Vantaa tukee omaistaan hoitavia

Pääkaupunkiseudun omaiset ja läheiset ry:n projektipäällikkö Sinikka Salomaa kirjoitti (HS Mielipide 4. 7.) Vantaan omaishoidon tuesta. Kirjoituksessa oli tietoja, joita on syytä tarkentaa. Omaishoidon tuki on kunnan talousarvion määrärahaan sidottu tukimuoto.

Pääkaupunkiseudun omaiset ja läheiset ry:n projektipäällikkö Sinikka Salomaa kirjoitti (HS Mielipide 4. 7.) Vantaan omaishoidon tuesta. Kirjoituksessa oli tietoja, joita on syytä tarkentaa.

Omaishoidon tuki on kunnan talousarvion määrärahaan sidottu tukimuoto. Omaishoidon tuen hoitopalkkioiden määrärahavaraus vuodelle 2012 tehtiin Vantaalla asianmukaisesti kahden edellisen vuoden omaishoidon tuen asiakasmäärien ja niiden muutoksista tehdyn ennusteen perusteella. Omaishoidon tuen hakemusten määrät ovat kuitenkin kasvaneet ennakoitua enemmän alkuvuonna 2012, mistä aiheutui talousarvion ylitysuhka, jota ei ole mahdollista sopeuttaa muusta toiminnasta. Siksi Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunta päätti kokouksessaan 11. kesäkuuta keskeyttää uusien omaishoidon tuen sopimusten tekemisen kahteen alimpaan maksuluokkaan ajalla 1. 7.–31. 12. 2012 sekä irtisanoa nykyiset omaishoidon tuen sopimukset alimmassa maksuluokassa 1. marraskuuta alkaen.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide