Suomi rankaisee ja häpäisee Portugaliin muuttaneita eläkeläisiä – kateus ja metsä ovat uusiutuvat luonnonvaramme - Mielipide | HS.fi

Suomi rankaisee ja häpäisee Portugaliin muuttaneita eläkeläisiä – kateus ja metsä ovat uusiutuvat luonnonvaramme

Jos Suomi irtisanoo Portugalin verosopimuksen, sillä on toki siihen täysi oikeus. Näpertelyn sijaan valtiovarainministeriössä pitäisi miettiä, millä keinoilla Suomesta tehdään houkutteleva maa.

18.4.2018 2:00

Portugalin fiskaaliselta vaikutukseltaan olematon verokysymys on saanut aikaan maailmaa suuremmat mittasuhteet, jotka jälleen kerran kumpuavat jostain sellaisesta, mikä ei kuulu oikeusvaltioon (HS 12.4.).

Valtiovarainministeriössä pitäisi miettiä, mitkä ovat ne fiskaaliset keinot, joilla Suomesta tehdään houkutteleva sijoituspaikka niin teollisuudelle, korkeasti koulutetuille asiantuntijoille kuin veronmaksajillekin. Tämän sijasta ministeriössä syyllistetään ja pyritään häpäisten rankaisemaan niitä, lopulta harvoja ihmisiä, joista useimmat ovat tehneet kovan, yhteiskunnan verotulojenkin kannalta tuloksellisen elämäntyön ja jotka tässä tapauksessa ovat eläköityneet EU:nkin siunaamaan Portugaliin hitusen suosiollisempaan veroilmastoon.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide