Tietämättömyys pahentaa ilmastonmuutosta - Mielipide | HS.fi

Tietämättömyys pahentaa ilmastonmuutosta

Euroopan unionin ilmastopolitiikasta ollaan monta mieltä, mutta yksi asia EU:ssa on nyt ymmärretty oikein: hiilidioksidipäästöjen vähentäminen ja uusiutuvien energiamuotojen lisääminen eivät ole sama asia. Itse asiassa ajattelematon uusiutuvien lisääminen johtaa hiilidioksidipäästöjen kasvuun, kuten Saksan esimerkki on nyt osoittanut: Saksan tuotantokapasiteetista tuulen osuus on 20 prosenttia ja aurinkoenergian 22 prosenttia, mistä saa vaikutelman, että lähes puolet Saksan tuotannosta tulee uusiutuvista energiamuodoista.

19.2.2014 2:00

Euroopan unionin ilmastopolitiikasta ollaan monta mieltä, mutta yksi asia EU:ssa on nyt ymmärretty oikein: hiilidioksidipäästöjen vähentäminen ja uusiutuvien energiamuotojen lisääminen eivät ole sama asia.

Itse asiassa ajattelematon uusiutuvien lisääminen johtaa hiilidioksidipäästöjen kasvuun, kuten Saksan esimerkki on nyt osoittanut: Saksan tuotantokapasiteetista tuulen osuus on 20 prosenttia ja aurinkoenergian 22 prosenttia, mistä saa vaikutelman, että lähes puolet Saksan tuotannosta tulee uusiutuvista energiamuodoista.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide