Uusi avioliittolaki olisi askel kohti oikeudenmukaisuutta - Mielipide | HS.fi

Uusi avioliittolaki olisi askel kohti oikeudenmukaisuutta

Noin kymmenen prosenttia ihmisistä on homo- tai biseksuaaleja. Jokainen valtio määrää itse, miten heihin suhtautuu. Esimerkiksi Irakissa julkisesti homoseksuaaleja kivitetään. Länsimaissa tilanne ei ole aivan yhtä huono. Tutkimusten mukaan homoseksuaaleilla on kuitenkin selvästi suurentunut riski vakaviin mielenterveyshäiriöihin ja itsemurhaan.

12.5.2013 2:00

Noin kymmenen prosenttia ihmisistä on homo- tai biseksuaaleja. Jokainen valtio määrää itse, miten heihin suhtautuu. Esimerkiksi Irakissa julkisesti homoseksuaaleja kivitetään.

Länsimaissa tilanne ei ole aivan yhtä huono. Tutkimusten mukaan homoseksuaaleilla on kuitenkin selvästi suurentunut riski vakaviin mielenterveyshäiriöihin ja itsemurhaan. Tuore kalifornialaistutkimus osoittaa, että tasa-arvoinen avioliittolaki vähentää voimaan tultuaan seksuaalivähemmistöjen kokemaa psyykkistä stressiä. Stressin tiedetään aiheuttavan monia biologisia muutoksia kehossa. Esimerkiksi tulehdusproteiinien pitoisuus veressä nousee, jolloin fyysinenkin sairastavuus lisääntyy. Lääketieteessä henkistä ja fyysistä pahoinvointia ei voida koskaan täysin erottaa toisistaan.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide