Haluan lehteni kotiinkannettuna sunnuntaisinkin - Mielipide | HS.fi

Haluan lehteni kotiinkannettuna sunnuntaisinkin

31.5.2004 3:00

Suomen Posti laajentaa varhaisjakelua maaseudulla. Se on hyvä asia. Toivon myös, että sanomalehtien sunnuntaijakelu laajennettaisiin koskemaan myös maaseutua.

Tällä hetkellä Suomessa on paljon maaseutukyliä, joihin sunnuntaisin ei kanneta sanomalehteä ollenkaan. Se on todella ikävää, koska maaseutukylien tilaajat maksavat sanomalehdistään saman tilaushinnan kuin nekin, jotka saavat lehtensä joka päivä laatikkoon tai luukkuun kannettuna.

Lehtien tilausehdoissa ei kuitenkaan mainita, että lehteä ei kanneta sunnuntaisin.

Asun Etelä-Pohjanmaalla, Alavuden kaupungin Sulkavankylässä. Sunnuntai on ainoa päivä viikosta, kun sanomalehteä voisi lukea yöpaita päällä aamukahvin kanssa, mutta lehti tuodaan kylän yhteiseen laatikkoon.

Minulla sinne tosin on matkaa vain kilometri, mutta monilla useita, jopa toistakymmentä kilometriä.

Arkisin posti kannetaan noin klo 11.30, joten aamun sanomalehteen pääsee arkisinkin tutustumaan vasta työpäivän jälkeen illalla. Harmittavinta on se, että jostain syystä sanomalehteä ei siellä yhteislaatikossa aina sunnuntaisin edes ole.

Mitä jos Helsingissäkin olisi vain yksi laatikko, josta tilaajat kävisivät hakemassa lehtensä? Matkaa ei varmaan kenelläkään tulisi sen pitemmältä kuin täällä maaseudullakaan monilla on. Tilaajien tasapuolisuuden vuoksi näin pitäisi ollakin.

Pirjo Haapa-aho-Vehniä

Alavus

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide