Lakiehdotus lisäisi maksuhäiriö- merkintöjä - Mielipide | HS.fi

Lakiehdotus lisäisi maksuhäiriö- merkintöjä

Helsingin Sanomissa oli 13. 6. kirjoitus perintälain muutosehdotuksesta, jolla pyritään hillitsemään perintäkustannuksia. Valitettavasti lakiehdotuksella saattaa olla aivan päinvastaisia seuraamuksia. Lakiehdotuksen suurin epäkohta on, että se heikentäisi huomattavasti vapaaehtoisen perinnän edellytyksiä rajaamalla maksullisten toimenpiteiden määrää.

16.6.2012 2:25

Helsingin Sanomissa oli 13. 6. kirjoitus perintälain muutosehdotuksesta, jolla pyritään hillitsemään perintäkustannuksia. Valitettavasti lakiehdotuksella saattaa olla aivan päinvastaisia seuraamuksia.

Lakiehdotuksen suurin epäkohta on, että se heikentäisi huomattavasti vapaaehtoisen perinnän edellytyksiä rajaamalla maksullisten toimenpiteiden määrää. On unohdettu se tosiseikka, että juuri aktiivisella vapaaehtoisella perinnällä – neuvoen, sopien ja joustaen – ratkaistaan pitkälti yli 80 prosenttia kaikista perintäasioista. Perintäyhtiöiden harjoittama vapaaehtoinen perintä on kaikille osapuolille kustannustehokkain ratkaisu, mutta valtaosa velallisista tarvitsee kuitenkin useampia toimenpiteitä kuin ehdotetut kaksi kirjallista muistutusta ja yhden maksusuunnitelman.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide