Lainsäädäntö sallii väliaikaisravintolat - Mielipide | HS.fi

Lainsäädäntö sallii väliaikaisravintolat

Helsingin Sanomissa epäiltiin (Koti 9. 12. ja Mielipide 11. 12.) pop up -ravintoloiden hygieniatason riittävyyttä. Nykyisen elintarvikelainsäädännön mukaan pop up -väliaikaisravintolan avaaminen on mahdollista, mutta toiminnan on oltava vähäriskistä ja toimijan on oltava yksityinen henkilö, kuten pop up -toiminnassa yleensä onkin.

17.12.2012 2:26

Helsingin Sanomissa epäiltiin (Koti 9. 12. ja Mielipide 11. 12.) pop up -ravintoloiden hygieniatason riittävyyttä.

Nykyisen elintarvikelainsäädännön mukaan pop up -väliaikaisravintolan avaaminen on mahdollista, mutta toiminnan on oltava vähäriskistä ja toimijan on oltava yksityinen henkilö, kuten pop up -toiminnassa yleensä onkin. Evira ei pidä vähäriskisenä toimintana laajamittaista elintarvikkeiden käsittelyä eikä esimerkiksi tartarpihvien valmistusta, kalan graavausta, mädin suolausta tai sushiannosten valmistusta, koska niiden käsittelyyn ja valmistukseen liittyy erityisiä riskejä.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide