Harvat yritykset palkkaavat nyt nuoria - Mielipide | HS.fi

Harvat yritykset palkkaavat nyt nuoria

Nuorisotakuu on loistava ajatus. Takuun tulisi tarjota alle 25-vuotiaille sekä alle 30-vuotiaille vastavalmistuneille koulutus-, työkokeilu-, työpaja- tai työpaikka kolmen kuukauden kuluessa työttömäksi ilmoittautumisesta. Tilastokeskuksen mukaan kuitenkin jo vuonna 2011 tutkintoon johtavaa jatko-opiskelupaikkaa vaille jäi peruskoulun päättäneistä yhdeksän prosenttia ja uusista ylioppilaista 62 prosenttia.

1.3.2013 2:00

Nuorisotakuu on loistava ajatus. Takuun tulisi tarjota alle 25-vuotiaille sekä alle 30-vuotiaille vastavalmistuneille koulutus-, työkokeilu-, työpaja- tai työpaikka kolmen kuukauden kuluessa työttömäksi ilmoittautumisesta.

Tilastokeskuksen mukaan kuitenkin jo vuonna 2011 tutkintoon johtavaa jatko-opiskelupaikkaa vaille jäi peruskoulun päättäneistä yhdeksän prosenttia ja uusista ylioppilaista 62 prosenttia. Nyt aiotaan vähentää yli 7 300 ammatillista opiskelupaikkaa. Onko nuorisotakuun laatijoilla tarkoitus saada yrityksiin lisää edullista tai jopa ilmaista työvoimaa? Nuorten etu opiskelupaikkojen karsiminen ei ainakaan ole.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide