Matka

20 vinkkiä kesälomamatkalle Tukholmaan – Nämä ovat parhaat kohteet lapsi­perheille, taiteen­ystäville, rojalisteille ja näköala­bongareille

Neljä Ruotsin-tuntijaa paljastaa nyt suosikkikohteensa Tukholmasta, jokainen omalta erityisalaltaan.

VIISI PARASTA KUNINKAALLIS­KOHDETTA TUKHOLMASSA

Kustannus­alalla työskentelevä Sanna-Mari Hovi suhtautuu kuninkaallisiin tasa­valtalaisen kiinnostuneesti mutta myöntää kyyne­lehtineensä Danielin hääpuheen aikana. Hän ja Kaisa Haatanen julkaisivat vastikään tieto­kirjan Monarkian muruset, jossa Hovin erikois­alaa on Ruotsin kuningas­huone.

1. Kungliga slotten eli Kuninkaanlinna on paras paikka aloittelijalle

Helpoin tapa tutustua kuninkaallisten elämään on vierailla Kuninkaan­linnassa Gamla stanissa. Kuningas­perhe asui linnassa vuoteen 1981, mutta nykyään se on heidän työ­tilansa.

Edustus­kerroksessa on esillä muun muassa kuningas Kaarle XVI Kustaan kunnia­merkkejä sekä hovin taide- ja koriste-esineitä eri vuosi­sadoilta. Jos kuningatar Silvia ei ole työhuoneessaan, kannattaa käydä katsomassa kuningas­parin Andy Warhol -henkiset muoto­kuvat.


Linnan yhteydessä on useita pieniä museoita. Oma suosikkini on aarre­kammio, Skatt­kammaren, jossa voi ihmetellä Ruotsin regaaleja eli kruunun­jalokiviä: kruunua, valtikkaa ja valta­kunnan­omenaa. Kun kuninkaallisen perheen jäsenet kastetaan, heille nimetään oma kruununsa aiempien sukupolvien käyttämistä. Aarre­kammiossa voi vertailla vaikkapa prinsessa­serkusten Estellen ja Leonoren kruunuja. Linnan omassa kirkossa taas on vihitty kruunun­prinsessan nuoremmat sisarukset ja kastettu kaikki nykyisen kuningas­parin lapsenlapset.

Tiettyinä juhlapäivinä linnassa näkee eläviä kuninkaallisia. Esimerkiksi syntymä­päivänään 30. huhtikuuta kuningas tarkastaa pihalla vartion ja vastaan­ottaa kukkia lapsosilta. Muu kuningas­perhe vilkuttelee linnan parvekkeelta. Jos haluaa ajoittaa matkansa niin, että näkee kuninkaallisia varmasti, kuningas­perheen kalenteri on osoitteessa kungahuset.se. Samalla huomaa, kuinka paljon edustus­työtä kuninkaalliset todella tekevät.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

kungligaslotten.se

2. Storkyrkan on nyt hääkirkko

Kuninkaan­linnan kupeessa on Storkyrkan eli Suurkirkko. Aina 1300-luvulta 1900-luvun alkuun asti Ruotsin kuninkaat kruunattiin tässä kirkossa.

Nykyään kirkko tunnetaan romanttisemmista kuvioistaan. Kaarle Kustaa ja Silvia vihittiin kirkossa 19. kesäkuuta 1976. Kirkon asehuoneen parvella ollut Expressen-lehden kuvaaja onnistui ottamaan häissä legendaarisen kuvan: sen ainoan koskaan, jossa kuningas­pari suutelee.

Seuraava kuninkaallinen vihki­pari kirkossa oli kruunun­prinsessa Victoria ja prinssi Daniel, 19. kesäkuuta 2010.

svenskakyrkan.se/stockholms­domkyrkoforsamling

3. Waldemars­udde oli prinssin koti

Yksi Tukholman viehkeimpiä kuninkaallisia kohteita on Waldemars­udden linna ja taidemuseo Djur­gårdenissa. Kuningas Oskar II:n ja kuningatar Sofian nuorin poika, prinssi Eugen (1865–1947) rakennutti sen kodikseen ja ateljeekseen. Neljäntenä poikana oli epä­toden­näköistä, että Eugenista tulisi kuningas. Niinpä hän sai opiskella kuva­taiteilijaksi. Eugen pysytteli koko elämänsä poika­miehenä ja keskittyi linnassaan kahteen into­himoonsa: maalaamiseen ja kukkien kasvattamiseen.

Linnan pohja­kerros on säilytetty Eugenin aikaisessa asussa. Valoisat salit koristellaan prinssin toiveiden mukaan yhä tuoreilla kukilla, joita kasvatetaan linnan puutarhassa ja kasvi­huoneissa. Yläkerroksissa on prinssin taide­kokoelma ja vaihtuvia näyttelyitä. Yksi Tukholman parhaista taide­museoista sijaitsee erillis­rakennuksessa, josta pääsee käytävää pitkin linnaan. Kaunis puutarha veistoksineen on myös jo itsessään retken arvoinen.

Pikkumatkan päässä linnasta on muuten prinsessa Estellen Montessori-esikoulu Lilla Kvikkjokk (Biskopsvägen 19).

waldemarsudde.se

4. Hovstalletissa esillä menopelit

Kiinnostavatko kuninkaalliset hevoset ja vaunut, joilla Victoria ja Daniel ajoivat häissään? Jos kiinnostavat, suuntaa hovi­talleille Östermalmille. Opastetulla kierroksella esitellään niin perinteisiä kulku­pelejä kuin kuningas­perheen autoja 1800-luvun Daimlerista sähkö­autoon.

Bonuksena potentiaalinen bongaus­mahdollisuus: ratsastaja­prinsessa Madeleinen Tukholman-koti on hovitallien alueella.

kungligaslotten.se/vara-besoksmal/hovstallet

5. Östermalms saluhall on bongarille

Jos haluaa bongata kuninkaallisia, poikkea Öster­malmin kauppa­halliin. Etenkin Lisa Elmqvistin kala­ravintola on kuninkaallisessa suosiossa. Madeleine on tuttu näky hallissa, ja viimeksi kohtasin siellä iki­ruskettuneen, kylmää Ruotsia yleensä välttelevän prinsessa Birgittan.

Östermalm on muutoinkin kuninkaallisten toiminta-aluetta. Prinsessat Victoria ja Madeleine viihtyivät etenkin nuorempana Sture­planin ravintoloissa. Kulmilla on myös Regerings­gatan 65, jossa Victoria tutustui Danieliin tämän kuntosalilla.

ostermalmshallen.se
VIISI TAIDE­TAPAUSTA TUKHOLMASSA TÄNÄ KESÄNÄ

Kulttuuri­toimittaja Pirkko Kotirinnan suhde Tukholmaan alkoi työ­keikoista vanhain­kodissa 1970-luvun lopulla ja syveni asuessa kaupungissa äitiys­lomalla 1990-luvun alussa. Ensimmäisiä näyttely­kokemuksia oli käynti National­museumissa vuonna 1978.

1. Liljevalchsin taidehalli ja Lars Lerinin akvarellit

Vuonna 1916 avattu Lilje­valchsin taidehalli Djur­gårdenissa aivan Abba-museon vieressä on Tukholman vanhin nyky­taiteelle omistettu julkinen näyttely­tila ja yhä erinomaisessa iskussa. Laajennuskin on tulossa, kun Plus-lisärakennus parin vuoden päästä valmistuu.

Tänä kesänä Liljevalchs esittelee rakastetun Lars Lerinin (s. 1954) akvarelleja. Lerinin vesiväri­teoksille on Ruotsissa omistettu kokonaan omakin museo taiteilijan koti­seudulla Värmlannin Karlstadissa, kolme­sataa kilo­metriä Tukholmasta länteen. Nyt teknisesti taiturilliset maalaukset ovat vallanneet kunnian­arvoisan Liljevalchsin kaikki salit, ja toukokuun lopussa avautunut näyttely on ehdottomasti Tukholman taide­kesän tapauksia.

Esillä on koti­maakunnan maisemien ja mies- ja lintututkielmien lisäksi niin seinän­kokoinen majesteettinen kirjahylly­teos kuin tunnelmia Norjan Lofooteilta, Egyptistä ja Syyriasta, jossa Lerin kävi vuosia sitten, kun maassa vielä oli rauhallista. Median välittämät valokuvat pakottivat hänet tarttumaan siveltimiin, Lerin kertoi vastikään Svenska Dagbladetin haastattelussa. Hänestä kuvista tuli kauniita. ”Saako niin sanoa?” Lerin kysyi.

Näyttely jatkuu 9. syyskuuta asti. Se on avoinna viikon kaikkina päivinä, maanantaisin sisään­pääsy on ilmainen.

liljevalchs.se

2. Artipelag ja Bloomsbury-ryhmä

Reissu Artipelagin taide­halliin vaatii Tukholman-lomalla hiukan enemmän aikaa, mutta retki kannattaa. Museo sijaitsee pari­kymmentä kilometriä Tukholmasta itään lähellä Gustavsbergiä.

Näyttelyt ovat ajatuksella rakennettuja. Tänä kesänä katse on käännetty Lontoossa 1900-luvun alku­puolella vaikuttaneeseen Bloomsbury-ryhmään, johon kuuluivat muun muassa kirjailijat Virginia Woolf, Leonard Woolf, E. M. Forster ja Lytton Strachey, ekonomi John Maynard Keynes sekä taiteilijat Duncan Grant, Clive Bell ja Vanessa Bell. Ryhmä tunnetaan tulevaisuuden­uskostaan, anti­autoritaarisesta asenteestaan – ja vapaista suhteista keskenään. Ryhmä vaikutti kuva­taiteeseen, kirjallisuuteen, tekstiili- ja huonekalu­taiteeseen, tanssiin ja jopa puutarhoihin. Näin laajasti sitä ei ole aiemmin esitelty Pohjoismaissa.

Artipelagiin pääsee museon busseilla pää­rautatieaseman edestä ja kesäisin myös saaristo­laivoilla.

artipelag.se

3. Thielska Galleriet ja Tyra Kleen

Thielska Galleriet on pankkiiri ja taide­keräilijä Ernest Thielin rakennuttama palatsimainen ilmestys keskellä Djur­gårdenin aluetta. Thielin menetettyä rahansa ensimmäisen maailman­sodan aikana Ruotsin valtio osti rakennuksen ja merkittävät kokoelmat, joihin kuuluu muun muassa Edvard Munchin, Bruno Liljeforsin ja Carl Larssonin teoksia.

Pysyvä kokoelma­näyttely ja rakennus itsessään ovat näkemisen arvoiset. Myös 16. kesäkuuta avautuva Tyra Kleenin (1874–1951) näyttely vaikuttaa lupaavalta. Kleen oli kirjailija ja kuva­taiteilija, joka toi mannermaisen symbolismin virtauksia Ruotsiin.

Thielskan viereen vie keskustasta bussi 69.

thielskagalleriet.se

4. Sven-Harryn upea taidemuseo

Tukholmassa riittää yksityisiä taide­museoita. Yksi uusimmista on Sven-Harrys konst­museum Vasaparkenin laidalla. Museon perustaja Sven-Harry Karlsson ansaitsi omaisuutensa rakennus­alalla ja keräsi niin Helene Schjerfbeckin kuin Carl Fredrik Hillinkin teoksia. Niitä voi ihailla kokoelmassa, jonka interiööri viuhka­palmuineen ja huone­kaluineen on kopioitu Karlssonin entisestä kartano­kodista.

19. elokuuta asti esillä on myös nyky­taiteilija Peter Dahlin retrospektiivi.

sven-harrys.se

5. Millesgården ja suomalaisaarteet

Jos saapuu Tukholmaan Silja Linella, kannelta voi bongata Carl Millesin veistokset Lidingössä. Milles­gårdeniin kannattaa lähteä myös paikalle, bussilla tai junalla Lidingön sillan yli.

Olga ja Carl Millesin taiteilija­kodissa on tänä kesänä esillä suomalaisen Didrichsenin taide­museon aarteita. Taiteilija­nimiä ovat muun muassa Dalí, Monet, Picasso, Renoir sekä myös Halonen, Lavonen ja Schjerfbeck. Näyttely on esillä 2. syyskuuta asti.

millesgarden.se
VIISI LASTEN SUOSIKKI­KOHDETTA TUKHOLMASSA

Anni Heikka muutti Ruotsiin 15 vuotta sitten opiskelemaan. Tarkoitus oli viettää vuosi pari. Nyt hän asuu Tukholmassa, ja perheeseen kuuluvat myös 9-vuotias Niilo ja 2-vuotias Lilja. Heikka tekee työkseen suomalais-ruotsalaista kulttuuri­yhteistyötä.

1. Tekniska museet ja lapsille suunnatut houkuttelevat näyttelyt

Kun yhdeksän­vuotias sai valita, mihin museoon tai vastaavaan kohteeseen hän haluaa vuosi­kortin, päätös syntyi empimättä: Tekniska museet.

Parasta tässä Ruotsin vastineessa Heurekalle on se, miten nerokkaasti se yhdistää historiaa ja samalla katsoo eteenpäin. Kävijä saakin testata uusinta tekniikkaa. Maaliskuussa avattiin uusin näyttely Play Beyond Play, jossa voi kokeilla uutta tekniikkaa hyödyntävää Roboraid-peliä. Microsoftin Hololens-tekniikkaan perustuvassa pelissä yhdistyvät todellisuus ja lisätty todellisuus. Roboraidissa pelaaja puolustaa museota robottien hyökkäykseltä.

Kahtena viime vuotena museoon on vetänyt kävijöitä myös Megamind, joka on yhdeksän­vuotiaan sanojen mukaan ”kuin todella mahtava leikki­kenttä”. Megamindissa voi pelata vaikkapa ”aivo­pingistä” tai tanssia synapsien kanssa.

Museo sopii koko perheelle. Vanhemmille on esillä tekniikan lähi­menneisyyden suur­suosikkeja, kuten Commodore 64. Museon kellarissa oleva kaivos käy läpi ruotsalaisen kaivos­teollisuuden historian. Sen lopussa on myös lasten suosikki Teknoleket, jossa on esillä niin vanhan­aikainen lento­simulaattori, kuularatoja kuin muitakin laitteita.

Museo on vähän sivummalla, mutta sinne pääsee keskustasta bussilla 69.

tekniskamuseet.se

2. Lilla Kvarnholmenin leikkipuisto

Ruotsalais­taiteilija Tor Svae suunnittelee aivan ainut­laatuisia teema­leikki­puistoja, jotka kytkeytyvät ympäristönsä historiaan. Svaen ja hänen ryhmänsä uusin luomus on Tukholman kyljessä Nackassa sijaitseva Lilla Kvarnholmen.

Kun leikki­puistoon astuu sisään, tekee mieli huudahtaa, että ai leikki­puisto voi olla tällainenkin! Kaikki on tehty lapsia ajatellen ja heidän ehdoillaan. Liuku­mäkikin on, totta kai, mutta siihen päästäkseen lapset kiipeävät sisään myllyä muistuttavaan rakennukseen. Myllyn lisäksi on muun muassa vanha vähittäis­tavara­kauppa sekä pieni mökki, molemmat samalla lapsille sopivalla mitta­kaavalla tehty.

Leikki­puiston vieressä on yleinen grilli, jossa voi paistaa vaikkapa eväs­makkarat.

Kvarnholmeniin pääsee keskustasta Nybro­planin aukiolta, josta vene kuljettaa kymmenessä minuutissa Kvarn­holmenin saarelle. Perillä pitää kävellä viitisen minuuttia, ja kas, leikki­puisto on edessä. Kvarn­holmenissa kannattaa käyttää sataman vieressä olevaa hissiä, sillä muutoin pitää kiertää koko niemi.

3. Aspuddsparkenin söpöt eläimet

Jos perheen pienimmät rakastavat koti­eläimiä, oikea valinta on ehdottomasti Aspudds­parken. Puistossa asustaa kaiken­kokoisia eläimiä kaneista poneihin. Ja minivuohet – voiko maailmassa olla mitään suloisempaa?

Kun eläimistä on saanut kyllikseen, periltä löytyy leikki­kenttä. Lähistöllä on myös ihana Vinter­vikenin puutarha­kahvila, joka on lapsi­ystävällinen puutarha­paratiisi. Kahvilassa pääsee ruotsalaiseen fika-tunnelmaan.

Aspuddsparken sijaitsee Aspuddenissa Tukholman eteläosassa. Se rakennettiin 1910-luvulla työläisten kaupungin­osaksi ja muistuttaa nykyään söpöä pikku­kaupunkia. Aspuddeniin pääsee vajaassa vartissa T-centralenilta tai Slussenilta bussi­linjalla numero 13.

aspuddsparken.se, vinterviken.com/kafe

4. Kulturhusetin kulttuuriklassikko

Jos on Tukholmassa esimerkiksi vain risteilyltä piipahtamassa eikä halua lähteä kauaksi vaeltamaan, hyvä kohde on Sergelin torilla sijaitseva Kulturhuset, tuo lapsi­perheiden klassikko.

Pienimmät viihtyvät Rum för barn -tilassa, joka on lapsille suunniteltu kirjasto ja ateljee. Hyllyissä on myös suomen­kielisiä kirjoja. Tiotrettoniin ovat nimensä mukaisesti tervetulleita kaikki 10–13-vuotiaat. Aikuisia ei edes huolita mukaan. Teinit taas voivat hengailla Lavassa, jossa on muun muassa kirjasto ja erilaisia työpajoja.

kulturhusetstadsteatern.se

5. Älskade Traditionerin pirtelöt

Jos viettää aikaa keskustassa, kannattaa poiketa Älskade traditioner -kahvilassa Södermanna­gatanilla. Sieltä saa freakshakea, siis uskomattomia pirtelöitä! Miten olisi vaikkapa korva­puusti­pirtelö?

facebook.com/alskadetraditioner
VIISI HUIKEINTA NÄKÖ­ALAA YLI TUKHOLMAN

Vinkit antaa viestintä­valmentaja ja vapaa kirjoittaja Mika Lahdensivu, joka on asunut Tukholman maisemissa 12 vuotta. Monissa näköala­kohteissa hän on ihmetellyt, miten rentouttavia paikkoja ne voivat olla, vaikka kivenheiton päässä on kaupungin häly.

1. Fjällgatanin upeat näkymät

Södermalmilla kulkeva Fjällgatan on Tukholman todellinen maisema­katu, jossa upeasta näkö­alasta käyvät nauttimassa niin kaupunkilaiset kuin matkailijatkin. Katu tarjoaa koko pituudeltaan upeita näkymiä yli Saltsjön­lahden ja kuninkaallisen Djur­gårdenin suuntaan.

Maisemien ohella tarjolla on mahdollisuuksia herkutteluun. Keskustasta saapuvaa houkuttelee puutarhaansa Herman’s, Tukholman suosituin kasvis­ravintola. Vähän edempänä kutsuu kahville Fjäll­gatans Kaffestuga. Näköala­tasanne, Per Anders Fogelströms Terrass, on avoin kaikille.

Kutsuvana odottaa myös portti vanhan diakonissa­laitoksen eli Ersta Diakonin puistoon, joka huokuu rauhaa. Puistossa kannattaa näkö­alojen lisäksi ihastella muun muassa kaunista uusgoottilaista Erstan kirkkoa. Puistoon on pystytetty myös vuonna 1994 uponneen auto­lautta Estonian uhreille omistettu muisto­merkki.

Kun maisemista saa tarpeekseen, kannattaa kääntää katse lähi­korttelien vanhoihin puutaloihin, joita kutsutaan lempi­nimellä Söderkåkarna. Näillä main ovat kaupunkilaiset asuneet jo kauan, mutta vanhimmat talot tuhoutuivat Södermalmin suuressa tuli­palossa vuonna 1723.

Fjällgatan on kävely­etäisyydellä Slussenista, yhdestä Tukholman liikenteen solmu­kohdista. Jos saapuu Viking Linella, sataman vieressä olevan Fotografiskan kohdalta nousevat portaat ylös.

2. Monteliusvägenin maisemat

Jos Fjällgatanin maisemat eivät tyydytä, kannattaa kävellä puoli kilo­metriä länteen Montelius­vägenille. Turistit eivät tätä polkua yleensä löydä, vaikka se sijaitsee lähellä Slussenia ja tarjoaa kauniin näkymän yli Riddar­fjärdenin.

Kulkijan kannattaa vilkaista myös alueen asuin­talojen arkki­tehtuuria ja historiallista Maria­hisseniä, joka on esimerkki 1800- ja 1900-luvun taitteen söder­malmilaisesta joukko­liikenteestä. Hissi nosti väkeä Mariabergetin alueelle, jossa Montelius­vägenkin nykyisin sijaitsee.

3. Takpark on upea kattopuisto

Tukholman ytimessä Svea­vägenillä moni ohittaa huomaamattaan huikean puiston, koska se ei ole katu­tasossa vaan talon numero 44 katolla!

Puistosta avautuu panoraama­näkymä, jossa tosin Tukholmalle leimalliset vesistöt ja vehreys jäävät piiloon. Olo on kuin olisi arjen yläpuolella. Asiakkaita palvelevat myös katto­paviljonki ja baari. Katolla näkee usein paljon pieniä seurueita, jotka näyttävät pistäytyvän drinkille töiden jälkeen.

Puistoon pääsee maksutta Urban Delin hissillä. Ruuhkattomuus on varmistettu jonotus­numero­järjestelmällä.

urbandeli.org/takpark

4. Kungliga djurgårdenin näkymät

Djurgården tuo monelle mieleen museot, mutta vehmas ja historiaa huokuva saari on erinomainen valinta myös maisemien ihailuun.

Kaupunginosan korkeimmalle kohdalle pääsee, kun ostaa pääsy­lipun Skansenille. Näkö­ala­tasanteelta avautuvan näkymän lumoissa sopii hyräillä suosittujen Allsång på Skansen -iltojen tunnus­melodiaa Stockholm i mitt hjärta.

Hyvä vaihtoehto on ajaa raitio­vaunulla pääte­pysäkille ja lähteä maisema­maalari prinssi Eugenin jalan­jäljille. Taiteilijan kodin Waldemars­udden avoimessa puutarhassa voi istahtaa ihailemaan maisemia veden äärellä.

Waldemars­uddenista voi jatkaa ranta­polkua vaikkapa saaren ympäri tai ainakin Blockhus­uddenin niemelle asti. Kun lähtee sieltä paluu­matkalle bussilla, kannattaa pysähtyä Tukholman läänin korkeimman rakennuksen kohdalla. Tv- ja radiomastona tunnettu Kaknäs­tornet tarjoaa 70:tä kruunua (7 e) vastaan näkymiä 155 metrin korkeudessa.

royaldjurgarden.se

5. Millesgårdenin kimaltava maisema

Tukholman maisemia kannattaa katsoa myös kaupungin rajan takaa, Lidingöstä. Millesgården tarjoaa taide­näyttelyitä, museon ja veistos­puiston mutta myös laajan näkymän yli Värtanin lahden. Kun nauttii näkymistä ja kimaltelevasta vedestä, ymmärtää, miksi kuvan­veistäjä Carl Milles ja hänen taiteilija­vaimonsa Olga rakensivat vuonna 1908 kotinsa tälle rinteelle.

Naapurissa on Scandic Foresta -hotelli, jonka terassilla voi ihailla maisemia ilta-aikaan.

Paikalle pääsee keskustasta ottamalla metron Ropstenin pääte­pysäkille ja jatkamalla Lidingön sillan yli bussilla.

millesgarden.se

Lisää vinkkejä kesä-Ruotsiin löytyy uusimmasta HS Teema -lehdestä, jonka 14. kesäkuuta ilmestynyt numero keskittyy Ruotsiin. Lehdessä vinkataan muun muassa Tukholman parhaat päiväretki­kohteet, Ruotsin parhaat linnat sekä Göteborgin ja Malmön parhaat kohteet. Lisätietoja lehdestä osoitteessa HS.fi/teema.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Tukholma
 • Ruotsi
 • Matkailu
 • HS Teema

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Täysin kokeellinen hoito tuotti yllättävän tuloksen: ihosyöpä hävisi kokonaan 97-vuotiaalta naiselta

  2. 2

   Lastaan pelastaessa hukkunut äiti oli veden alla yli 40 minuuttia vilkkaalla uimarannalla Vantaalla – Uima­valvojille on järjestetty kriisiapua

  3. 3

   Trump heräsi nöyryytykseksi kuvaillun päivän jälkeen ja alkoi twiitata: ”Putinin kanssa oli mahtava kokous, mutta valeuutiset menivät siitä aivan sekaisin”

  4. 4

   Suomalaisille lähetetty viestejä, joissa kiristäjät väittävät uhriensa katsoneen nettipornoa – viestintä­virasto neuvoo peittämään tietokoneen kameran

  5. 5

   Jäämies Ötzi kuoli täysin vatsoin, mutta nykyihmistä hänen viimeinen ateriansa voi hirvittää

  6. 6

   36-vuotias nainen sai pelastettua hukuksissa olleen lapsen Vantaalla, mutta hukkui itse – pelastuslaitoksen mukaan hukkunut oli lapsen äiti

  7. 7

   Jäikö Helsingin maineeseen tahra presidenttien ”järkyttävästä” tapaamisesta, entä mitä Trump nyt aikoo? Asiantuntija arvioi huippu­kokouksen jättämiä avoimia kysymyksiä

  8. 8

   Kesän lämpöennätys nousi 33,3 asteeseen – Näistä oireista tunnistat uhkaavan lämpöuupumuksen

  9. 9

   Sdp:n kannatus jatkaa kasvuaan, keskustan suosio yhä laskussa – Sipilä: Kannatuksen lasku on vain kestettävä

  10. 10

   Helsingin huippukokous oli outo jopa Trumpin asteikolla – se oli liikaa presidentin uskollisille tukijoillekin, mutta mitä siitä seuraa?

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Trump tuhosi Helsingin huippukokouksen yhdellä iskulla – amerikkalaiset tyrmistyivät Trumpin ”antautumisesta” Venäjän presidentille

  2. 2

   Jäämies Ötzi kuoli täysin vatsoin, mutta nykyihmistä hänen viimeinen ateriansa voi hirvittää

  3. 3

   36-vuotias nainen sai pelastettua hukuksissa olleen lapsen Vantaalla, mutta hukkui itse – pelastuslaitoksen mukaan hukkunut oli lapsen äiti

  4. 4

   Trumpin Euroopan-vierailu oli lopulta nöyryytys, josta jää jälki maailmanhistoriaan

  5. 5

   Sosiaalinen media täyttyi asian­tuntijoiden järkytyksestä: ”Onko mikään tiedotus­tilaisuus ollut Yhdys­valtain presidentille näin nöyryyttävä?”

  6. 6

   USA:ssa nousi poliittinen myrsky Trumpin puheista – ”Yksi Yhdysvaltain presidentin häpeällisimmistä esiintymisistä”

  7. 7

   Raskaana olevat Trumpit vangitsivat huomion Esplanadilla – Kuvakooste tiivistää maanantain kiinnostavimmat mielenosoitukset

  8. 8

   Republikaani­senaattori John McCain: Helsingin huippu­kokous oli hirvittävä virhe – lue HS:n seuranta Trumpin ja Putinin tapaamisen käänteistä

  9. 9

   Kesän lämpöennätys nousi 33,3 asteeseen – Näistä oireista tunnistat uhkaavan lämpöuupumuksen

  10. 10

   ”Ostin kaksi kuumemittaria ja söin elohopeat niistä” – tutkija selvittää laittoman abortin teettäneiden naisten kohtaloita

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Republikaani­senaattori John McCain: Helsingin huippu­kokous oli hirvittävä virhe – lue HS:n seuranta Trumpin ja Putinin tapaamisen käänteistä

  2. 2

   Netissä pyöriminen kuormittaa ja vie keskittymiskyvyn – tämän jutun voit lukea vain ilman verkkoyhteyttä

  3. 3

   Kävin Elastisen kuntosalilla ja vaivaannuin suunnattomasti – Mitä vikaa on keskinkertaisuudessa?

  4. 4

   Trump tuhosi Helsingin huippukokouksen yhdellä iskulla – amerikkalaiset tyrmistyivät Trumpin ”antautumisesta” Venäjän presidentille

  5. 5

   Donald ja Melania Trumpin saattue saapui Kalastaja­torpalle suuren väkijoukon saattelemana – lue HS:n seuranta sunnuntain tapahtumista

  6. 6

   Suomen hipsterein paikka on pieni kylä Nokian hylkäämässä Salossa – ”Elämäntilanteeni on niin hyvä, ettei siitä melkein kehtaa puhua”

  7. 7

   Los Angeles Timesin toimittaja tuli Helsinkiin raportoimaan huippukokouksesta, mutta rakastuikin julkiseen liikenteeseen – ”Suomi on voittanut minut puolelleen”

  8. 8

   Kaikki loukkuun jääneet pelastettiin luolasta Thaimaassa, myös lääkäri ja sukeltajat pääsivät ulos – ”Emme tiedä, onko tämä ihme, tiedettä vai mitä”

  9. 9

   Suomalais­sukeltaja Mikko Paasi oli thaimaalaisessa luolassa viimeisten joukossa ja joutui pakenemaan nousevaa vettä viime hetkellä – nyt hän kertoo HS:lle tapahtumien dramaattiset vaiheet

  10. 10

   Trump teki etikettimokan ja saattoi kuningatar Elisabetin kiusalliseen tilanteeseen Britanniassa

  11. Näytä lisää
  Uusimmat
  1. Juuri nyt
  2. Täysin kokeellinen hoito tuotti yllättävän tuloksen: ihosyöpä hävisi kokonaan 97-vuotiaalta naiselta
  3. Myrskyn merkit näkyivät, kun sote-valiokunta kohtasi kesken kesän – ministeri varoittaa syksyllä tulossa olevasta lakisumasta
  4. Jäikö Helsingin maineeseen tahra presidenttien ”järkyttävästä” tapaamisesta, entä mitä Trump nyt aikoo? Asiantuntija arvioi huippu­kokouksen jättämiä avoimia kysymyksiä
  5. HS seuraa: Mestarienliigan karsinta-ottelussa maali-iloittelu jo ensimmäisellä puoliajalla – HJK johtaa 3–1
  6. ”Propralia, Seroxatia, Arcoxia, Esomeprazolia” –Tällaisen lääke­cocktailin voimin huippukokki Henri Alén paiski töitä vuosia ja kertoo nyt, miten pääsi pillereistä eroon
  7. Tunti sitten
  8. Sylikoira talutus­nuorassa – nämä kolme asiaa jäivät ulkomaisten tiedotus­välineiden mieleen Trumpin ja Putinin tapaamisesta Helsingissä
  9. Rinne ja Orpo sanailivat ensi vaalikauden menoista, ensimmäinen tentti ennen huhtikuun vaaleja sujui rauhallisesti – HS seurasi hetki hetkeltä
  10. Kaksi nuorta miestä vangittu epäiltynä Joensuun Ilona-yökerhossa tapahtuneesta puukotuksesta – epäillään iskeneen kolmea puukolla
  11. EU:lta lisää miljardisakkoja Googlelle, kertovat lähteet – pakotti valmistajat asentamaan yhtiön sovelluksia puhelimiin
  12. IS: Putin lipsautti Helsingissä Venäjän järjestäneen Krimin kansan­äänestyksen – Kreml sensuroi puheen virallisen version
  13. Näytä lisää