Suomalainen liha ei sisällä antibiootteja - Mielipide | HS.fi

Suomalainen liha ei sisällä antibiootteja

Kotimaisessa lihantuotannossa antibiootteja ei koskaan käytetä ennaltaehkäisevästi tai rutiininomaisesti vaan ainoastaan yksittäisten eläinten sairauksien hoitoon.

22.8.2016 2:00

Ulkomaansivuilla (HS 13.8.) kirjoitettiin, että kuluttajat ovat maailmalla ryhtyneet painostamaan pikaruokaketjuja luopumaan ”antibioottilihasta” eli lihasta, jonka kasvatuksessa on käytetty antibiootteja rutiininomaisesti edistämään kasvua ja ehkäisemään sairauksia. Antibioottien rutiinikäytön pelätään lisäävän ihmisellekin vaarallisia, anti­biooteille vastustuskykyisiä bakteereita.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide