Titteleissä ei tarvita sukupuolta - Mielipide | HS.fi

Titteleissä ei tarvita sukupuolta

Osmo Turtiainen kirjoitti (HS Mielipide 26. 7.), että mies-pääte voitaisiin säilyttää titteleissä. Olen eri mieltä, sillä pääte on mielestäni yhtä tarpeeton kuin nais-päätekin. Sotamies voisi olla sotilas sukupuolesta riippumatta, ja talonmies talonhuoltaja.

30.7.2013 2:00

Osmo Turtiainen kirjoitti (HS Mielipide 26. 7.), että mies-pääte voitaisiin säilyttää titteleissä. Olen eri mieltä, sillä pääte on mielestäni yhtä tarpeeton kuin nais-päätekin.

Sotamies voisi olla sotilas sukupuolesta riippumatta, ja talonmies talonhuoltaja. Virkailija on virkamiestä tai -naista kätevämpi titteli, ja jarruvahti on jopa puhuvampi kuin jarrumies. Puhemies johtaa puhetta ja voisi siis tulla kutsutuksi puheenjohtajaksi. Lautamies on lautapäinen nimitys miehellekin – eikö sen voisi korvata maallikkojäsenellä? Ja mikseivät lakimiehet ja lakinaiset voisi olla yksinkertaisesti lainoppineita tai laintuntijoita tai ehkä näin kansainvälistymisen aikana juristeja? Onneksi me lehtinaiset, kuten myös lehtimiehet, olemme kaikki pelkkiä toimittajia.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide