Nykyinen avioliittolaki ei ole syrjivä - Mielipide | HS.fi

Nykyinen avioliittolaki ei ole syrjivä

En voi kuin yhtyä Kaisa Herneen näkemykseen (HS Vieraskynä 5. 11.), kun hän kirjoitti avioliittolakikeskusteluun viitaten, että poliittisen päätöksenteon ei pidä perustua uskonnolliseen vaan julkiseen perusteluun. Kun julkisena perusteluna pitää kansainvälisiä päätöksiä ja julistuksia, sieltä löytyy tukea myös nykyiselle avioliittolaille.

6.11.2014 2:00

En voi kuin yhtyä Kaisa Herneen näkemykseen (HS Vieraskynä 5. 11.), kun hän kirjoitti avioliittolakikeskusteluun viitaten, että poliittisen päätöksenteon ei pidä perustua uskonnolliseen vaan julkiseen perusteluun.

Kun julkisena perusteluna pitää kansainvälisiä päätöksiä ja julistuksia, sieltä löytyy tukea myös nykyiselle avioliittolaille. Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen päätöksen mukaan nykyinen avioliittolaki ei syrji samaa sukupuolta olevia pareja. Sen sijaan sukupuolineutraalin avioliittolain voidaan katsoa loukkaavan YK:n määrittämää lapsen oikeutta tuntea isänsä ja äitinsä. Lain myötä yhteiskunta valitsisi normaalitilaksi sen, että maailmaan synnytettäisiin lapsia, joilta tietoisesti salataan joko biologinen isä tai äiti.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide