Mielipide

Muutosvaalien vuoro

Tilaajille

Valtakunnallisissa vaaleissa valitaan eri puolueiden ja asialiikkeiden ehdokkaat kansanvallan käyttäjiksi Arkadianmäelle. Merkillepantavaa on tarkasteltaessa eduskunnassa olevien kansanedustajien lähtötaustoja se, että selkeän työläistaustan omaavia on hyvin vähän.

Mielestämme työtätekevään väestöön kuuluvat ne yhteiskuntaryhmät jotka tekevät palkkatyötä. Palkkatyöntekijöiden yhteiskunnalliset näkemykset ovat monenkirjavia, aivan kuin ihmisten omakohtaiset näkemykset siitä lukevatko he itsensä työväestöön.

SAK:n jäseniä on yli miljoona ja muissa keskusjärjestöissä huomattava määrä lisää. Tarkasteltaessa näiden keskusjärjestöjen sektoria voisi kysyä montako todellista edustajaa tällä porukalla on.

Mahdollisuuksia olisi saada eduskuntaan huomattava vaikuttajajoukko ajamaan työväestölle tärkeitä lähtökohtia ja tavoitteita. Ihmetystä herättääkin se minkä takia emme äänestä tavoitteitamme ajavia ehdokkaita.

Työpaikoilla haetaan työntekijöille parempia vaikutusmahdollisuuksia, henkistä työsuojelua ja työelämän arvojen muuttamista. Näiden lisäksi on monia muita asioita jotka vaativat parannuksia. Muutosta ei tule, ellei eduskunnassa ole työelämän kokemuksia omaavia vaikuttajia. Äänestämällä ja suuntaamalla äänemme työpaikoilta tuleville ehdokkaille vaadimme muutosta nykyisen menon jatkumiselle.

Eduskunnan ja kansanedustajien toimintaa seuratessa huomaa tietyt toimintatavat ja tavoitteet asioiden hoidon yhteydessä. Ryhmätoiminta, jota eduskunnassa harjoitetaan, tuo omat rajoitukset edustajien omille tavoitteille, mutta riittävän moni samoja pyrkimyksiä tavoitteleva on jo paremmassa asemassa.

Jatkossa on haettava ja löydettävä mahdollisuuksia myös laajempien kysymysten yhteydessä perinteisten ryhmärajojen rikkomiseen.

Työpaikoilla valintoja tehtäessä me luotamme itseemme ja valitsemiimme luottamushenkilöihin. Kansanedustajia valittaessa ollaankin jo toisessa tilanteessa, valitsemme helposti sellaisia ehdokkaita, jotka ovat kuuluisia tai muita julkkiksia. Unohdamme omat ehdokkaamme joiden emme usko pääsevän eduskuntaan. Eivätkä he pääsekään, jos emme ole valmiita ymmärtämään asioiden oikeaa järjestystä.

Tehdään näistä vaaleista muutosvaalit. Äänestetään eduskuntaan mahdollisimman monta työpaikkojen edustajaa. Työpaikoilta tulevilla ehdokkailla on yhteiskunnallisesti monipuolinen ja laaja näkökulma. Sellaista tarvitaankin päätettäessä kansalaisten tulevaisuuteen liittyvistä tavoitteista ja parannuksista.

Uskomme, että äänestämällä ja äänestämällä oikeaa ehdokasta jokainen voi vaikuttaa paljon enemmän kuin äänestämättä jättämällä.

Seppo Järvinen Veli Matti Markkinen

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  4. 4

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  5. 5

   Espoo varautuu ongelmiin: Liikennekaaos uhkaa tammikuussa, kun länsimetron liityntäliikenne käynnistyy

  6. 6

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  7. 7

   Helsinki-Vantaan lentokenttä meni sekaisin: Laukkujensa etsijöitä kehotettiin tiistaina lähtemään pois ja palaamaan aamulla asiaan

  8. 8

   Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

   Tilaajille
  9. 9

   Pakkasukon porttikielto on hyvä uutinen

  10. 10

   Pitkittynyt stressi syö parisuhdetta, kun kotona ei osata tehdä enää muuta kuin riidellä – Onneksi tulehtunutta tilannetta voi hoitaa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  7. 7

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää