Myötätuntovajetta on ollut aiemminkin - Mielipide | HS.fi

Myötätuntovajetta on ollut aiemminkin

Johanna Korhonen kirjoitti (HS Kolumni 9. 10.) myötätuntovajeen olevan Suomen pahin ongelma ja tämän ongelman kuriin saaminen ratkaisisi talous- ja muut ongelmat. Kirjoitus oli täysosuma suoraan ongelman ytimeen. Ihminen on menestynyt maapallolla paremmin kuin muut eläinlajit ja hyötynyt sen antimista, koska ihmisellä on ollut kyky tehdä yhteistyötä.

13.10.2013 2:00

Johanna Korhonen kirjoitti (HS Kolumni 9. 10.) myötätuntovajeen olevan Suomen pahin ongelma ja tämän ongelman kuriin saaminen ratkaisisi talous- ja muut ongelmat. Kirjoitus oli täysosuma suoraan ongelman ytimeen.

Ihminen on menestynyt maapallolla paremmin kuin muut eläinlajit ja hyötynyt sen antimista, koska ihmisellä on ollut kyky tehdä yhteistyötä. Yhteistyö on tietenkin perustunut siihen, että jokainen saa hyötyä sen tuloksista. Ne yhteiskunnat, joissa työnteko ei ole perustunut vapaaehtoisuuteen, tai joissa siitä saadut hyödyt eivät ole riittäneet elämiseen, eivät ole olleet elinkelpoisia yhteiskuntia. Markkinatalous siinä muodossa, jonka se on ottanut, ei pysty takaamaan kaikille edes elämän perusedellytyksiä, niin sanotusta hyvästä elämästä puhumattakaan.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide