Vähäsuolaista leipää on saatavilla - Mielipide | HS.fi

Vähäsuolaista leipää on saatavilla

28.5.2000 3:00

Juhani Korhonen (HS 14. 5.) link {ETR=tl;HS20000514SI1MP017x4.jtun.;all;hesa} ja Jonna Rinne (HS 21. 5.) link {ETR=tl;HS20000521SI1MP019is.jtun.;all;hesa} toivovat suomalaisten kauppojen valikoimiin enemmän vähäsuolaisia leipiä. Samalla he kehottavat leipomoita alentamaan leipien suolapitoisuutta terveellisyyssyistä. Suomalainen leipomoteollisuus on tehnyt viime vuosina runsaasti töitä kehittääkseen hyvänmakuisia ja muilta ominaisuuksiltaan kuluttajia tyydyttäviä ruokaleipiä. Valitettavasti näiden erinomaisten tuotteiden kysyntä on hiipunut olemattomiin kampanjoiden alkuinnostuksen jälkeen. Enemmistö kuluttajista tuntuu mieltyneen leipään, jonka suolapitoisuus on 1,0-1,2 prosenttia. Helmikuussa pääkaupunkiseudulla tekemämme kartoituksen mukaan kaupoissa on saatavana hieman yli 70 vähäsuolaista tai jopa ilman suolaa leivottua leipälaatua (pehmeä leipä 0,7 prosenttia vähemmän, näkkileipä 1,2 prosenttia tai vähemmän suolaa). Niitä valmistaa lähes 20 eri leipomoa. Valikoimaa siis pitäisi olla riittämiin.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide