Onko poron syöminen ympäristö­vastuullista? - Mielipide | HS.fi

Onko poron syöminen ympäristö­vastuullista?

Poroja on liikaa suhteessa jäkälän tuotantoon.

31.1.2017 2:00

Nykyaikainen kuluttaja on valmis maksamaan ­ruoasta, joka on tuotettu ympäristöystävällisesti. Kalastuksessa toimii iso maailmanlaajuinen Marine Stewardship Council (MSC) -organisaatio, ­joka muiden tekijöiden lisäksi arvioi kalastuksen ympäristö­ystävällisyyttä ja kannan tilaa. Mikäli kriteerit täytetään, luokittelu maksaa itsensä kalastajille takaisin kuluttajien kasvaneena lisäkysyntänä. Myös WWF on luokitellut kalalajeja kuluttajan ostopäätöksiä varten.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide