Ruoan jatkojalostus aiheuttaa vain pienen osan ympäristökuormasta - Mielipide | HS.fi

Ruoan jatkojalostus aiheuttaa vain pienen osan ympäristökuormasta

Suurin osa ruoantuotannon ympäristökuormasta syntyy alkutuotannossa.

4.2.2019 2:00

Ruoan alkuperä ja sen tuotannon aiheuttamat ympäristövaikutukset ovat kuluttajille tärkeitä asioita, kuten Aarne Simosen ja Ritva Halmeen kirjoitus ”Porsaan matka kyljykseksi ruokapöytään voi olla pitkä” (HS Mielipide 31.1.) osoitti. Kirjoituksessa pohdittiin ruoantuotannon ja kuljetusten aiheuttamaa ympäristökuormaa ja toivottiin värikoodeja kuvaamaan kuljetusten pituutta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Mielipide