Matka

Unohda hiihto – 15 parasta Lapin-harrastusta ilman suksia

Lapissa voi tehdä paljon muutakin kuin hiihtää ja lasketella. Esittelemme 15 parasta harrastusta, joihin Lapin-kävijä ei tarvitse suksia.

Tilaajille

Lapissa voi tehdä paljon muutakin kuin hiihtää ja lasketella. Esittelemme 15 parasta harrastusta, joihin Lapin-kävijä ei tarvitse suksia.

Irtaudu maasta

Talot pienenevät, keväthangilla sivakoivat hiihtäjät katoavat valkoiseen maisemaan, alhaalla hirvi rikkoo hankeen jälkiä. Tältä Tunturi-Lappi siis näyttää linnun silmin.

Kuumailmapallolennolla voit nauttia kauniista maisemista ja hiljaisuudesta Ylläksellä ja Levillä. Lento kestää noin tunnin, mutta kaikkinensa on hyvä varata viisi tuntia.

Matkanteko ei tunnu kylmältä eikä tuuliselta, koska pallo lipuu tuulen mukana. Palloa ilmassa pitävä kuuma ilma lämmittää myös matkustajaa.

Kavereille leuhkimista helpottaa todistus, jonka jokainen matkustaja saa. Lennon jälkeen nautittu kuohuviini pitää pään pilvissä loppupäivän.

Kuumailmapalloilu ei vaadi matkustajalta ennakkovalmistautumista, mutta mikäli pallo laskeutuu kinokseen, pois pääsee lumikenkien avulla.

Tarjolla Ylläksellä ja Levillä. Lennon hinta alkaen 235 euroa henkilöltä. Lennot vaativat ennakkovaraukset. www.aerohot.fi
 

Jäiden sekaan lillumaan

Jäänmurtaja Sampo puskee Perämeren jäitä rikki tänäkin talvena. Vuoteen 1987 asti se toimi Suomen valtion virallisena murtajana, mutta nykyään sillä tehdään jäiden seassa vain turistiristeilyjä.

Risteilyn aikana laivan henkilökunta kertoo jään murtamisesta ja Sammon historiasta. Kohokohta on uinti tai kelluminen murskatun jään seassa hyytävässä vedessä.

Näky on sympaattinen. Ryhmä oransseja ja punaisia pyyleviä hahmoja lyllertää kohti Sammon aukaisemaa merta.

Pian turistit kelluvat tummassa vedessä kuin mansikat boolimaljassa. Vedestä nousee jalkoja, päitä ja käsiä. Lämpimän pelastuspuvun uumenista kuuluu kikatusta.

Kelluntaan tulee olla vähintään 12-vuotias sekä 145 senttiä pitkä. Kellunta onnistuu myös ilman uintitaitoa.

Laivan saavuttua satamaan kapteeni jakaa jokaiselle risteilykävijälle osallistumistodistuksen.

Tarjolla Kemissä. Hinta 270 euroa, www.visitkemi.fi
 
 

Jäiden sekaan lillumaan

Jäänmurtaja Sampo puskee Perämeren jäitä rikki tänäkin talvena. Vuoteen 1987 asti se toimi Suomen valtion virallisena murtajana, mutta nykyään sillä tehdään jäiden seassa vain turistiristeilyjä.

Risteilyn aikana laivan henkilökunta kertoo jään murtamisesta ja Sammon historiasta. Kohokohta on uinti tai kelluminen murskatun jään seassa hyytävässä vedessä.

Näky on sympaattinen. Ryhmä oransseja ja punaisia pyyleviä hahmoja lyllertää kohti Sammon aukaisemaa merta.

Pian turistit kelluvat tummassa vedessä kuin mansikat boolimaljassa. Vedestä nousee jalkoja, päitä ja käsiä. Lämpimän pelastuspuvun uumenista kuuluu kikatusta.

Kelluntaan tulee olla vähintään 12-vuotias sekä 145 cm pitkä. Kellunta onnistuu myös ilman uintitaitoa.

Laivan saavuttua satamaan kapteeni jakaa jokaiselle risteilyllä mukana olleelle osallistumistodistuksen.

Tarjolla Kemissä. Hinta 270 euroa, www.visitkemi.fi
 
Nelijalkaista vaeltamista

Hevosvoimia löytyy muualtakin kuin moottorikelkkojen pärinästä. Eri puolilla Lappia on tarjolla vaelluksia esimerkiksi varmajalkaisilla islanninhevosilla, suomenhevosilla ja vuonohevosilla.

Vaellusratsastus ei ole pelkkää matkustamista hevosen selässä, mutta helpoimpiin maastoihin ja lyhyemmille reiteille voi lähteä myös ilman aiempaa ratsastuskokemusta.

Hevosen selässä Lapin luonto tulee lähelle. Lumikiepistä saattaa lennähtää ilman riekko tai teeri, hangella näkyvät jäniksen pitkät loikat ja porojen esiin kuopsuttamat jäkälät.

Tykkylumiset puut ripottelevat kypärälle ja nenänpäähän hiutaleita, lumi narisee kavioiden alla, hevosen hengitys höyryää ja sen kupeet lämmittävät ratsastajaa.

Pue silti tarpeeksi vaatetta – pakkaspartaiset hepat kyllä pärjäävät, mutta ratsastajalle saattaa tulla vilu. Tauolla nautittavat kuumat juomat lämmittävät.

Selvitä ajoissa, tarvitseeko vaellukselle ennakkovarauksen.

Tarjolla muun muassa Ylläksellä, Levillä ja Inarissa. Hinnat alkaen 38 euroa per henkilö (ennakkovarausta suositellaan).
Lisätietoja www.lapinvaellushevoset.fi (Ylläs), www.konijanka.fi (Ylläs), www.polarlightstours.fi (Levi), www.lapinsaaga.fi (Levi), www.siperia.eu (Inari), www.ridenorth.fi (Inari)
 

Revontulia metsästämään

Vihreää, sinistä, violettia, tanssia taivaan katolla. Revontulet houkuttelevat Lappiin matkailijoita ympäri maailman.

Viime talvi oli ennätyksellinen auringon aktiivisuudessa ja siten revontulien näkyvyydessä, mutta tänäkin vuonna revontulien näkemiseen on hyvät mahdollisuudet.

Revontulet paljastavat itsensä vain kirkkaina öinä. Se tarkoittaa usein rapsakkaa pakkasta, joten retkille on syytä pukeutua lämpimästi.

Revontulien etsintä on lomailua parhaimmillaan: taivaan tiirailu suhteuttaa mahdollisia maanpäällisiä kenkutuksia, ja sitä ei pysty suorittamaan.

Ei auta kuin nostaa katse kohti taivasta ja toivoa parasta. Ja vaikkei revontulia näkisikään, tähtitaivas on kaunis sellaisenaankin. Tunnistatko Kassiopeian, Pohjantähden ja Pienen karhun?

Revontuliretkiä järjestetään eri puolilla Lappia, tarkemmin kannattaa kysellä paikallisista matkailuneuvonnoista. Reissuun pääsee niin autolla, porolla, koirilla, moottorikelkalla kuin lumikengilläkin.

Nykyään monissa paikoissa on revontulihälyttimiä, tai kuten Hotelli Kultahovissa Inarissa, hotellihuoneessa näkyvä revontulikamera.

Tarjolla yleisesti eri puolilla Lappia. Hinnat alkaen noin 100 euroa per henkilö (ennakkovarausta suositellaan). Lisätietoja muun muassa osoitteistawww.levi.fi, www.saariselka.com, www.yllas.fi
 

Liidä lumella

Ihailetko kilpapurjehtija Tuuli Petäjä-Sirénin otteita? Haluatko tuulta purjeisiin? Se onnistuu myös talviaikaan.

Homman nimi on tämä: jäällä purjehditaan luistinkelkalla, syvemmässä lumessa suksikelkoilla. Purjeet ovat samat kesällä ja talvella.

Surffaus on itse asiassa helpompi aloittaa talvella kuin kesällä; pyllähdys ei tarkoita välitöntä kastumista ja alusta on vakaampi. Homma hoituu huonommallakin kunnolla, mutta pukeutumisessa on syytä suosia tuulenpitävää vaatetta.

Talvisurffaus on vapauttava ja vähän maaginenkin laji: on hienoa kulkea tuulen voimalla ilman moottoria, olla melkein kuin lennossa.

"Kahdeksaakymppiäkin pääsee, jos uskaltaa. Kymmenen kilometrin pituisen järven voi purjehtia päästä päähän", talvisurffausta pääkaupunkiseudulla ja Tunturi-Lapissa opettava Esa Harjula sanoo. (Tämä Harjula siis tarjoaa ko. palvelua pohjoisessa.)

Eikä tarvitse odotella hissiä uutta laskua varten, joskin tuulta on oltava vähintään kolme metriä sekunnissa. Sopivat tuuliolosuhteet löytyvät yleensä aina jostakin talvisurffaukeen soveltuvasta paikasta.

Jos mielit tunturiin purjehtimaan, ensin on käveltävä lumikengillä tunturimaisemiin.

Sesonkiaikoina talvisurffaajat päivystävät pohjoisessa, mutta ennakkovaraus on hyvä tehdä.

Harjula vinkkaa, että esimerkiksi huhtikuussa pohjoisessa pääsee vielä talvisurffaamaan, kun pääkaupunkiseudulla ollaan jo vesillä.

Tarjolla Ylläksellä ja Levillä, alkaen 95 euroa / hlö, 2 tunnin setti. Lisätietoja www.talvisurf.fi
 

Ihan jäätävää saunomista

Kaipaatko saunomiseen uusia ulottuvuuksia? Mene jää- tai lumisaunaan.

Jääsauna on tarjolla esimerkiksi Levin kupeessa. Se on jäälohkareista koottu huone, jossa löylyt kirvoittavat ihastuneita huokauksia ja peittävät sinut kosteaan, höyryiseen vaippaan. Kylmän ja kuuman yhdistelmä on rentouttava.

Lumisaunaan puolestaan pääsee Rovaniemen lähellä sijaitsevassa Arctic Snow -hotellissa. Lumisauna on tehty täysin lumesta ja jäästä, kun taas jääsaunassa on myös muita rakenteita. Saunaan voi parhaimmillaan päästä tunnin varoitusajalla, mutta on hyvä tehdä ennakkovaraus.

Ai että jäätyykö peppu kiinni? Ei, lauteet ovat puuta. Ja tuleeko lämmin? Kyllä. Saunan lämpötila kohoaa jopa 70 asteeseen.

Lumisaunassa voi saunoa kerrallaan noin vartin, sen jälkeen siirrytään normaaliin saunaan. Tunnin aikana ehtii käydä vielä toisen löylyttelykierroksen.

"Kun heittää löylyä, koko huone täyttyy höyrystä. Jos suoristat oman käden, et näe sormiasi", Arctic Snow -hotellin omistaja Ville Haavikko kertoo.

Haavikko lupaa, että lumisaunan höyryt avaavat tukkoisen nenän.

Tarjolla Levillä ja Rovaniemellä.
www.luvattumaa.fi (saunapaketti jääsaunan kanssa maksaa 660 euroa / 10-15 henkilön ryhmä) , www.arcticsnowhotel.fi (sisäänpääsy jäähotelliin + lumisaunamaksu yhteensä 49 euroa per henkilö)
 

Huskyvaljakolla kauniisiin maisemiin

Meteli on hurja, kun huskyt odottavat lupaa lähteä vipisyttämään kinttujaan pitkin lumisia maisemia. Koirat ulvovat, kiljuvat, hyppivät toistensa yli, tuijottavat ihmisiä anelevin silmin. Mennään jo!

Sillä sekunnilla kun valjakko lähtee liikkeelle, koirat hiljenevät. Pian kuulet vain reen suhinaa lumen pinnalla ja koirien hiljaista huohotusta. Syke alkaa laskea, mieli palata hetkeen.

Ympäristö näyttää erilaiselta reessä istuessa. Männyt kurkottavat kohti taivasta, edessä vilahtelevat koirien tassut.

Jos olet rekikuskina, huomaat että jarru on hyödyllinen kapine – niin paljon huskyt rakastavat juoksemista.

Tarjolla yleisesti eri puolella Lappia. Hinnat alkaen 50 euroa per henkilö (ennakkovarausta suositellaan) Lisätietoja muun muassa osoitteista www.ramishuskies.fi(Ylläs), www.siperia.eu (Inari) sekä lomakeskusten keskuvaraamoista.
 

Jääkiipeilya Tajukankaalla

Hakku käteen ja Tajukankaalle. Se kohoaa Pyhätunturilla kävelymatkan päässä laskettelurinteistä.

Jääkiipeily sopii kaikille kohtalaisen kunnon omaaville, eikä se vaadi Kippari-Kallen hauiksia. Silti itsensä pääsee haastamaan jäisellä pinnalla ja kirpakassa talvisäässä. Kokeneet opettajat kertovat lajista ja antavat niksejä hakun ja köysien käyttöön.

Jääkiipeily kiinnostaa sekä ulkomaalaisia että suomalaisia, ja se on kasvattanut suosiotaan viime vuosina.

Artturi Kröger kiipeilyä järjestävästä Bliss Adventuresta kertoo, että nuorin kiipeilijä on ollut 7-vuotias ja vanhin lähes 70-vuotias.

Yleisesti alaikäraja kiipeilyyn on 18 vuotta, 14–17-vuotiaat huoltajan kirjallisella suostumuksella.

Jääkiipeily onnistuu myös Posion Korouomassa.

Tarjolla Pyhällä ja Korouomassa. Hinnat alkaen 70 euroa per henkilö.
Lisätietoa osoitteista www.blissadventure.fi (Pyhä ja Korouoma), www.stellapolaris.fi (Korouoma).
 

Porojen kyytiin

Poroja on vaikea välttää Lapissa. Pororeen kyytiin on mahdollista päästä lähes jokaisessa matkailukohteessa.

Tarkemmin poroihin ja poromiehen päivään pääset tutustumaan esimerkiksi Inarissa Menesjärven kylässä, missä inarinsaamelainen Petri Mattus vie matkailijat porojen laidunmaille.

Matka porojen luokse taittuu moottorikelkan reessä. Mattus kutsuu porot luokseen joikaamalla ja huutelemalla. Erämaassa poroja on mahdollista ruokkia jäkälällä ja kerpuilla ja hörpätä samalla nokipannukahvit.

Tarjolla yleisesti eri puolella Lappia. Hinnat lyhyille pororekiajeluille alkaen 20 euroa per henkilö, pidemmille safareille alkaen noin 100 euroa per henkilö.
Lisätietoja muun muassa osoitteista www.petrimattus.com (Poromiehen päivä -ohjelma 1hlö 140 euroa, 2 hlöä 120 e/hlö, 3-6 hlöä 110 e/hlö), www.kopara.fi (Pyhä-Luosto), www.levi.fi, www.kylmamaatours.fi (Ylläs)
 

Pilkkiminen

Kummalliseksi hösyämiseksi mennyt elämä, lomailukin. Koko ajan pitäisi olla tulossa ja menossa, suihkimassa ja suorittamassa.

Nyt ei tartte. Vedä kelkkahaalari niskaan, lämpimät kengät jalkaan ja kintaat käteen ja istu alas. Pysy siinä, liikuttele pilkkivapaa aina välillä. Olet suomalaisen meditaation ytimessä.

Jos talvikalastus kiinnostaa, kysy mahdollisuutta päästä mukaan kokemaan verkkoja jään alta.

Tarjolla yleisesti eri puolilla Lappia. Ohjattua pilkkiä järjestetään muun muassa Ylläksellä, Levillä ja Saariselällä. Hinnat alkaen 40 euroa per henkilö (ennakkovarausta suositellaan).
Lisätietoja muun muassa osoitteista www.snowfunsafaris.com (Ylläs), www.levi.fi
 

Lumikenkäilemään

Reipasta liikuntaa tai rauhallista samoilua. Lumikenkäily mahdollistaa molemmat. Lumikenkäilyä on mahdollista yhdistää muihin aktiviteetteihin tai käydä kokeilemassa ihan vain pikaiseltaan.

Lumikengät ovat sutjakka jalan jatke, jos sukset tuntuvat liian pitkiltä ja tökeröiltä. Lumikengät voi myös sujauttaa lähes mihin tahansa talvikenkään. Sauvat on hyvä ottaa mukaan, jotta meno ei muutu vaappumiseksi.

Lumikenkäily on etenkin ulkomaalaisten matkailijoiden suosiossa, mutta haastetta löytyy suomalaisellekin.

Paksussa lumessa tarpominen tuo takuuvarmasti hien pintaan, kovilla hangilla kengät liikkuvat sutjakasti.

Tarjolla yleisesti eri puolella Lappia. Retkihinnat alkaen 45 euroa per henkilö, lumikenkiä voi myös vuokrata ja tehdä omatoimisia retkiä. NYT EI OO KYLLÄ VASITTUJA OSOITTEITA, MUTTA ESIMERKIKSI LEVIN KESKUSTAVARAAMOSTA VOI KYSELLÄ JA VARATA, SAMOIN SAARISELÄLTÄ.
 

Moottorikelkkasafarit

Moottorikelkkojen pärinää kuulee joka puolella Lappia, ja safareille on mahdollista osallistua useita kertoja päivässä.

Pituudessa ja sisällössä löytyy: voi kokeilla tunnin rykäisyä, pärryytellä koko päivän ja yhdistää kelkkailua esimerkiksi pilkkimiseen, porotilavierailuihin, huskyvaljakkoajoon tai vaikka ametistin etsintään. Hinnat muodostuvat safarin sisällön mukaan (kahden tunnin safarit alkaen noin 100 euroa).

 

Talvigolf

Lumi tuo golfiin uusia kierteitä, sillä lumi on tyystin toisenlainen alusta kuin viheriö. Putti ja chippi saattavat pölähtää valkoiseksi pilveksi, mutta hauskaa on.

Talvigolfissa erilaisia mailoja on vain muutama, ja kolo on löydettävä valkoisen avaruuden ja lumen keskeltä.

Talvigolfin saloja voi kokeilla esimerkiksi Levillä Immeljärven rannassa. Järjestäjät lupaavat palkita hole-in-onen kuohuviinitarjoilulla.

Talvigolfiin on tehtävä ennakkovaraus.

Tarjolla Levillä. Hinnat alkaen 63 euroa per henkilö (ennakkovarausta tarvitaan).
Lisätietoja osoitteesta www.polarmeetings.com
 

Avanto

Hirvittää ja virkistää, saa ihon kihelmöimään. Jos et vielä ole kokeillut avantopulahdusta, tee se nyt.

Esimerkiksi Saariselän Kiilopäällä on mahdollisuus uida virtaavassa, taatusti virkistävässä purossa. Suomen Ladun ylläpitämä Kuurakaltion kylmäkylpylässä on mahdollisuus myös lämmitellä savusaunassa, joka kevään sesonkiaikoina lämpenee joka viikko. Löylyjä on kehuttu leppoisiksi.

Muonion Jerisjärvellä puolestaan uintirataa riittää 25 metriä, jos pelkkä pulahdus hyytävään veteen ei riitä.

Tarjolla muun muassa Saariselällä ja Jerisjärvellä. Hinnat alkaen 13 euroa per henkilö (ennakkovarausta suositellaan).
Lisätietoja www.saariselka.com ja www.suomenlatu.fi/kiilopaa
www.harriniva.fi (Hotelli Jeris)
 

Jääkarting

Vauhti kiinnostaisi, mutta moottorikelkat on jo nähty? Kokeile jääkartingia. Valaistulla jääradalla pääsee huristelemaan Levillä. Noin puolen kilometrin pituisella, maalle jäädytetyllä radalla voi huristella nastarenkaisilla mikroautoilla.

Kimiräikkösmäisen tunnelman tavoittamista auttaa täydellinen ajoasu: kypärä, hanskat, haalari, kengät ja kypärähuppu. Ja ei muuta kuin kisaamaan!

Ohjelma vaatii vähintään kaksi osallistujaa, pituusvaatimus 140 cm.

Tarjolla Levillä. Hinnat alkaen 55 euroa per henkilö (ennakkovarausta suositellaan).
Lisätietoja osoitteesta www.icekarting.fi

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Lappi
 • Eurooppa
 • Suomi
 • Luontomatka
 • Jenni Leukumaavaara

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  4. 4

   Helsinki-Vantaan lentokenttä meni sekaisin: Laukkujensa etsijöitä kehotettiin tiistaina lähtemään pois ja palaamaan aamulla asiaan

  5. 5

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  6. 6

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  7. 7

   Erikoisen ”tappaja-ankan” fossiili löytyi Mongoliasta – dinosaurus oli niin erikoinen, että tutkijat epäilivät otusta väärennökseksi

  8. 8

   Äärimmäisen vaikean My Summer Car -pelin suomalainen tekijä ansaitsi yli puoli miljoonaa euroa – Hittipeli on ”käytännössä tyhmää sekoilua kännissä”

  9. 9

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  10. 10

   Paloasema ilman sähköä Espoossa – Helsingissä piti tarkistaa, onko ratikka vielä kiskoilla vai ei

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  7. 7

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää