Tutkimus on kohdistettava oikein

Mielipidesivulla on keskusteltu perheiden auttamisesta ja sitä koskevista tutkimustarpeista. Perheet tarvitsevat konkreettista apua, mutta toisaalta tutkimustieto on lähtökohta avun kohdentamiseen ja toimenpiteiden valintaan. Laajempikin ongelma suomalaisessa tutkimuskentässä on keskittyminen asiaintilojen ja ongelmien kuvaamiseen sen sijasta, että tutkittaisiin ongelmien ratkaisemisen tapoja.

8.12.2014 2:00

Mielipidesivulla on keskusteltu perheiden auttamisesta ja sitä koskevista tutkimustarpeista. Perheet tarvitsevat konkreettista apua, mutta toisaalta tutkimustieto on lähtökohta avun kohdentamiseen ja toimenpiteiden valintaan.

Laajempikin ongelma suomalaisessa tutkimuskentässä on keskittyminen asiaintilojen ja ongelmien kuvaamiseen sen sijasta, että tutkittaisiin ongelmien ratkaisemisen tapoja. Erilaisilla sosiaali- ja terveydenhuollon toimenpiteillä on erilaiset hyödyt, sivuvaikutukset ja kustannukset, ja kenttäkokein voitaisiin tunnistaa parhaiten hyvinvointituloksia tuottavat ja edullisimmat keinot. Vaikuttaviksi todettuja valmiitakin menetelmiä moniin ongelmiin on, ja kansainväliseen tutkimusnäyttöön perehtymällä pyörää ei tarvitsisi keksiä uudelleen.

Luetuimmat - Mielipide