Mielipide

Työttömien riistolle ja nimittelylle tultava loppu

Tilaajille

Valitettavaa, että poliittiset päättäjät eivät koskaan vastaa työttömän kysymykseen, miten muuten rahaton työtön voisi elää paitsi tulonsiirroilla - rahataloudessa. Ryöstäminenkään ei ole yleisesti sallittua. Eikö pitäisi jo katsoa, miten moni osaa elää luontaistaloudessa, ja antaa heille maata? Eikö maan pitäisi olla sitä haluavien käytössä, senhän ovat vanhempamme lunastaneet.

Ei kaikista puolesta miljoonasta työttömästä ole kännyköiden rakentajiksi, vanhusten hoitajiksi tai yrittäjiksi. Meitä on moneksi, on monia haluja ja kaikilla on oikeus arvokkaaseen elämään. Se oli hyvinvointivaltion periaate.

Jos päättäjät eivät pidä työpaikkansa menettäneistä köyhistä kansalaisista, niin miksi he antoivat maasta hävitä 400000 työpaikkaa 90-luvun alussa? Kun työnteko annettiin hallitsemattomasti kertarysäyksellä roboteille ja sallittiin pääomavirtojen karata ulkomaille, niin tässä sitä nyt ollaan.

Jos hallitus oli näin taitamaton, niin miten kansan oletetaan osaavan työllistää itsensä ilman työpaikkoja - kuin Münchhausen suosta itsensä tukasta nostamalla?

Minua loukkaa ja surettaa jatkuvasti lukea vaikkapa Helsingin Sanomien sivuilta, miten lyhyt päättäjien muisti on. Vai miksi ei tunneta edes kymmenen vuotta vanhoja tapahtumia omassa maassa? Miksei massamediaa kiinnosta pohtia syitä ja seurauksia oikeassa tapahtumajärjestyksessä?

Haluan myös kertoa uusoikeistolaisille, että ihmiset eivät pidä siitä, että heitä taas kerran kutsutaan "elämän laitapuolen kulkijoiksi", "huono-osaisiksi", "syrjäytyneiksi", "pitkäaikaistyöttömiksi" jne. Se on ihmisarvoa halventavaa puhetta vastoin universaalia ihmisoikeussopimusta. Ihmisarvolle ei kuulu taipua miksikään koe-eläinmateriaaliksi - tai ei ainakaan ennen sopinut.

Työttömät ihmiset on ikävä kyllä nyt jätetty poliittisen tietämättömyyden ja osaamattomuuden vuoksi rahattomiksi. Mutta heidän toimeentulonsa on ehdottomasti järjestettävä vaikka kansalaisosingolla! Nimittely ja arvokkuuden riisto saa myös loppua. Jos näin ei tehdä, peruuttakoon demaripääministeri pohjoismaisen hyvinvointivaltion jakoperiaatteen ja julistakoon rehellisyyden nimissä tämän isänmaani vapaan kapitalistisen barbarian pusikoksi. Voi muuten olla, että monet kortistoidut, huonolla kohtelulla ja leimaamisella lamaannutetut rahattomat säilyisivät viidakon lakien mukaan hengissä paremmin kuin nyt.

LEA BUCCIARELLI

toimittaja

Helsinki

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  2. 2

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  3. 3

   Helsinki-Vantaan lentokenttä meni sekaisin: Laukkujensa etsijöitä kehotettiin tiistaina lähtemään pois ja palaamaan aamulla asiaan

  4. 4

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  5. 5

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  6. 6

   Äärimmäisen vaikean My Summer Car -pelin suomalainen tekijä ansaitsi yli puoli miljoonaa euroa – Hittipeli on ”käytännössä tyhmää sekoilua kännissä”

  7. 7

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  8. 8

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  9. 9

   Paloasema ilman sähköä Espoossa – Helsingissä piti tarkistaa, onko ratikka vielä kiskoilla vai ei

  10. 10

   Erikoisen ”tappaja-ankan” fossiili löytyi Mongoliasta – dinosaurus oli niin erikoinen, että tutkijat epäilivät otusta väärennökseksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  7. 7

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  8. 8

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  9. 9

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  10. 10

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää