Mielipide

Pakkoholhous pahasta

Tilaajille

Alko on vetänyt salmiakkikoskenkorvan markkinoilta sen liiallisen suosion takia. Elämmekö 1990-luvun Suomessa vai 1930-luvun Saksassa?

Kuten tavallista, kansalaisten pakkoholhousta perustellaan lastensuojelullisilla syillä. Lastensuojelusta on tullut Suomessa kaikkein pyhin ja tärkein asia, jonka varjolla voidaan ajaa läpi mitä hyvänsä "uudistuksia". Informaatioarvoltaan jo muutenkin korkeatasoisten iltapäivälehtien skandaalijutuillahan tässäkin asiassa lähdettiin liikkeelle, raflaavilla tarinoilla 12-13-vuotiaista, jotka sammuilivat lumihankeen salmiakkikossua juotuaan.

On erittäin kyseenalaista, onko näissä tarinoissa edes mitään perää, olemmehan saaneet lukea keltaisista lehdistä viimeisen vuoden aikana myös muita yhtä vakuuttavia "tositarinoita" tyyliin Ruokolahden leijona ja murhavideoiden harrastajat. Iltapäivälehtien tehtävä on luoda sensaatioita ja jos niitä ei muuten synny niin niitä on kehiteltävä tyhjästä.

Vaikka tämänkertaiset jutut olisivat tosiakin, ei sillä oikeastaan ole suurta merkitystä. Kunnon räkäkänni ja siihen sammuminen ovat terve välivaihe matkalla kohti hallittua alkoholinkäyttöä. On naiivia kuvitella, että salmiakkikossun myynnin estäminen tekee lopun alaikäisten viinankäytöstä tai edes hillitsee sitä.

Oleellisinta asiassa on se, että mukamas sananvapautta puhtaimmillaan toteuttavat iltapäivälehdet ovat jälleen välillisesti aiheuttaneet yhden kansalaisiin suuntautuneen pakkoholhoustoimenpiteen - ja sananvapauden sentään pitäisi edistää yksilönvapauksia! Mielenkiintoinen kysymys on myös se, miksi ihmeessä alkoholiasiain ministerinä on uskonnollisesti suuntautunut henkilö, joka tässä asemassa pystyy mielivaltaisesti terrorisoimaan toisin ajattelevaa, alkoholijuontiin terveemmin suhtautuvaa valtaenemmistöä.

Koko mitättömän tuntuinen tapaus on kuitenkin syytä nähdä osana paljon suurempaa kuviota, jotta sen merkitys tulee kunnolla näkyville. Suomessa ei kerta kaikkiaan arvosteta yksilönvapauksia lainkaan. Paitsi tällaisissa pienemmissä asioissa, myös lainsäädännössä meillä toteutetaan väkipakolla pienen opettajista, lääkäreistä ja humanisteista koostuvan eliitin tiukkaa ideologiaa, jonka mukaan kaikki sellainen, joka voisi epätodennäköisimmissä poikkeustapauksissakin saada aikaan jotakin negatiivista, on kiellettävä ja sensuroitava kaikilta.

Liikennesäännöt on laadittu kaaharien mittapuun mukaan. Alkoholipolitiikka perustuu 12-vuotiaiden juomatottumuksiin, ja mainonta on täyskiellossa, ettei kenellekään vain tulisi mieleen peräti ostaa alkoholijuomia. Elokuvat sensuroidaan torsoiksi ennen niiden esittämistä Suomessa tai kielletään kokonaan.

Poliisi on aivan hiljattain tehnyt ratsioita seksitarvikeliikkeisiin kitkeäkseen pois yhden monista seksuaalisista vähemmistöistämme "harrastusmahdollisuudet". Ihme kyllä, videopelejä ei ole vielä kielletty hassujen epilepsiakohtaushuhujen vuoksi, mutta kaiketi siihenkin vielä yllämme. Joka tapauksessahan myös videopelejä jo nyt kaikessa hiljaisuudessa sensuroidaan.

Kaikissa näissä asioissa tahallisesti unohdetaan, että jos yhtä sadastatuhannesta täytyy jossakin näistä asioista suojella, ne muut 99999 on myös alistettava valtiovallan holhoukseen. Yhden surkean raukan takia - jota ei välttämättä edes ole olemassa, niin vain oletetaan - valtavasta enemmistöstä tehdään holhottavia pikkulapsia, joiden parhaan opettaja- ja lääkärikunta tietävät paremmin kuin he itse.

Voi vain toivoa, että EY:n vastustajien uhkailut Suomen itsenäisyyden menettämisestä EY:n jäsenenä ovat aiheellisia. Tosiasiassahan me emme tällöin niinkään menetä itsenäisyyttämme kuin Suomen yhteiskunnan kapea itsensä nimittänyt eliitti menettää mahdolisuutensa toimia normaalien aikuisten holhoojina vastoin näiden tahtoa. Ehkä meillä silloin on mahdollisuudet saada vihdoin ne yksilönvapaudet, jotka nykyisissä EY-maissa ovat itsestään selvyyksiä, mutta joista täällä Euroopan Pohjois-Koreassa saa vain haaveilla.

JUKKA HALTTUNEN dipl.ins.

Espoo

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  3. 3

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  4. 4

   Suojelupoliisi haluaa perustaa vakoilukoulun – Supo ja Puolustusvoimat tarvitsevat 130 uutta työntekijää tiedustelulakeja toteuttamaan

  5. 5

   Helsingissä rytisee nyt pelti, märkä lumi kaatanut kymmeniä puita – kolareita eri puolilla Suomea

  6. 6

   Asianajajaliitto pitää ”paimenkirjeiden” lähettelyä pelkän baarikeskustelunkin pohjalta hyväksyttävänä – ”Asianajajan velvollisuus numero yksi on lojaalius asiakasta kohtaan”

  7. 7

   Kaarina Hazard nauraa asianajajan välityksellä uhkailevalle miehelle #MeToo-keskustelussa – ”Kasvoton valta yrittää sabotoida naisten järjestäytymis­yritykset”

  8. 8

   Poliisi kiinnostui Sunny Car Centerin kadonneista miljoonista – Konkurssipesä: rahaa meni ”hupifirmalle” ja mausteyhtiölle

  9. 9

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  10. 10

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  2. 2

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  5. 5

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  6. 6

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  7. 7

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  8. 8

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  9. 9

   Ahdistelijoista puhuneet naiset ovat saaneet vaientamiskirjeitä – Rikosoikeuden professori: ”Tuollaiset kirjeethän ovat puolittain uhkauksiakin”

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Kyykky on tämän hetken kovin hitti – Tätä Mariah Careyn kyykkyasentoa on vaikea päihittää, ja siksi fanit rakastavat sitä

  8. 8

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  9. 9

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  10. 10

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  11. Näytä lisää