kaikkonen sanoo.

Helsingissä ja Tampereella toimivan UNITYn tilat tarjoavat suljettujen toimistokuutioiden sijaan avaruutta ja rohkaisevat vuorovaikutukseen. Hiljaisia huoneita ja neuvottelutiloja löytyy, mutta avoin, yhteinen tila tuo työskentelyyn monen kaipaaman sosiaalisen elementin.

”Täällä on helppo tutustua ihmisiin ja vaihtaa ajatuksia”, summaa Kaikkonen.

”Olemme yhdelle hotelli, toiselle koti, kolmannelle työpaikka ja neljäs voi tulla käymään meillä ihan vain kahvilla.”

Verkostoitumista edesauttamassa on yhteisökoordinaattori, joka tuntee asukkaat ja jäsenet. Hän voi esimerkiksi saattaa yhteen markkinoinnin ammattilaisen ja markkinoinnissa apua kaipaavan freelancerin.

”Hän on vähän sellainen työelämän matchmaker”, Kaikkonen sanoo.

”Usein networking-tapahtumat ovat varsinaisesta työstä erillään ja vievät paljon aikaa.

Meillä verkostoituminen on luonteva osa ihan jokapäiväistä elämää.”

Avoin, yhteinen tila tuo työskentelyyn monen kaipaaman sosiaalisen elementin.

UNITY Tampere sijaitsee ainutlaatuisessa miljöössä Pyynikin vanhassa trikootehtaassa, Helsingin Jätkäsaaren UNITY-rakennus puolestaan on viimeisen päälle moderni talo, jonka ylimmän kerroksen saunoista avautuu näkymä kohti merta.

”Molemmat toimipisteet mahdollistavat asumisen ja työskentelyn yhdistämisen, pelkän coworking-tilan hyödyntämisen tai lyhytaikaisen majoittumisen”, Kaikkonen kertoo.

Tyylikkäiden studioasuntojen ja työskentelytilojen lisäksi tarjolla on oma kuntosali, saunat, kahvila, baari, Tampereella myös dayspa, ravintola ja ruokakauppa. Jäsenet ja asukkaat kokoontuvat yhteen esimerkiksi ohjatuille joogatunneille tai lautapeli-iltoihin.

UNITY järjestää myös kaikille avoimia UNITY Talks -keskustelutapahtumia, joissa puhumassa on oman alansa huipputekijöitä.

”Viimeksi puhujana oli erään suomalaisen huippupeliyhtiön viestintäpäällikkö. Seuraavan UNITY Talksin teema tulee puolestaan olemaan design”, Kaikkonen valottaa suunnitelmia.

Ainakaan toistaiseksi UNITYlla ei Suomen markkinoilla ole vastaavalla konseptilla toimivia kilpailijoita. Kaikkonen onkin huomannut, että toimintamallia on toisinaan vaikea selittää ymmärrettävästi.

”Parhaiten se ehkä aukeaa kertomalla, että me olemme yhdelle hotelli, toiselle koti, kolmannelle työpaikka ja neljäs voi tulla käymään meillä ihan vain kahvilla”, hän sanoo.

Yleensä tällaiset coworking-tilat ovat varsin ekslusiivisia ja suljettuja tiloja. Aivanko todella kuka tahansa voi piipahtaa kahvilla?

Kaikkosta hymyilyttää.

”Tervetuloa, ovet ovat auki. Esimerkiksi Jätkäsaaressa on ihanaa, kun naapuritalojen ja -yritysten ihmiset tulevat kurkkaamaan taloa ja moikkaamaan meitä”, Kaikkonen sanoo.

Kuva majoitustilasta UNITYn Helsingin toimipisteessä.

Tyypillinen UNITYn asukas on yleensä projektiluontoisella työkomennuksella tai esimerkiksi konsultti, joka viipyy asukkaana muutamia kuukausia. Myös putkiremonttipakolaisista pidetään huolta. Asiakaskunta on kansainvälistä.

”Suomalaisten asiakkaiden lisäksi meillä on tällä hetkellä asukkaita ja jäseniä Marokosta, Unkarista, Briteistä, Venäjältä, Yhdysvalloista, Saksasta, Uudesta-Seelannista ja Meksikosta”, Kaikkonen luettelee.

”Heitä yhdistää se, etteivät he halua mennä hotelliin, vaan tutustua kulttuuriin ja ihmisiin, verkostoitua, keskustella, vaihtaa ajatuksia ja löytää uusia näkökulmia.”

Suomalaiset ajattelevat usein olevansa jäyhää ja jurottavaa pohjoisen kansaa. Ulkomaalaiset asukkaat ovat kuitenkin Kaikkosen mukaan aivan toista mieltä.

”Me näyttäydymme heille hyvin vieraanvaraisina ja helposti lähestyttävinä”, Kaikkonen kuvailee.

Helsinki ja Tampere olivat luontevia valintoja UNITYn toimipisteiden sijainniksi Suomessa.

”Varsinkin Tampereella on nyt erityisen hyvä veto”, Kaikkonen pohtii ja kehuu kaupungin kulttuuritarjontaa, ympäristöä ja hyvää draivia.

”Se on kansallisella tasolla monelle yritykselle tärkeä kiintopiste ja kiinnostaa myös kansainvälisesti. Moni haluaa tulla ainakin kokeilemaan, miten elämä ja työnteko Tampereella sujuu. Esimerkiksi UNITY tarjoaa tähän mainiot puitteet.”

UNITY Helsinki

  • 105 korkeatasoista loft-huoneistoa, coworking-työskentelytiloja, ylimmän kerroksen baari/lounge, kahvilapalvelut, kuntosali, saunat ja tiloja, jotka tekevät elämisestä ja työskentelystä harmonista.

  • Sijaitsee Jätkäsaaressa, joka on yksi Suomen pääkaupungin uusista ja merkittävistä kehitysalueista.

  • Aivan rakennuksen vierestä kulkee raitiovaunu, jolla pääsee kätevästi ydinkeskustaan.

  • Kävelymatkan päässä UNITY:stä on paljon ravintoloita, baareja, kahviloita ja ostosmahdollisuuksia.

  • Erinomainen vaihtoehto niille, jotka kaipaavat inspiroivaa työympäristöä ja yhteisöä ympärilleen.

Tutustu tarkemmin: UNITY Helsinki

UNITY Tampere

  • Yhteisöllinen ja laadukas asumisen ja työskentelyn keskus luonnon keskellä.

  • Upealla designilla varustetut studio-huoneistot ovat vuokrattavissa joustavasti, ja hotellitason palvelut takaavat huolettoman majoittumisen.

  • 148 yksiötä, coworking-pöytiä, kattobaari, ravintolapalvelut, sauna, kuntosali ja tilat, joissa voit keskittyä olennaiseen.

  • Erinomainen vaihtoehto niille, jotka kaipaavat inspiroivaa työympäristöä ja yhteisöä ympärilleen.

  • Yhteiset työskentely- ja oleskelutilat houkuttelevat viihtymään, inspiroitumaan ja verkostoitumaan.

Tutustu tarkemmin: UNITY Tampere

Lue myös: