Vammais- urheilu laistetaan - Mielipide | HS.fi

Vammais- urheilu laistetaan

1.10.1990 2:00

Ihmiset näyttävät suhtautuvan vammaisiin eri tavoin: halveksien, pilkaten, säälien tai kohdellen heitä kuten muitakin ihmisiä. Jakautuminen ryhmiin riippunee pitkälti siitä, miten vanhemmat ovat suhtautuneet vammaisiin, pienet lapset kun ovat vain uteliaita, eivät tuomitsevia.

Valitettavasti vammaisten ja heidän urheilusuoritustensa arvostus näkyy myös tiedotusvälineissä. Urheiluruudussa harvoin mainitaan vammaisten hyviä kansainvälisiäkään saavutuksia ja vielä harvemmin näytetään niitä. Lehdetkään eivät kohtele heitä yhtään paremmin.

Arvostuksen määrää kuvastaa hyvin lehtien antama palstatila; kun Suomi saa vaikkapa EM-pronssia "tavallisten" urheilijoiden kisoista, on sille varattu kaksi-neljä kertaa suurempi tila kuin vammaisten maailmanmestarille. Onko se oikein?

Kilpailupaikoilla on tavallisesti vain kourallinen katsojia kannustamassa omiaan. Eikö vammaisurheilu todellakaan kiinnosta Suomen urheiluhullua kansaa? Mikä antaisikaan vammaisille enemmän harjoitteluintoa ja itsevarmuutta kuin täysi katsomo ja innokkaat urheilutoimittajat!

Myönnetäänkö vammaisurheilijoille stipendejä ja mitkä ovat myöntämisperusteet?

Sivusta seurannut

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide