Tv-kuvan katkeilu voi johtua laiteviasta - Mielipide | HS.fi

Tv-kuvan katkeilu voi johtua laiteviasta

Erkki Tapionlinnan kuvaus television vastaanottohäiriöistä (HS Mielipide 16. 7.) sopii erittäin hyvin kondensaattorivialliseen digisovittimeen tai televisioon, varsinkin jos hänen naapureillaan ei ole ilmennyt vastaavia häiriöitä. Vastaanotinosan kanavaviritykseen liittyvät elektrolyyttikondensaattorit ylikuumenevat ja virittävät laitteen hetkittäin pois oikealta kanavataajuudelta.

18.7.2014 2:00

Erkki Tapionlinnan kuvaus television vastaanottohäiriöistä (HS Mielipide 16. 7.) sopii erittäin hyvin kondensaattorivialliseen digisovittimeen tai televisioon, varsinkin jos hänen naapureillaan ei ole ilmennyt vastaavia häiriöitä.

Vastaanotinosan kanavaviritykseen liittyvät elektrolyyttikondensaattorit ylikuumenevat ja virittävät laitteen hetkittäin pois oikealta kanavataajuudelta. Kondensaattoriviat kehittyvät asteittain, näkyen alati pahenevana kuvan pikselöitymisenä tai äänen katkeiluna. Häiriöt saattavat kuitenkin hävitä päiväkausiksi, kun vastaanottimen kondensaattoreilla on hyvät päivänsä. "Kondensaattoritaudin" loppuvaiheessa ehjä tv-kuva on jo harvinaisempi kuin pimeä tai täyssininen kuvaruutu.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide