Mielipide    |   NUORTEN POSTI

On mielenkiintoista tutustua erilaisiin ajatusmaailmoihin Vastuuta pakeneva sysää ikävyydet toisten niskoille Pystynetkö koskaan ajamaan asioita puolueettomasti Mitä tehdään hyödyttömille miehille? Kehtaisitko passuuttaa itseäsi? Tulevaisuudessa uhmaan sinua ja kaltaisiasi miehiä Taidat olla äitisi dominoiva katkeroitunut poika Heikko itsetunto vääristää suhteesi ympäristöön Oletko pohtinut itsemurhaa?

Tilaajille

Niinköhän nimimerkki Jari-Pekka oli ihan tosissaan kirjoittaessaan palstalle mielipiteensä naisen paikasta. Ehkä tarkoituksena oli provosoida. No, siinä hän ainakin onnistui, tytöiltä ja nuorilta naisilta on tullut pitkälti yli 60 vastauskirjettä.

Kirjoittajat ovat olleet järkyttyneitä, raivostuneita, turhautuneita, ällistyneitä ja loukkaantuneita nuoren miehen sovinistisista mielipiteistä. Vieläkin arveluttavammaksi hänen ajatusmaailmansa tekee se, että hän on oikeustieteen opiskelija . . .

Onneksi meillä on vapaus ilmaista mielipiteitämme olivatpa ne lähimmäisten mielestä kuinka omituisia tahansa. Niiden antaman tiedon valossa saamme käsityksen millaisessa arvojen ja vakaumusten sekamelskassa täällä elelemme.

Nuorten palstan toimittaja Vastuuta pakeneva sysää ikävyydet toisten niskoille Sinulle Jari-Pekka . Kirjoituksesi oli siinä määrin pöyristyttävä, että luulin sen olevan pilaa. Ikäväkseni totesin, että taisit olla täysin tosissasi.

Uskomaton kommenttisi naisen työssäkäynnin osuudesta nuorisorikollisuuteen ja avioeroihin kuvastaa helppoa tapaa paeta miehistä vastuutaan ja sysätä se naisen niskoille. Oletko vastaavasti koskaan miettinyt, minkälainen negatiivinen vaikutus isien henkisellä ja fyysisellä poissaololla perheessä on nuorisorikollisouteen?

Kirjoituksestasi kuvastuu voimakkaasti ajatus siitä, että miehellä ei perheessä ole muuta vastuuta kain huolehtia aineellisesta toimeentulosta naisen huolehtiessa tunneasioista. Valitettavasti asiat eivät ole niin mustavalkoisia.

Olet todennäköisesti perinyt vuosisatojen takaiset luutuneet asenteesi omasta kodistasi, jossa on ehkä ollut tunnekuollut, perheasiat mielestään sulkeva työnarkomaani-isä ja loputtomasti uhrautuva, miehensä ja lastensa kautta elävä, omasta elämästään luopunut äiti. Äidin uhrautuminen ei ole todellista äidinrakkautta. Voidakseen olla hyvä äiti, hänellä tulee olla myös oma elämä.

Teoriassa työttömyyden poistumisesta, mikäli naiset jäisivät kotiin, on hyvin hutera. Se ei nimittäin ota lainkaan huomioon perheettömiä naisia. Ihmettelen myös mihin perustuu väittämäsi, että perheissä, joissa äiti on kotona avioerot ja nuorisorikollisuus ovat tuntematon käsite. Olisi tietysti hienoa jos näin olisi, mutta todellisuudessa perheongelmat riippuvat kovin monista muistakin tekijöistä.

En jaksa uskoa, että moni 90-luvulla elävä mieskään haluaisi palata aikaan, jolloin naisen vapaus riistettiin pakottamalla tämä anelemaan mieheltään taskurahoja. Kehityksen tulee mennä eteenpäin.

Ihmisarvo kaikille Pystynetkö koskaan ajamaan asioita puolueettomasti Jari-Pekalle: Itseriittoisuudellasi ei ole rajoja!!! Kirjeesi sai minut todella suuttumaan. Olet valinnut täysin väärän alan. Pystytkö koskaan tulevaisuudessasi ajamaan asioita puolueettomasti? Et varmasti! Kuinka jollain - nuorella kaiken lisäksi - voi olla noin vanhanaikainen ja vääristynyt käsitys? Oletkohan kuullut ikinä tasa-arvosta puhuttavankaan? Tuskin.

Naisen paikka ei todellakaan ole kotona, ellei hän sitä itse tahdo. Hänkin on ihminen, itsenäisesti ajatteleva ja tunteva - EI kone tai kotiorja!!! Voiko avioliitto todella sinusta olla onnistunut, kun nainen saa olla, muttei näkyä? Niin tosiaan - ehkä se oli sitä 1800-luvulla, mutta ei enää 2000-luvun kynnyksellä. Lähi-itä puolestaan on paikka, jossa naisen asema on yksi huonoimmista maailmassa. Luojan kiitos, edistystä on alkanut sielläkin pikkuhiljaa tapahtua!!

Väärän ammatin valinnan ja väärän ajan lisäksi, olet vielä syntynyt väärään paikkaankin!!! Toivon sinulle yksinäistä elämää omassa itseriittoisuudessasi Afganistanin syrjäisimmässä kolkassa!!!

Ihminen Mitä tehdään hyödyttömille miehille?

Arvoisa Jari-Pekka , onko sielulla sukupuolta? Tieteellinen tosiasia on, että naisen ajattelukyky on kehittyneemmän aivokurkiaisen ansiosta jopa laaja-alaisempaa kuin miehellä. Eikö kouluun pääsy pitäisi näin ollen evätä pojilta?

Olet oikeassa, eivät miehet helposti kuitenkaan pääsisi yliopistoon, sillä tässä maassahan tuijotetaan jalkovälin sijasta siihen mitä pääkopasta löytyy.

Mitä sitten teemme kouluttamattomilla, synnyttämäänkin kelpaamattomilla miehillä? Eräs hämähäkkilaji on ongelman jo ratkaissut: Naaras syö hyödyttömän uroksen heti parittelun jälkeen.

Vielä ehtisit Afganistaniin Kehtaisitko passuuttaa itseäsi?

Kehtaisitko Jari-Pekka todellakin laittautua liituraitoinesi toimistostasi kotiin vaimon passattavaksi osallistumatta itse kodin töihin. Kuuluisiko palveluskuntaasi mahdollisesti myös perheesi tyttölapset? Voitko väittää, että lapsikatraan hoivaaminen on vähemmän raskasta työtä kuin tuleva oma työsi juristina?

Tulevan vaimosi osa ei todellakaan tule olemaan helppo. Lasten lisäksi vaimosi saa ilmeisesti hoitaa kaikki muutkin kodin työt siivouksineen päivineen ilman apuasi. Jos näin todellakin ajattelet, suosittelen vaimon hakemista vähintään Afganistanista. Sen naisen täytyy olla lapsesta asti alistettu, lukutaidoton ressukka, joka moiseen urakkaan suostuu.

Yhteiskunnallinen uudistuksesi olisi mielenkiintoista aloittaa juuri naisvaltaisilta aloilta. Sairaanhoitajiksi ja apuhoitajiksi miehiä vaippoja vaihtamaan ja vanhuksia syöttämään, siivoamaan. Kauankohan itse viihtyisit noissa alipalkatuissa hommissa?

Ajatuksesi ovat niin kaukaa haettuja, etten voi muuta kuin ihmetellä. Että työttömyys hoituisi naisia syrjimällä. Toivottavasti en näe sitä aikaa jolloin sinä ja kaltaisesi jakavat lakia ja oikeutta. Taidat olla äitisi nitistämä tai pilalle hemmoteltu poikarukka, jonka miehinen itsetunto ei ole päässyt normaalisti kehittymään. Huomaatko itse, että olet sen seurauksena naisvihaaja?

Mene terapiaan selvittämään omat lapsuuden traumasi, että sinusta tulisi yhteiskuntakelpoinen ja voisit joskus kokea tasa-arvoisen parisuhteen, muuten se ei tule onnistumaan sen paremmin kuin työsuhteesikaan.

Näin on marjat Tulevaisuudessa uhmaan sinua ja kaltaisiasi miehiä Hyvä Jari-Pekka , olen useita vuosia yliopistossa opiskellut nainen. Mikä suunnaton uhka olemassaoloni siis onkaan akateemisille pikku-miesparoille!

Minusta tulee isona ihminen. Ihmisenä tulen tekemään kaikkeni, ettei ihanneyhteiskuntasi toteudu. Minä todella tiedän paikkani: en taatusti ryhdy toimimaan huoltajanasi.

Ehdotankin, että yrität kasvaa isoksi pojaksi ihan itse. Mitä ihmettä kaltaisesi äidin tississä roikkujat tekevät yliopistossa?

Iso Paha Nainen Taidat olla äitisi dominoiva katkeroitunut poika Hyvä Jari-Pekka , sinä olet elävä todiste siitä kuinka ihminen voi olla tyhmä ja tietämätön.

En tiedä onko sinulla lapsuuden traumoja tytöistä jotka kiusasivat sinua hiekkalaatikolla vai oliko äitisi kenties liian dominoiva, mutta jotain sinulta kyllä puuttuu yläkerrasta kun olet saanut kehitettyä noin vääristyneen naiskuvan.

Sinun mielestäsi naisen voi siis alistaa kotiorjaksi vain ja ainoastaan sen perusteella mitä jalkovälistä puuttuu. Voi kuinka sinua säälinkin. Jos uudelleen syntyminen on mahdollista, toivon että synnyt Afganistaniin naiseksi. Kirjoita sitten Hesariin ja kerro miltä tuntuu.

Domis Heikko itsetunto vääristää suhteesi ympäristöön Hyvä Jari-Pekka , joka kauhistuit, kun uudessa opiskelupaikassasi kaikki eivät olleetkaan samanlaisia kuin sinä, vaan enemmistönä olivatkin naiset. Minä opiskelen tekniikkaa, ja olen kokenut opiskeluni mielivaltaisella alalla rikkautena. Minulla on ollut mahdollisuus tutustua vastakkaisen sukupuolen samanikäisiin tavalla, joka muutoin kuin yhteisten harjoitustöiden ja tenttien kimpussa ahertaessa tuskin olisi ollut mahdollista. Olen saanut monia arvokkaita ystäviä ja tutustunut yhtä moneen erilaiseen tapaan elää ja ajatella maailmasta.

Sinä menetät opiskeluajastasi ja elämästäsi paljon, jos heikko itsetuntosi näkee kanssaopiskelijasi vain kilpailijoina ja uhkana tulevalle työpaikallesi. Sinuna kieltämättä olisinkin huolissani, sillä tuollaisella ahdistuneella asenteella on työpaikkaa vaikea saada ja lähes mahdotonta pitää.

Työelämään valmistautumisesi eli opiskelusi on vielä alussa. Toivon sinulle mieleenpainuvia opiskeluvuosia, joiden aikana oppisit arvostamaan ympärilläsi olevia ihmisiä ja toivottavasti myös luottamaan itseesi.

Teekkari 95 Oletko pohtinut itsemurhaa?

Suomessa tehdään vuosittain noin 1 500 itsemurhaa, itsemurhayrityksiä 15 000. Alle 24-vuotiaita itsemurhaan kuolleista on noin 200 vuodessa. Nuorten itsemurha-ajatukset ovat hyvin yleisiä.

Syksyn -96 ja kevään -97 aikana toteutettavaan projektiin etsitään nuoria , jotka ovat valmiita kertomaan omista itsemurha-ajatuksistaan. Projektin tämä osa toteutetaan yhdessä Nuorten Kriisipisteen kanssa. Nuorten Kriisipiste on perustettu 1993 itsemurhien ehkäisemistä ja kriisien selvittelyä varten.

Jos olet kiinnostunut keskustelemaan itsemurha-ajatuksista ota yhteyttä Nuorten Kriisipisteeseen, puh. 753 51 21, 753 21 21.

Kirjeet tälle palstalle osoitteella Nuorten Posti, HS-toimitus,PL 38, Hki 13. Julkaistuista kirjeistä maksetaan palkkio, mikäli tekstin mukana on kirjoittajan nimi, osoite ja henkilöturvatunnus, sekä mahd. pankkitilitiedot. Puhelinpäivystys on maanantaisin klo 14.00-16.00, puh. vaihde 1221.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  4. 4

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  5. 5

   Espoo varautuu ongelmiin: Liikennekaaos uhkaa tammikuussa, kun länsimetron liityntäliikenne käynnistyy

  6. 6

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  7. 7

   Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

   Tilaajille
  8. 8

   Erikoisen ”tappaja-ankan” fossiili löytyi Mongoliasta – dinosaurus oli niin erikoinen, että tutkijat epäilivät otusta väärennökseksi

  9. 9

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  10. 10

   Paloasema ilman sähköä Espoossa – Helsingissä piti tarkistaa, onko ratikka vielä kiskoilla vai ei

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  7. 7

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää