Kenellä on valta päättää naisen kehosta? - Mielipide | HS.fi

Kenellä on valta päättää naisen kehosta?

Lasten seksuaalinen hyväksikäyttö vanhoillislestadiolaisessa liikkeessä on ollut julkisuudessa. Muun muassa tutkija Johanna Hurtig on ansiokkaasti tuonut esille syitä, jotka mahdollistavat hyväksikäytöt tässä liikkeessä. Keskustelussa on jäänyt huomiotta liikkeen opetus siitä, että naisen kuuluu antautua miehelleen tämän niin halutessa.

14.6.2012 2:23

Lasten seksuaalinen hyväksikäyttö vanhoillislestadiolaisessa liikkeessä on ollut julkisuudessa. Muun muassa tutkija Johanna Hurtig on ansiokkaasti tuonut esille syitä, jotka mahdollistavat hyväksikäytöt tässä liikkeessä.

Keskustelussa on jäänyt huomiotta liikkeen opetus siitä, että naisen kuuluu antautua miehelleen tämän niin halutessa. Näin suorasanaisesti asiaa ei opeteta julkisesti, mutta se leviää naiselta naiselle, sukupolvelta toiselle, anopilta miniälle, monesti niin, etteivät miehetkään siitä tiedä. Näin opettivat äitimme ja anoppimmekin. Julkisesti saatetaan opettaa, että pyhää miehen siementä ei sovi laskea maahan tai että aviopuolisoilla ei ole valtaa omaan ruumiiseensa.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide