Matka

Syyslomalaiset täyttävät kylpylät ja risteilyt

Urheiluopistot ja maatilatkin tarjoavat pakettejaan perheille

Tilaajille

Useimmat perheet ovat jo tehneet varauksensa pienelle syyslomamatkalle, mutta onnekas, neuvokas ja pientä vaivaa kaihtamaton löytää vielä monia mahdollisuuksia yhteisiin elämyksiin lasten kanssa.

Pääkaupunkiseudun syyslomat ovat lokakuun viimeisillä viikoilla, helsinkiläisten pääasiassa pyhäinpäivän tienoilla 3.-6. marraskuuta. Silloin täyttyvät eteläisen Suomen kylpylähotellit, Tukholman-risteilyt ja urheiluopistot melkeinpä viimeistä petiä myöten.

Kaukaa viisas alkaa jo tehdä varauksia joululle. Hiihtolomilla tilaa on vielä runsaasti.

Tuuria tarvitsee

, jos aikoo saada sopivan hytin esimerkiksi Tukholman-risteilylle.

Vikingin risteilyt Helsingistä Tukholmaan ovat täynnä toinen ja kolmas marraskuuta, sen sijaan lauantaina 4. 11. on tilaa. Jonotuslistallekin pääsee.

Siljan Helsinki-Tukholma-risteilyllä on vielä tilaa 3. marraskuuta, mutta 2. päivä on jo täynnä.

Vikingiltä kerrotaan, että perjantai-illat ovat suosituimpia ja täyttyvät ensimmäisinä. Jos matkustaa lasten kanssa, kannattaa varmistaa sopiva hytti ja ruokailumahdollisuudet useita viikkoja aiemmin.

Jos Helsingistä lähtevät laivat ovat täynnä, voi mennä sen sijaan Turusta Tukholmaan tai päiväristeilylle Maarianhaminaan. Helsingistä on junayhteys Turkuun.

Lämpimissä vesissä

luttaaminen on syysloman ykkössuosikki. Eteläisen Suomen kylpylähotellit ovatkin täynnä pyhäinpäivän viikonloppuna.

Nokian Rantasipi Edenissä on "hirveän täyttä". Ensi viikon arkipäivinä on vielä vapaana joitakin paikkoja, mutta ei perhehuoneita.

Hotellihuoneen voi varata vaikka Tampereelta, josta pääsee 15 minuutissa Nokialle.

Tampereen kylpylässä Lapinniemessä on tarjolla yksittäisiä öitä minisviiteissä ja luksussviiteissä, mutta kahta vuorokautta peräkkäin on vaikea löytää.

Turun Caribia on aivan täynnä. Vapaata on vasta joulun aikaan.

Naantalin kylpylässä on tilaa viikolla 44, mutta lauantaina 4. päivä on jo täyttä.

Myös Ikaalisten kylpylässä on jonkun verran tilaa viikolla 44, mutta pyhäinpäiväviikonloppu on täynnä.

Hotelli Serenassa Espoon Korpilammella on myyty ei-oota viime ja kuluvalla viikolla, kun Tampereen ja Turun koululaiset ovat lomailleet. Tästä eteenpäin on tilaa. Eniten myydään vesipuistopakettia, joka sisältää majoituksen ja kokopäiväliput vesipuisto Serenaan. Halvimmillaan viisihenkinen perhe pääsee 785 markalla vesipuistoon, aamiaispöytään ja yhteiseen huoneeseen kahdelle vuoteelle ja kolmelle patjalle.

Syysloman mittaisen markkinaraon ovat huomanneet myös pienemmät kylpylät. Esimerkiksi kylpylähotelli Päiväkumpu Lohjalla tarjoaa 880 markan täysihoitopakettia neljälle, mutta pyhäinpäivän viikonloppu on jo täynnä.

Äärimmäisessä hädässä voi ajaa vaikka Vaasaan. Kylpylähotelli Rantasipi Tropiclandiassa on hyvin tilaa: perheen syyslomatarjous on bonusasiakkaille 900 ja muille 950 markkaa vuorokaudelta.

Tehoperheet käyttävät

vapaapäivänsä liikkumiseen. Urheiluopistot vastaavat huutoon: Suomen Urheiluopisto Vierumäellä myy viimeisiä paikkoja Perhe on paras -kursseille, jotka pidetään 2.-6. marraskuuta ja 3.-6. marraskuuta. Nelihenkisen perheen pakettihinnat alkavat 2900 ja 3500 markasta, mutta jäljellä on enää kahden hengen huoneita.

Joulupaketteja on vielä myynnissä runsaasti, hiihtolomat alkavat täyttyä.

Vierumäellä on myös mökkejä. Pyhäinpäivän tienoilla niitä on vapaina yksittäisinä vuorokausina.

Myös mm. Kisakeskus Fiskarsissa tarjoaa perhelomaa 2.-5. marraskuuta, mutta se on jo täynnä. Markkinointisihteeri Ulla Kanniainen kertoo, että ihmiset innostuvat syyslomista melko myöhään, valtaosa varauksista tuli vasta viime viikolla. Joulun ja hiihtoloman paketteja on tarjolla runsaasti.

Jotkut maatilat

tarjoavat perheille syksyisin täysihoitoa ja ohjelmaa, vaikkapa kekrijuhlia. Vuorokausi maatilalla täysihoidossa maksaa aikuiselta alle 300 mk, 4-11-vuotiaat pääsevät puoleen hintaan ja 2-4-vuotiaat neljänneshinnalla.

Jos mielii hyssyttelemään syyshämärää mökillä tai huvilalla, nyt on valinnanvaraa.

Noin 200 kilometrin etäisyydeltä Helsingistä löytyy vapaita mökkejä, joiden hinnat kolmelta päivältä ovat koosta riippuen 700-1200 markkaa.

Tietoja vuokramökeistä ja maatilalomista saa Lomarenkaasta.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  4. 4

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  5. 5

   Espoo varautuu ongelmiin: Liikennekaaos uhkaa tammikuussa, kun länsimetron liityntäliikenne käynnistyy

  6. 6

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  7. 7

   Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

   Tilaajille
  8. 8

   Erikoisen ”tappaja-ankan” fossiili löytyi Mongoliasta – dinosaurus oli niin erikoinen, että tutkijat epäilivät otusta väärennökseksi

  9. 9

   Paloasema ilman sähköä Espoossa – Helsingissä piti tarkistaa, onko ratikka vielä kiskoilla vai ei

  10. 10

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  7. 7

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää